Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο παιδικός σταθμός μεγαλώνει... χοντρά παιδιά!

Αυξημένες πιθανότητες κατά 50% να γίνουν υπέρβαρα στην ηλικία των 4 έως 10 ετών έχουν τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμού. 

Μουσείο Ηρακλειδών: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

"ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" (για παιδιά)
1 έως 15 Δεκεμβρίου 2012

Tρία δίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής με τηΧριστίνα Κόλλια για παιδιά 8-12 ετών με θέμα:

«Εγώ φοράω ροζ παντελόνι»

Θλίψη, οργή και ένα, παράλληλο, κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην ομοφοβία έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αυτοκτονία ενός 15χρονου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού προηγουμένως και επί ένα χρόνο είχε δεχθεί το χλευασμό στο σχολείο, στη γειτονιά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άκρως ανθυγιεινό το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο

Δέκα λεπτά παραμονής στο ίδιο αυτοκίνητο με έναν καπνιστή, είναι αρκετά για ένα παιδί που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, ώστε να εκτεθεί σε έως και 30% περισσότερους ρυπογόνους παράγοντες, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. 

Πώς οι σκύλοι μαθαίνουν τις λέξεις

Αν πείτε στον σκύλο σας «πού είναι το μπαλάκι σου;» αυτός αμέσως θα τρέξει να το βρει. Πώς καταλαβαίνει τις ανθρώπινες λέξεις; Η επιστήμη δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με αυτό το ερώτημα. Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε το ζήτημα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερός μας φίλος έχει μια αντίληψη της γλώσσας εντελώς διαφορετική από τη δική μας: αντί να συνδέει τις λέξεις με το σχήμα των αντικειμένων, όπως ο άνθρωπος, τις συνδέει με το μέγεθος και την υφή τους.

Τυφλοί μπορούν να «δουν» γραφή Μπράιγ με τα μάτια τους, χάρη σε εμφύτευμα

Για πρώτη φορά τυφλοί μπορούν να «δουν» τη γραφή Μπράιγ με τα μάτια τους και όχι με την αφή, χάρη σε εμφύτευση τσιπ στον αμφιβληστροειδή.

Άθραυστη μπάλα ποδοσφαίρου για τα παιδιά της Αφρικής

One World Football ονομάζεται η άθραυστη μπάλα ποδοσφαίρου που χρηματοδότησε ο Στίνγκ για να φτιαχτεί προκειμένου να προσφέρει λίγες ώρες ανεμελιάς και χαράς στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου.