Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθήματα από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 αρχίζουν στο κτήριο της Καπναποθήκης 'Π' στο χώρο του αναγνωστηρίου "ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ" τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες και του κύκλου ανοιχτών μαθημάτων Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης, με την επίβλεψη του φιλόλογου – συγγραφέα κυρίου Θανάση Μουσόπουλου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο, με ωράριο Αρχαία Ελληνικά: ώρα 18:00 - 20:00, Ιστορία – Λαογραφία Θράκης: 20:00 - 21:00.

Συνέδριο: «Εκπαίδευση κατά παραγγελία – παντού και πάντοτε»

 28-29 Απριλίου 2011, Βουκουρέστι (Ρουμανία). Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό κεντρικό θέμα αυτού του συνεδρίου είναι: «Εκπαίδευση κατά παραγγελία – παντού και πάντοτε». Το eLSE είναι ένα διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται με στόχο να προωθήσει δραστηριότητες που σχετίζονται με την e-learning. Το συνέδριο παρέχει ευκαιρίες για μάθηση και επαγγελματική εξέλιξη και συγκεντρώνει ιδέες από ερευνητές, σχεδιαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της εκπαίδευσης, της επιχείρησης και των κυβερνητικών φορέων για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μάθουν, να διδάξουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους

Μήπως είσαι υπερβολικά αυστηρός με το παιδί;

Μήπως το παρακάνεις με τις απαγορεύσεις; Μήπως το άγχος σου να το μεγαλώσεις σωστά σε οδηγεί στην αδιαλλαξία; Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία του παιδιού;

1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετάφραση και την Προσβασιμότητα στα Βιντεοπαιχνίδια και τους Εικονικούς Κόσμους

2-3 Δεκεμβρίου 2010, Βαρκελώνη (Ισπανία). Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα διεπιστημονικό σημείο συνάντησης για όλους τους ενδιαφερόμενους από τους τομείς της εντόπισης παιχνιδιών και της προσβασιμότητας σε αυτά, καθώς και της προσβασιμότητας σε εικονικούς κόσμους και του ρόλου που παίζει η μετάφραση. Το πρωτοποριακό αυτό συνέδριο πρόκειται να θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές μελέτες σε αυτούς τους τομείς, να δημιουργήσει ένα φόρουμ για συζήτηση και να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών και των ακαδημαϊκών κύκλων να συναντηθούν και να προωθήσουν την διεπιστημονική έρευνα. Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Ποια η αξία της άρνησης;

Στη χώρα των αριθμών η άρνηση έχει τη δική της αξία-και γεννά τα δικά της ερωτήματα. Μακριά από θέσφατα, η λειτουργικότητα των αρνητικών αριθμών ορίζεται με φαντασία και ελευθερία, απαραίτητη και για τους μικρούς μαθητές του Γυμνασίου που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους

Επίκαιρα

7ο Ετήσιο Συνέδριο Ανοιχτής Εκπαίδευσης

Open Ed 2010, Έβδομο Ετήσιο Συνέδριο Ανοιχτής Εκπαίδευσης, 2-4 Νοεμβρίου 2010, Βαρκελώνη, (Ισπανία). Το Συνέδριο Ανοιχτής Εκπαίδευσης μπορεί να περιγραφεί σαν «η ετήσια συνάντηση της οικογένειας της ανοιχτής εκπαίδευσης». Κάθε χρόνο, το συνέδριο προσφέρει τον βασικότερο σε παγκόσμιο επίπεδο τόπο διεξαγωγής έρευνας για την ανοιχτή εκπαίδευση, δημιουργώντας παράλληλα την πιο φιλική και γεμάτη ενέργεια ατμόσφαιρα από οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό συνέδριο.
Περισσότερα διαβάστε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

YOUTH ON THE MOVE

Τον Οκτώβριο θα γιορταστεί η διεθνής κινητικότητα των νέων σε όλες τις μορφές της. Στόχος αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας, που θα παρουσιαστεί στη Βουδαπέστη και το Μπορντό, είναι να ενθαρρύνει την κινητικότητα των νέων στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της δημιουργίας και της δέσμευσής τους σε προγράμματα αλληλεγγύης. Αυτές οι δύο πόλεις, η κοινότητά τους και οι εκπαιδευτικοί και οικονομικοί φορείς τους θα πάρουν μέρος σε μία εκδήλωση κύριο θέμα της οποίας θα είναι η κινητικότητα των νέων ανθρώπων και οι αξίες που εκπροσωπούν.
Περισσότερα εδώ.

Φωτογραφικό ταξίδι στα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Κωνσταντινούπολης

Τα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Κωνσταντινούπολης (Μεγάλη Σχολή του Γένους, Ζωγράφειο Λύκειο, Ζάππειο Λύκειο, Κοινοτική Αστική Σχολή Χαλκηδόνας, Αστική Σχολή Βλάγκας, Δημοτικό Σχολείο Γαλατά) αποτελούν το θεματικό πυρήνα της έκθεσης του Πάρι Πετρίδη που παρουσιάζεται στην Πτολεμαΐδα.

Νέο φάρμακο για τον αυτισμό

Φάρμακο που βρίσκεται στη φάση της κλινικής δοκιμής χαιρετίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως η πρώτη θεραπεία του αυτισμού. Oπως διαπιστώθηκε από τη χορήγησή του σε ασθενείς, καταπράυνε σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα, αφού βελτίωσε την κοινωνική συμπεριφορά και μείωσε τις εκρήξεις τους. Μάλιστα, μετά τη λήψη του οι ασθενείς (παιδιά) κατάφεραν να έχουν πιο συχνά επικοινωνία με το βλέμμα και έγιναν λιγότεροι ευερέθιστοι.

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ιαπωνομαθών 'NIHONGO 2011' στην Ιαπωνία

Ο Ιαπωνικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Japan Return Programme διοργανώνει την ‘13η Συνάντηση μαθητών ιαπωνικής γλώσσας’, για Ιαπωνομαθείς νέους από 15 έως 27 ετών. Στην εν λόγω διεθνή συνάντηση θα λάβουν μέρος οι υποψήφιοι οι οποίοι θα διακριθούν από τη σύνταξη γραπτού δοκιμίου 1.600-2.000 χαρακτήρων, στην ιαπωνική γλώσσα, με θέμα «Ελπίδα και Ειρήνη» και θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2011, για 35 ημέρες, στο Τόκυο και την Οσάκα.

Άνθρωποι με Αναπηρία και δημοσιοποίηση των Δικαιωματικών τους Διεκδικήσεων.

Όλοι – όλες εμείς, που υπογράφουμε το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να εκφράσουμε την κατάφορη δυσαρέσκεια μας για τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα πρόσφατα στην Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και σχετίζονται με τον τρόπο προσέγγισης και χειρισμού της δημοσιοποίησης των δικαιωματικών διεκδικήσεων των Ανθρώπων με Αναπηρία από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα οποία ώθησαν των επί σειρά ετών συνεργάτη σας Αντώνη Σκορδίλη σε παραίτηση.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα: