Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μπαλέτο και παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Όταν η Nathalia, η μητέρα της μικρής Pearl, έγραψε στο New York City Ballet ζητώντας να δεχτούν και την κόρη της στο εργαστήριο χορού που διοργάνωναν, σίγουρα δεν περίμενε μια τόσο θερμή ανταπόκριση. 

Οι γονείς στο εδώλιο για τον ψηφιακό εθισμό των παιδιών

Οι γονείς είναι συχνά υπαίτιοι, άμεσα ή έμμεσα, όταν τα παιδιά και οι έφηβοι εθίζονται σε ηλεκτρονικά μέσα, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή στέλνοντας γραπτά μηνύματα επί πολλές ώρες κάθε μέρα αντί να αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο και με τους ανθρώπους σε αυτόν. Μια τέτοια ψηφιακή υπερφόρτωση μπορεί να βλάψει την κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Πρόσωπο: Λευτέρης Χατζηθεοδωρίδης

«Ω, Παναγιά μου, όχι», αναφωνεί κοφτά και με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην ερώτηση γιατί επιλέγει να σπουδάσει Φιλοσοφία και όχι κάποιες σπουδές «μοδάτες» που προσφέρουν εχέγγυα για καριέρα στο εξωτερικό και χρήματα. Είναι, άλλωστε, εξαίρετος μαθητής. «Πολεμάω για να μάθω. Ξέρω ότι εκεί έξω υπάρχει γνώση, ερωτήματα, βιβλία. Το να μάθω και κατόπιν να προσθέσω κι εγώ κάτι σε αυτό τον πλούτο της γνώσης το θεωρώ ύψιστο στόχο, είναι αυτοσκοπός. Αλλωστε, είναι κάτι που πηγάζει από εμένα και δεν έχει να κάνει με μόδες. Εξαρτάται μόνο από εμένα και σε αυτό ο ντετερμινισμός δεν ενυπάρχει σε καμία μορφή», λέει στην «Κ» ο Λευτέρης Χατζηθεοδωρίδης. Είναι 17 ετών και είναι ο φετινός αργυρός Ολυμπιονίκης στην 23η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας.

Πώς μιλάμε στο παιδί για τη σεξουαλική παρενόχληση

Της Ελένης Δασκαλάκη

Σήμερα θέματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση και η ενημέρωση των παιδιών σχετικά δεν επιτρέπεται να είναι ταμπού, καθώς η γνώση και η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιού είναι τα πιο σημαντικά όπλα που διαθέτουμε εναντίον της.

Διεθνής επιτυχία Ελλήνων καθηγητών φυσικών επιστημών στο πανευρωπαϊκό Science on Stage

Ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών κέρδισε βραβεία και διακρίσεις στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ "Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe), που έγινε στο Queen Mary University στο Λονδίνο, από 17 έως 20 Ιουνίου 2015. Το πρόγραμμα "Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" έχει στόχο την αντιμετώπιση του επιστημονικού αλφαβητισμού και την προσέλκυση των νέων στις Φυσικές Επιστήμες. 

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η Παράλληλη Στήριξη

Ένα σημαντικό πρόβλημα για την στελέχωση του προγράμματος Παράλληλη Στήριξη ανέδειξε η Μαριάννα Κακαζιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής Π μέσα από την τοποθέτησή της σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής με θέμα ΑμεΑ: Πρόσβαση στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση. 

Αυξημένες πιθανότητες να παρατήσουν το σχολείο τα παχύσαρκα παιδιά

Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρατήσουν το σχολείο τους, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που έχουν κανονικό βάρος, καθώς αισθάνονται να τα βαραίνει ένα στίγμα - το οποίο μερικές φορές «μεταφράζεται» ακόμη και σε συστηματικό εκφοβισμό.