Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γνωρίζουμε την ιστορία της Θεσσαλονίκης με δωρεάν ξεναγήσεις από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο

Δωρεάν θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μνημεία της Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο οι δημότες της πόλης με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία της. Οι ξεναγήσεις θα είναι χωρισμένες σε πέντε θεματικές ενότητες, θα είναι επαναλαμβανόμενες και θα περιλαμβάνουν τον Ρωμαϊκό, Βυζαντινό, Εβραϊκό, Οθωμανικό περίπατο και τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Ταινία: Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν



ΓΧΣ: «Κάθε μήνυμα μετράει»

«Κάθε μήνυμα μετράει», είναι ο τίτλος της νέας διαδικτυακής καμπάνιας της LG Electronics Ελλάς, που στοχεύει στην ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) - Médecins Sans Frontières (MSF) για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.everymessagecounts.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στα υποσιτισμένα παιδιά, που μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους.

Θεματικά πάρκα στην Ευρώπη σε ρυθμούς... παραμυθιού

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός διαθέτει μετοχές για τη στήριξη ανθρώπων με ειδικές ανάγκες

Ανοιχτή πρόσκληση για αγορά μετοχών του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) απευθύνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Δήμος Αιγάλεω : Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών) και τους Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω, διοργανώνουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μμ. Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των επιλέκτων του ΠΣΑΠ και των παλαιμάχων του Αιγάλεω.

Διατροφή: 10 tips για να δώσετε στα παιδιά το καλό παράδειγμα

Είστε η πιο σημαντική επιρροή των παιδιών σας. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Η ποικιλία των φαγητών βοηθά τα παιδιά να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα από την κάθε ομάδα τροφίμων.

Στέγη και φροντίδα για τα παιδιά

Το 1983, ένας πυρήνας 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων, με κοινή αγωνία για το μέλλον τους, αποφάσισε τη δημιουργία οικοτροφείου, όπου τα παιδιά θα έβρισκαν μόνιμη στέγη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.

Η Αθήνα ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά

Η Αθήνα ανοίγει πανιά και με επιβάτες τα παιδιά της πόλης, αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά, ξεκινά ένα φθινοπωρινό ταξίδι γόνιμης δημιουργίας. Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά» και με περιεχόμενο την σχέση Παιδί - Πόλη - Τέχνη.

Από «κόσκινο» τα πολυτεκνικά επιδόματα

Αμεσα θα διακόπτει ο ΟΓΑ την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι ο επιδοματούχος ή κάποιο επιδοτούμενο παιδί δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς και για άτομα που απεβίωσαν.

Μάθε παιδί μου ντοκιμαντέρ

«Τρέμω με την ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή ο γιος μου να μου πει: ω, ρε γαμώτο, έχουμε αύριο μάθημα ντοκιμαντέρ», λέει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Κι όμως το ντοκιμαντέρ της «Από το απέραντα μικρό στο απέραντα μεγάλο», που γύρισε με «πρωταγωνιστή» τον καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιώργο Γραμματικάκη, είναι από τα βασικά επιχειρήματα μιας επιστημονικής ημερίδας-σεμιναρίου με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο», που γίνεται σήμερα και αύριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε με πρωτοβουλία του ινστιτούτου StoryDoc.

Συναυλία για τα παιδιά του ορφανοτροφείου «Μέλισσα« το Σάββατο στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Το Σαββατο πραγματοποιείται συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το ορφανοτροφείο Μέλισσα στο Θέατρο Κήπου στο πάρκο της ΧΑΝΘ.

To Schoolwave συναντά τον Χατζιδάκι

Νιάτα και ροκ πλημμυρίζει για δεύτερη χρονιά ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα νεαρά «αστέρια» του Schoolwave ξαναστήνουν στον ίδιο χώρο το μουσικό τους εργαστήρι στέλνοντας, σε περίοδο κρίσης, μήνυμα τόλμης κι αισιοδοξίας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Σάββατο 24/9, στις 21.00, έξι μαθητικά συγκροτήματα που αναδείχθηκαν μέσα από το ομώνυμο Φεστιβάλ, οι Overjoyed 32, οι World Conqerrors, οι Chick n' Blues, οι Chinese Basement αλλά και οι - «γνώριμοι» από πέρισυ στο κοινό του Μεγάρου - Rosebleed και Musica Ficta φιλοδοξούν να ξεσηκώσουν τους νέους αλλά και όσους αισθάνονται έτσι με ήχους ροκ, πανκ, μπλουζ, πρωτότυπους και διασκευασμένους οι οποίοι συγγενεύουν δεξιοτεχνικά με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

«Γκρεμίστε τα κάγκελα, ανοίξτε τα σχολεία»

Την ανάγκη ένταξης των σχολικών αυλών στην καθημερινή ζωή της περιοχής και τη μετατροπή τους σε χώρους αθλοπαιδιών κι αναψυχής για παιδιά και περιοίκους όλες τις ώρες της ημέρας τονίζουν αρχιτέκτονες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημόσιος χώρος... αναζητείται» του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που οργανώνονται για μετά τα μέσα Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δόθηκε η πρώτη άδεια για κλινικές δοκιμές με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Advanced Cell Technology (ACT) θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει κλινική δοκιμή με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα στην Ευρώπη, με πρώτο στόχο την θεραπεία της σοβαρής οφθαλμοπάθειας Stargardt, ανίατης ασθένειας που είναι συχνότατη αιτία τύφλωσης νέων ασθενών.

Ηλεκτρονικός μεγεθυντικός φακός χειρός Looky

Πως λειτουργεί ένας Ηλεκτρονικός Μεγεθυντικός φακός χειρός; Απλά χρησιμοποιήστε το όπως και οποιοδήποτε φακό και η εικόνα ή το κείμενο θα εμφανιστούν στην οθόνη LCD.

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στον Αμερικανικό Πολιτισμό

Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στον Αμερικανικό Πολιτισμό», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.