Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Οι δοκιμασίες μίας παραολυμπιονίκη, της οποίας η αναπηρία δεν είναι πάντα ορατή

Εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Παρίσι,η προπονήτρια της Christie Raleigh Crossley της έκανε μια σοβαρή ερώτηση.

«Έχεις πραγματικά μια τρύπα στον εγκέφαλό σου;»

Η ερώτηση έγινε με αφορμή μία ανώνυμη διαδικτυακή κατηγορία ότι η Raleigh Crossley είχε μεγαλοποιήσει την αναπηρία της, για να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Εβρος: Εκαναν τον εφιάλτη ταινία


Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον Εβρο, οι θεατές παρακολουθούσαν σιωπηλοί την προσπάθεια μιας μικρής ομάδας εφήβων να επεξεργαστεί στη μεγάλη οθόνη το συλλογικό τραύμα που είχαν βιώσει όλοι, ως κοινότητα. Στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «940.000» δεν ακουγόταν ούτε ανάσα.

Εφηβεία: Γιατί τα παιδιά δεν μοιράζονται τα πάντα;

Αν ανησυχείτε μήπως τα παιδιά σας στην εφηβεία δεν μοιράζονται τη ζωή και τη μέρα τους μαζί σας, μπορεί απλώς να φταίει το επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ των γενεών. Μελετήστε τους λόγους και δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Γονείς: Η νο1 κίνηση που θωρακίζει την υγεία των παιδιών πριν επιστρέψουν στο σχολείο

Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει και τα παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σχολεία, οι γονείς συνήθως επικεντρώνονται στην αγορά σχολικών ειδών, στην επιλογή κατάλληλων ρούχων και στην οργάνωση του καθημερινού προγράμματος. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που συχνά παραβλέπεται στη λίστα των προετοιμασιών: η οδοντιατρική εξέταση των παιδιών. Σύμφωνα με τη Δρ. Natasha Flake, πρόεδρο της Αμερικανικής Ένωσης Ενδοδοντολόγων, η επίσκεψη στον οδοντίατρο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσετε την οδοντική υγεία των παιδιών.

Οι «αστέρες» των Παραολυμπιακών Αγώνων

Μία ημέρα απομένει για την Τελετή Εναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου) και αρκετοί είναι οι διάσημοι αθλητές, οι οποίοι αναμένεται να διακριθούν στην κορυφαία διοργάνωση.

Παιδεία: Αυξήθηκαν οι μαθητές στα ιδιωτικά σχολεία – Πόσο κοστίζει το έτος

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι γονείς «σφίγγουν» το ζωνάρι τους και στρέφονται για τα βλαστάρια τους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Η Ελλάδα με αριθμούς Ιανουάριος – Μάρτιος 2024» και στις δύο βαθμίδες, νηπιαγωγείο –δημοτικό και γυμνάσιο-λύκειο, οι αριθμοί των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία είναι ανοδικοί σε τριετή βάση. Μάλιστα, υψηλότερη είναι η αύξηση στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά που αποτελούν την είσοδο ενός παιδιού στη δωδεκαετή εκπαίδευση.

Εβδομάδα προσλήψεων αναπληρωτών: Ποιοι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν σειρά

Μέσα στην εβδομάδα που "τρέχει" και μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ καθώς και τις προσλήψεις των αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχολικά είδη: Από 20 έως 50 ευρώ το μέσο κόστος της σχολικής λίστας

«Ο συνδυασμός εκπτώσεων, προσφορών και καλαθιών λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Οι μισθοί των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών το 2024

Τι μισθό θα παίρνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται τη νέα σχολική χρονιά ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα χρόνια υπηρεσίας

Το alfavita.gr δημοσιεύει αναλυτικά τι ισχύει για το μισθολογικό κλιμάκιο με τα καθαρά ποσά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Την προσοχή των δικαιούχων vouchers εφιστά η ΕΕΤΑΑ

Έκτακτη ανακοίνωση προς τους φορείς και ωφελούμενους της δράσης, «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που αναφέρει: