Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Επικοινωνία με τυφλο-κωφα βρέφη και παιδιά

Είναι τα ακόλουθα σημεία μέρη της δικής σας ιστορίας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. 

-Ίσως νιώθετε πανικό στην ιδέα ότι το παιδί σας έχει προβλήματα όρασης και ακοής
- Ίσως θεωρείτε δύσκολο το να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε το μωρό σας.
-‘Εχετε να αντιμετωπίσετε διάφορες ιατρικές επιπλοκές που απαιτούν ατελείωτες θεραπευτικές παρεμβάσεις και συνεχείς επισκέψεις σε γιατρούς
- Ίσως δυσκολεύεστε να βγάλετε άκρη από τις αντικρουόμενες συμβουλές και απόψεις των ειδικών.

Η Θεσσαλονίκη πρώτη δύναμη της χώρας στο ομαδικό μαθητικό σκάκι

Με πέντε νίκες, σε πέντε αγώνες και 19,5 στους 20 πόντους, η μαθητική ομάδα σκάκι λυκείου των «εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη» από τη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, στους τελικούς των Πανελλήνιων μαθητικών αγώνων σκάκι, που πραγματοποιήθηκαν στο Σ.Ε.Φ. του Πειραιά. Στην κορυφή όμως βρέθηκαν και δύο ομάδες γυμνασίου από το ίδιο σχολείο που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση, τοποθετώντας την Θεσσαλονίκη, στο υψηλότερο βάθρο των μαθητικών αγώνων σκάκι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (γυμνάσιο- λύκειο) αλλά και μεταξύ των δέκα καλύτερων του κόσμου , καθώς ανάμεσα στα μέλη αυτών των ομάδων, είναι και μαθητές που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο διαδικτυακό πρωτάθλημα σκάκι, στο οποίο συμμετείχαν 295 σχολεία και διοργανώθηκε στο Dubai, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Παράλυτος οδηγός ολοκλήρωσε την ανάβαση στο λόφο του Γκούντγουντ οδηγώντας με το κεφάλι του

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων του Indy Racing League, Σαμ Σμίντ, συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους στους τετραπληγικούς.

Ο Σμίτ είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας Arrow McLaren SP ολοκλήρωσε τη δημοφιλή ανάβαση του Goodwood Festival of Speed, με μία τροποποιημένη McLaren 720S Spider, χρησιμοποιώντας κινήσεις του κεφαλιού. Συγκεκριμένα, κάμερες υπερύθρων ανίχνευαν τις κινήσεις του κεφαλιού και τις μετέφεραν στο τιμόνι, ενώ μέσω μίας συσκευής στην οποία εισέπνεε και εξέπνεε, μπόρεσε να ελέγξει την επιτάχυνση και την επιβράδυνση.

Αυγουλάς για καταδίκη οδηγού ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή: “Στέρησε πολλά συνταγματικά δικαιώματα με τη βίαιη αυτή πράξη”

Στην ιστορική απόφαση του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την πρώτη καταδίκη επαγγελματία οδηγού Ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξ’ αιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, αναφέρθηκε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο dikastiko.gr ο Βαγγέλης Αυγουλάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ενεργός τυφλός δικηγόρος.

«Πρόκειται για τυφλή χειρίστρια σκύλου οδηγού τυφλών, που σημαίνει πιστοποιημένα και πολύ καλά εκπαιδευμένα σκυλιά που αναγνωρίζει η ελληνική νομοθεσία ότι δεν ταυτίζονται με απλά κατοικίδια», σημειώνει ο κ. Αυγουλάς.

Σχεδιάζονται σύγχρονα, ψηφιακά σχολεία μέσω του "eSchools"

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον τίτλο «eSchools», ξεκινά να υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό σχεδόν 13 εκ. ευρώ.

Ανησυχητική μελέτη: Τα παιδιά δημοτικού πέρασαν 83 περισσότερα λεπτά στην οθόνη κατά την καραντίνα

Ο χρόνος που περάσαμε μπροστά στην οθόνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε κυρίως ανάμεσα στα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία εκτέθηκαν σε αυτή κατά μία ώρα και είκοσι λεπτά τη μέρα περισσότερο από το συνηθισμένο, σύμφωνα με παγκόσμια ανάλυση.

Η σημαντική αυτή αύξηση συνδέεται με φτωχότερη διατροφή, όραση, ψυχική υγεία (συμπεριλαμβανομένου του άγχους) και προβλήματα συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα, ευερεθιστότητα και συχνότερα ξεσπάσματα θυμού, λένε οι ερευνητές.

Μια τουαλέτα για όλα τα φύλα σε σχολείο της Γερμανίας

Στο σχολείο Ζέγκεφελντ στο Ουλμ υπάρχει τώρα μια τουαλέτα για όλους. Παλαιότερα υπήρχαν ξεχωριστές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια. Σήμερα υπάρχει στο δημοτικό και στο γυμνάσιο μόνο μία κοινή τουαλέτα για όλους τους μεγαλύτερους μαθητές, όπως εξηγεί η διευθύντρια Κορνέλια Όιχνερ. Και το πείραμα λειτουργεί εξαιρετικά καλά. Αυτό που γίνεται στο σχολείο του Ουλμ από την περασμένη άνοιξη είναι ακόμα αδιανόητο, εκτός από εξαιρέσεις, στα περισσότερα σχολεία στη Γερμανία.

Πραγματοποιήθηκε ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός Brainobrain

Ο μικρός Γιώργος από τον Βόλο επιλύει τον κύβο του Ρούμπικ ενώ παράλληλα κάνει νοερά μαθηματικές πράξεις σύμφωνα με τα αθροίσματα που του εκφωνεί ο εκπαιδευτής του! Νωρίτερα έλυσε ταυτόχρονα τρεις κύβους του Ρούμπικ σε ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού νοερής αριθμητικής Brainobrain που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης για να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να χρησιμοποιούν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, με την ευθύνη και την εποπτεία των γονέων / συνοδών τους και να παίζουν με άνεση και ασφάλεια.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής είναι ήδη από 15/6 ανοιχτές τα απογεύματα, οι αυλές:Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
Του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
Του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης και
Του 2ου Γυμνασίου Μελισσίων