Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εφηβεία: Γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να κοιμηθεί;

 Το παιδί σας δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η έλλειψη ύπνου κάνει πιο έντονα τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ και επηρεάζει αρνητικά την υγεία του εφήβου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίζετε ότι το παιδί σας έχει ποιοτικό και επαρκή ύπνο.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι Youth4Love2

Μπείτε στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού Youth4Love2 και ανακαλύψτε με τους μαθητές και τις μαθήτριές σας τη δύναμη των διαφορετικών επιλογών στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας.

Αυτά που επιλέγεις, σκέφτεσαι και κάνεις κάθε μέρα έχουν συνέπειες στη δική σου ζωή και στις ζωές των άλλων, καθώς και στο περιβάλλον γύρω σου. Επηρεάζουν τον χαρακτήρα σου και τη μελλοντική σου εξέλιξη.

Podcast: «Είμαστε ανάπηροι, όχι ήρωες»


H Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος συζητούν στο podcast ΖΟΥΜΕ, ΡΕ! για το inspiration porn και γιατί μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για τα άτομα με αναπηρία.

Κολυμπώντας από τη Σητεία στα Χανιά-Ο νέος στόχος του υπεραθλητή Χαράλαμπου Ταϊγανίδη

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μιλά για το νέο του εγχείρημα, τον κολυμβητικό μαραθώνιο Σητεία-Χανιά.

Αναλυτικά όσα λέει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος“, περιγράφοντας αναλυτικά όσα πρόκειται να κάνει ο ίδιος τον ερχόμενο Νοέμβριο:

«Είναι ένας στόχος, ένα όνειρο δικό μου να κολυμπήσω μια μεγάλη απόσταση κι αυτή η μεγάλη απόσταση έρχεται μετά την επιτυχία, που είχαμε τον Νοέμβριο Ρόδο-Πανορμίτη-Σύμη μία απόσταση 50 χιλιόμετρα. Τώρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη απόσταση. Τα όνειρα όρια δεν έχουν.

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτικής Μουσικής

“Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτικής Μουσικής επιδιώκει να προσελκύσει μουσικούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές και άλλα άτομα που εργάζονται με τη μουσική σε πλαίσια όπως φυλακές, νοσοκομεία, κέντρα προσφύγων, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα αποτοξίνωσης, ξενώνες φιλοξενίας ανηλίκων, κακοποιημένων γυναικών, πλαίσια τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης κλπ. Καλωσορίζουμε επίσης εκπαιδευτικούς της μουσικής που ενστερνίζονται και επιδιώκουν τις αξίες της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της συνεργασίας και της φιλοξενίας μέσα από τη μουσική πράξη στο σχολείο και σε άλλα παιδαγωγικά πλαίσια.

Προβολή: "Παιδί και σεξουαλική κακοποίηση. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία."

 

Εύοσμος: Όταν το bullying γίνεται viral – Η βίαιη επίθεση στη 14χρονη και τα μειωμένα αντανακλαστικά των αρμοδίων

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ακόμα σε σοκ και φοβισμένη, είναι η 14χρονη από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, η οποία επί ενάμιση μήνα δεχόταν βίαιο bullying. Όπως περιγράφει στην «Κ» ο Θανάσης Χατζάκος, δικηγόρος της οικογένειας, «τo κορίτσι δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι, μόνο σχολείο πηγαίνει».

Φοβισμένοι όμως είναι και οι γονείς, οι οποίοι μετά από την τροπή που πήραν τα γεγονότα αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Φανταστείτε, παίρνουν το παιδί τηλέφωνο σε κάθε διάλειμμα για να δουν τι κάνει αλλά και για να σιγουρευτούν ότι δεν του συμβαίνει κάτι άλλο, κάποιο νέο κακό», προσθέτει ο κ. Χατζάκος.

Ημερίδα στον Πειραιά: “Αυτισμός και Τέχνες”

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την ημερίδα «Αυτισμός και Τέχνες», του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Επιλογή σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και τη ΣΚΕΠΗ ΑΜΚΕ, το Σάββατο 1 Απριλίου, ώρες 10.00-17.00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ (Θεσσαλονίκη, 31/03 - 02/04)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ ανδρών & γυναικών επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη στο Κλειστό Γήπεδο των ΕΑΚ Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη) την Παρασκευή 31 Μαρτίου (από τις 14.00) το Σάββατο 1 Απριλίου (από τις 09.00 και όλη μέρα) και το πρωί της Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής αγώνων σε τυφλούς

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε τυφλούς σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός