Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες των παιδιών με αυτισμό να μειώσουν το άγχος τους

Η εκπαίδευση των μητέρων παιδιών που πρόσφατα διαγνώστηκαν με αυτισμό στην επίλυση προβλημάτων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων άγχους που βιώνουν οι γονείς, αναφέρει μια νέα έρευνα. 

Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές: Οι μαύρες γάτες πηγαίνουν σχολείο;

Μια μαύρη γάτα κυκλοφορεί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Δεν τη θέλουν όμως οι κάτοικοι της περιοχής, ούτε και οι άλλες γάτες. Έχει μόνο μία φίλη και προσπαθεί να αποδείξει στους ανθρώπους και στα άλλα ζώα πως όλοι είναι ίσοι και δεν είναι σωστό να την αφήνουν στο περιθώριο λόγω του χρώματος που έχει το δέρμα της. 

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου και Μετάφρασης

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη τους βραχείς καταλόγους των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2012 και τις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2012.

Η φωνή προδίδει την προσωπικότητα αμέσως

Συνηθίζουμε να λέμε ότι καταλαβαίνουμε τον χαρακτήρα κάποιου με το που... ανοίγει το στόμα του. Πράγματι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στη δικτυακή επιθεώρηση «PLoS One», κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αφού χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να «σκιαγραφήσουμε» την προσωπικότητα ενός ατόμου με βάση και μόνο τη φωνή του τη στιγμή που θα μας πει έστω και μια κουβέντα.

Εναρξη Τμήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο

Η Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την έναρξη τμήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Η Ξιφασκία με Αμαξίδιο απευθύνεται σε άτομα κυρίως με ακρωτηριασμό και κακώσεις στον νωτιαίο μυελό. Διευκρινίζεται ότι μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα ακόμα και κάποιο άτομο με ακρωτηριασμό στο ένα κάτω άκρο με την προϋπόθεση ότι η χρήση αμαξιδίου κατά τον αγώνα είναι υποχρεωτική. Οι προπονήσεις γίνονται στον άνω εκθεσιακό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και είναι πλήρως προσβάσιμοι.

Τρελαμένοι γονείς, ανήσυχα παιδιά

Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν ανησυχίες και άγχος
Για τα παιδάκια που πρώτη φορά πάνε στο σχολείο, ο αποχωρισμός από τους γονείς μπορεί να προκαλέσει άγχος, καθώς επίσης μεγαλώνοντας, τους προκαλεί άγχος και η πίεση για καλούς βαθμούς

Ήρθε το Βeatbullying

H μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση BeatBullying, μια από τις πιο διακεκριμένες διεθνείς οργανώσεις στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, αναλαμβάνουν κοινή δράση κατά του εκφοβισμού (bullying) και ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying) στην Ελλάδα μέσω του νέου προγράμματος BeatBullying Greece.

Ο μαθητής που έφαγε αποβολή γιατί απαιτούσε περισσότερα μαθήματα!



Ίσως είναι και η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά: ο 14χρονος Aaron Parfitt, ο μαθητής που οργάνωσε διαμαρτυρίες απαιτώντας περισσότερο homework!

Ο 14χρονος κάλεσε τους συμμαθητές του στο Bispham High School του Blackpool σε αποχή με αίτημα να τους δίνεται περισσότερη δουλειά για το σπίτι.

Οφθαλμολογικές εξετάσεις μέσω smartphone;

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια, ανέπτυξαν ένα οικονομικό γκάτζετ το οποίο επιτρέπει σε ένα smartphone να βγάζει φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης του οφθαλμού του κατόχου του, οι οποίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να αξιολογηθούν από κάποιον ειδικό.