Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Βιβλιοκριτική της σειράς "Ερευνητές"

Η σειρά θα μπορούσε να ονομάζεται και «Η ιστορία της επιστήμης για παιδιά και νέους», καθώς μυεί τους αναγνώστες της στο μαγικό κόσμο της επιστήμης και των ανακαλύψεων. 

Τα συγκεκριμένα βιβλία δεν είναι από εκείνα που προβάλλονται από τον τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού δεν πραγματεύονται «καυτά» κοινωνικά θέματα και δεν χαρίζουν ατελείωτες στιγμές διασκέδασης σε όποιον τα διαβάζει. Ωστόσο, αποτελούν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα βιβλία ανάλογου περιεχομένου που κυκλοφορούν, καθώς παράλληλα με τις γνώσεις φυσικής που προσφέρουν παρουσιάζουν και την προσωπική ζωή των μεγάλων ερευνητών, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τις αποτυχίες που δεν τους πτόησαν, την προσπάθεια που κατέβαλαν χρόνια ολόκληρα και την σκληρή δουλειά που κυριαρχούσε στη ζωή τους. 

Οι κινητικές δεξιότητες συνδέονται με τη σοβαρότητα του αυτισμού

Η ικανότητά του να πιάνει ή να πετάει ένα παιδί μια μπάλα μπορεί να είναι δείκτης πρόβλεψης της επιτυχίας του στον τομέα των κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά με αυτισμό, αναφέρει μια έρευνα. 

Σε μια νέα μελέτη όπου συμμετείχαν 35 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών με υψηλά λειτουργικό αυτισμό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν μεγαλύτερη δυσκολίες με τις κινητικές δεξιότητες ελέγχου ενός αντικειμένου –όπως πχ το πέταγμα της μπάλας- εμφανίζουν επίσης περισσότερες δυσκολίες στις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. 

Πασχαλινή παρουσία της «ΑΜΥΜΩΝΗΣ» στη Θεσσαλονίκη

Αγαπητοί φίλοι,
Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σχεδιάζει με την παρουσία της να βάλει τη δική της πινελιά δημιουργικότητας και αισιοδοξίας στην πόλη μας.

Από το Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, οι πόρτες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΑΜΥΜΩΝΗ» (Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά) θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, για να σας υποδεχτούν στο διήμερο πασχαλινό μας παζάρι.

Αιτήσεις εγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν και παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης στις παρακάτω ειδικότητες των Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής:

Ημερίδα: Ο διαγωνισμός ως τρόπος επιλογής των μαθητών για την είσοδο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Διεθνείς εμπειρίες, πρότυπα, πειραματικά σχολεία

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ο διαγωνισμός ως τρόπος επιλογής των μαθητών για την είσοδο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Διεθνείς εμπειρίες, πρότυπα, πειραματικά σχολεία». Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα).