Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

10 συμβουλές για επιτυχημένες γιορτές με τα παιδιά με αυτισμό: γενέθλια, θρησκευτικές γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι γιορτές είναι πηγή άγχους για πολλές οικογένειες (και για τα παιδιά και για τους γονείς). Αν έχετε παιδί με ειδικές ανάγκες αυτές οι γιορτές γίνονται τρομαχτικά γεγονότα που οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν να διαγράψουν από το ημερολόγιό τους ή να μάθουν να τις γιορτάζουν διαφορετικά. Οι περισσότερες οικογένειες θέλουν να διατηρούν δεσμούς με τους συγγενείς και τους φίλους τους, κάτι που γίνεται κυρίως με συγκεντρώσεις στις διακοπές ή σε οικογενειακές γιορτές. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού έτσι ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν αυτές τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτι; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με αυτισμό να αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αλληλοεπιδρά με άλλους στα πλαίσια τέτοιων κοινωνικών εκδηλώσεων;

Haben Girma: Η πιο διάσημη τυφλοκωφή ακτιβίστρια μιλά στη Σχολή Λάρα

Η πρώτη τυφλοκωφή απόφοιτος της σχολής Νομικής του Harvard μιλά, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα, για τον προσβάσιμο τουρισμό και την δυνατότητα να επιλέγεις αν θα έχεις συνοδό, λευκό μπαστούνι ή σκύλο οδηγό.

Μια άρνηση του υπεύθυνου της καφετέριας του κολεγίου της να έχει μενού προσβάσιμο για τυφλούς ήταν η αιτία η Haben Girma να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των ανάπηρων. Αφού έκανε την έρευνά της, είπε στον υπεύθυνο: «Δεν θέλω να μου κάνετε χάρη. Σας ζητώ να συμμορφωθείτε με την αμερικανική νομοθεσία για την Αναπηρία». Έκτοτε έγινε συνήγορος του εαυτού της και άλλων ανθρώπων με αναπηρία.

Να πούμε στα παιδιά την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη; - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Σε ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να μάθουν την αλήθεια για τον τον Άγιο Βασίλη και τη Νεράιδα των Δοντιών; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τι είναι καλύτερο για την παιδική ψυχολογία.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί με τους στολισμούς, τα γλυκά και τα δώρα έρχεται και ο γνωστός προβληματισμός των γονιών: Μήπως ήρθε η ώρα να πουν την αλήθεια στα παιδιά τους για τον Άγιο Βασίλη;

Ο άνθρωπος χωρίς χέρια έκανε το απόλυτο ρεκόρ πλαγιολίσθησης

To Σάββατο που μας πέρασε ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Και ο Mπαρτόζ Οσταλόφσκι καταχωρίστηκε στο Βιβλίο Γκίνες ως αυτός που κατάφερε να πετύχει πλαγιολίθηση του αυτοκινήτου του με ταχύτητα 231,66 χλμ./ώρα. Στρίβοντας με τα πέλματα των ποδιών του! 

10 μαγικές χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε στο Youtube

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της οικογένειας, των παιδιών, το χειμωνιάτικο σκηνικό και ο στολισμός μάς κρατούν περισσότερο στο σπίτι. Τι πιο όμορφο και διασκεδαστικό, λοιπόν, από το να πάρουμε αγκαλιά τα παιδιά μας και να δούμε ταινίες.

Αν έχουμε, μάλιστα, και μικρότερα παιδάκια, οι ταινίες μικρού μήκους που τις περισσότερες φορές δεν έχουν λόγια και υπότιτλους, είναι ιδανικές για να περάσουν όμορφα την ώρα τους, αλλά και να διδαχθούν, καθώς πολλές περνούν πολύ σημαντικά μηνύματα.

Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24

Οι υποψήφιοι εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με σοβαρές παθήσεις καλούνται το διάστημα από Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

Πώς μια επίσκεψη σε μουσείο επιδρά θετικά στο σώμα και στην ψυχή

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ η ταυτότητα των πολιτιστικών οργανισμών, ο ρόλος και η αποστολή των μουσείων έχουν επαναπροσδιοριστεί. Υιοθετώντας μια νέα στρατηγική, τα σύγχρονα μουσεία διευρύνουν τα επιστημονικά τους πεδία, προσελκύουν ευρύτερο κοινό και σχεδιάζουν δράσεις που ταιριάζουν στο προφίλ και τον σκοπό τους.

Πώς μπορούν λοιπόν τα μουσεία να σχηματίσουν νέα δίκτυα, ενισχύοντας παράλληλα την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα; Με ποιους τρόπους οι πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να εξελιχθούν σε ένα εργαλείο προαγωγής της ψυχικής υγείας;

Ο γκρίζος μικρόκοσμος ενός αθηναϊκού λυκείου

«Καθίστε κάτω να αρχίσουμε. Για ησυχάστε ν’ αρχίσουμε για να τελειώνουμε γρήγορα», λέει ο διευθυντής του σχολείου στους μαθητές του λυκείου λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Αν κάπου οι λέξεις έχουν σημασία, είναι στο σχολείο, και η συγκεκριμένη γιρλάντα από λέξεις που δίχως να το σκεφτεί ξεστόμισε ο διευθυντής και κατέγραψε η κάμερα του Λουκά Παλαιοκρασσά στο ντοκιμαντέρ «Τέλος Χρόνου» αποκαλύπτει πολλά παραπάνω από τους φθόγγους, τις συλλαβές και τις ανάσες της.

Πώς ωφελούν οι γιορτινές παραδόσεις τα παιδιά; Πώς θα δημιουργήσετε τις δικές σας

Η περίοδος των γιορτών είναι μια χαρούμενη και συναρπαστική περίοδος για μικρούς και μεγάλους και ειδικά για τα μικρά παιδιά. Και ενώ κάθε οικογένεια γιορτάζει με έναν μοναδικά ιδιαίτερο τρόπο, το να δημιουργήσετε τις δικές σας παραδόσεις, ξεκινώντας από όταν τα παιδιά είναι μικρά, μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετικό για την πνευματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Στρεπτόκοκκος στα παιδιά: Ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) είναι ένα κοινό βακτήριο. Πολλοί από εμάς φέρουμε στο λαιμό και στο δέρμα μας το βακτήριο χωρίς να εμφανίζουμε συμπτώματα λοίμωξης (φορεία του παθογόνου). 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένες περιπτώσεις λοίμωξη, ήπια ή και πιο σοβαρή.