Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Οι έντονα διακοσμημένες τάξεις διαταράσσουν την προσοχή και τη μάθηση των μικρών παιδιών

Χάρτες, αριθμογραμμές, σχήματα, ζωγραφιές και άλλα υλικά τείνουν να καλύπτουν τους τοίχους στις αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων. Ωστόσο, η μεγάλη ποσότητα τέτοιου είδους βοηθημάτων / υλικού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την διατάραξη της προσοχής και της μάθησης στα μικρά παιδιά, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, ένα περιοδικό της Association for Psychological Science. 

Γυμνάσιο - Λύκειο: Οι οδηγίες διδασκαλίας όλων των μαθημάτων 2023-24

Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-2024

Το διεθνές βραβείου καλύτερου δασκάλου στη Θεοδώρα Κουκουρίκου


Ο Ironman που δεν ήθελε να πέσει κάτω

Στον τοίχο του σπιτιού του έχει κορνιζάρει τη φωτογραφία με την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Περνά κάθε μέρα από μπροστά της. Κάποιες φορές όμως κοντοστέκεται. Είναι οι στιγμές που αναζητά κουράγιο. Χρειάζεται να αντλήσει δύναμη. Και τελικά τη βρίσκει μέσα από τη δική του ιστορία. «Την παρατηρώ και ξυπνάω. Μου θυμίζει τις δυσκολίες που πέρασα, πώς τις ξεπέρασα και πού βρίσκομαι τώρα. Είμαι υγιής και μπορώ να ταξιδεύω». 

Τα παιδιά εξερευνούν τα μυστήρια των σεισμών μέσα από ένα βιβλίο

Σε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των σεισμών πηγαίνει τα παιδιά το βιβλίο «Κουνελοκουνήματα» (εκδ. Iwrite). Οι συγγράφεις του βιβλίου είναι το δημιουργικό ανδρόγυνο, Ουρανία Μάγγιρα, διδάκτωρ Σεισμολογίας του ΑΠΘ και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδόπουλος, ψυχολόγος - φιλόλογος. 

Πότε να ανησυχήσουμε για τον πονοκέφαλο στα παιδιά;

Η Ιωάννα Κουρή, παιδίατρος-παιδονευρολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Μελέτης Διαταραχών Ύπνου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ εξηγεί τα πάντα γύρω από την εκδήλωση πονοκεφάλου στα παιδιά.

Πονοκέφαλος είναι η εκδήλωση πόνου στην περιοχή του κεφαλιού ή του λαιμού. Οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί σε παιδιά και εφήβους. Μπορούν να προκληθούν από πολλές αιτίες όπως κρυολόγημα, άγχος, αφυδάτωση, έλλειψη ύπνου ή προβλήματα στην όραση (π.χ. δυσκολία στο διάβασμα).

Καθηγήτρια φυσικής έγινε YouTuber για να χρηματοδοτήσει την έρευνα της για την κβαντική βαρύτητα

Η Γερμανίδα καθηγήτρια φυσικής Sabin Hossenfelder χρησιμοποιεί το κανάλι της στο YouTube όχι μόνο για να μοιραστεί τις γνώσεις της με κατανοητό τρόπο, αλλά και για να χρηματοδοτήσει την έρευνά της, αναφέρει το mymodernmet.

Φτιάχνει βίντεο από το 2007, αλλά μόνο μετά την πανδημία του COVID-19 αποφάσισε να κάνει μια πιο σοβαρή προσπάθεια να μετατρέψει την εμπειρία της σε σύντομα μαθήματα.

Τα νέα νομίσματα στη Βρετανία επανασχεδιάστηκαν για να βοηθούν τα παιδιά να μετρούν

Τα νέα νομίσματα στη Βρετανία επανασχεδιάστηκαν με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά μικρής ηλικίας να μάθουν να μετράνε. 

Τα νομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του έτους, σηματοδοτώντας τη νέα βασιλεία του Καρόλου Γ', αλλά και την αγάπη του για την πανίδα και τη χλωρίδα. 

Πώς μπορείς να ελέγξεις τις ηλεκτρονικές συσκευές των παιδιών σου

Tο διαδίκτυο φέρνει τον κόσμο στα χέρια σας. Από το να γελάτε με τις αγαπημένες σας εκπομπές μέχρι να ενημερώνεστε για τις ειδήσεις, οτιδήποτε θέλετε να έχετε πρόσβαση απέχει μόνο ένα κλικ. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό εάν είστε γονιός.

Σοκάρουν τα στοιχεία της εγκληματικότητας ανηλίκων - 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο