Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Κατασκευή: Χαμαιλεοντάκια


Βασίλης Αλεξάκης: Βάλτε τη φαντασία στα σχολεία, η οικογένεια πνίγει τα παιδιά

Είναι από τους λίγους σύγχρονους Ελληνες συγγραφείς µε τόσο µεγάλη διεθνή αναγνώριση. Είναι πολυβραβευµένος και πολυµεταφρασµένος και ζει στο Παρίσι και στην Αθήνα. Η συνέντευξη έγινε µε αφορµή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του για παιδιά µε τίτλο «Γιατί κλαις;» (εκδ. Μεταίχµιο), µε το οποίο αναδεικνύει προβλήµατα στη διαµόρφωση της παιδικής προσωπικότητας.

Υπ. Παιδείας: Τι να προσέχουν οι μαθητές για την γρίπη

Οδηγίες στα σχολεία προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού της γρίπης, έδωσε με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Η αποτελεσματική φροντίδα των διδύμων

Η φροντίδα των διδύμων απαιτεί διπλάσια προσπάθεια και πρέπει να τα καταφέρετε σε περιορισμένο χρόνο, με τη βοήθεια που ήδη έχετε, χρησιμοποιώντας τις σωματικές σας ικανότητες. Πώς θα καταφέρετε όμως να συνδυάσετε τη φροντίδα τους με τη δική σας χαλάρωση και ηρεμία;

Παιδική κακοποίηση στον αθλητισμό: Σπάσε τη Σιωπή


Την ενημέρωση και καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής σεξουαλικής κακοποίησης αποσκοπεί η καμπάνια «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Επιστήμονες με επικεφαλής μια Ελληνίδα βρήκαν το νευρωνικό αποτύπωμα της συνείδησης στον εγκέφαλο

Πώς μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν έχουν συνείδηση άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση αναισθησίας και αδυναμίας επικοινωνίας; Τη δυσκολία αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής μια Ελληνίδα ερευνήτρια της διασποράς, που έκανε ένα σημαντικό βήμα για την ανακάλυψη της νευρωνικής «υπογραφής» της συνείδησης στον εγκέφαλο.

Δήλωση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή το Σ/Ν του Υπουργείου που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και Ενημερωτικό Σημείωμα

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία: α) της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα και β) του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/2455 του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2017», δήλωσε: