Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: πρόγραμμα μαθημάτων Απριλίου 2010

Ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το πρόγραμμα μαθημάτων Απριλίου 2010 για τα Τμήματα Αρχαίων Ελληνικών (για ενήλικες) και Ιστορίας/Λαογραφίας Θράκης.
Διδάσκων καθηγητής: Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος-Συγγραφέας

Διεθνές συνέδριο: "Μετάφραση ανάμεσα στα αραβικά, τα ελληνικά και τα λατινικά"

Η Αιγυπτιακή εταιρία των Ελληνορωμαϊκών σπουδών πραγματοποιεί Διεθνές συνέδριο με θέμα "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ , ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ". Το συνέδριο διοργανώνεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Του Πολιτισμού (στην Αιγυπτιακή Όπερα στο Κάιρο), από 1 έως 3 Μαρτίου 2011.

Ενα παιδί προς την κορυφή της Γης

Ενα 13χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια έχει βάλει στόχο να γίνει ο πιο νέος ορειβάτης στον κόσμο που θα αναρριχηθεί στην κορυφή του Εβερεστ, σε ύψος 8.848 μέτρων. 
Ο Τζόρνταν Ρομέρο άφησε πίσω του το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού ξεκινώντας μια διαδρομή πέντε ημερών με αυτοκίνητο για να φθάσει σε βάση κατασκήνωσης στην κινεζική πλευρά του βουνού. 

Αναβαθμισμένο «κέντρο ασφάλειας» από το Facebook


Το μεγαλύτερο στον κόσμο κοινωνικό δίκτυο Facebook ανταποκρίθηκε στις διεθνείς πιέσεις, κυρίως από τη Βρετανία, για μεγαλύτερη online ασφάλεια, ανακοινώνοντας μια σειρά νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων ένα αναβαθμισμένο «κέντρο ασφάλειας», το οποίο παρέχει πληροφορίες και συμβουλές σε γονείς, εφήβους, δασκάλους και στις Αρχές για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις υπηρεσίες του.

BAR DEAF: Επιτροπή Νεολαίας της ΕΚΒΕ


Αγαπητοί νέοι,
με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Επιτροπή Νεολαίας της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει μια μικρή συναντήση μαζί με ποτό και δωρέαν είσοδος "BAR DEAF".
Για περισσότερες λεπτομέρειες ανοίξτε την αφίσα.
Σας περιμένουμε όλους μαζί και να διασκεδάσουμε :-)!!!
Παρακαλούμε ενημερώστε στους φίλους σας.
Με εκτίμηση,
η Επιτροπή Νεολαίας της Ε.Κ.Β.Ε.

Τουρνουά Wii- ΕΚΒΕ

Μουσείο Γουλανδρή- Επιτροπή νεολαίας ΠΕΚ



Το Σάββατο, 17 Απριλίου θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.  Μαθετε τα πάντα για το περιβάλλον και την ιστορία με  ξεναγό τον κύριο Παπασπύρου Χρυσόστομο. Η συνάντηση θα γίνει το ηλεκτρικό τρένο Κηφησιας στις 10:30. 
Δηλώσεις συμμετοχής στο κινητό της Επιτροπης Νεολαίας ΠΕΚ 6945901072


Πρόσκληση προσφοράς εθελοντικής υποστήριξης

Για πρώτη φορά στη χώρα μας διοργανώνεται το καλοκαίρι του 2010 από τη Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών η 16η Διεθνής Θερινή Συνάντηση σε θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για Νέους με Τύφλωση και Μερική Όραση (ICC2010), με συμμετέχοντες που προέρχονται από περισσότερες από 15 χώρες (www.icc-camp.info).

Μιά χαρακτηριστική ιστορία προσβολής ανθρώπου

Οι εκατοντάδες προσβολές της καθημερινότητας, αφορούν μικροπράγματα και μικρογεγονότα που δεν μπορούν να διεκδικήσουν στον υπάρχοντα κώδικα επικοινωνιακής ιεράρχησης τον χαρακτηρισμό της “είδησης”. Κλασσικό παράδειγμα, η εμπειρία που έζησε ο σκηνοθέτης με ακρωτηριασμό Αντώνης Ρέλλας, δεχόμενος επάλληλες προσβολές της προσωπικότητάς του από 3 όργανα της τάξης, Τρίτη και 13 περί τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η βάση του 10

Διαβάστε δύο από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο τύπο για το θέμα της κατάργησης της βάσης του 10. 

Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας 2010

Το σύνθημα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Απριλίου 2010 στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης είναι: 

«Καλό ταξίδι με τα γερμανικά στην Ευρώπη – Τα γερμανικά στη συναυλία της ευρωπαϊκής πολυγλωσσίας»

Ημερίδα στο Αριστοτέλειο Κολέγιο


Το Αριστοτέλειο Κολέγιο διοργανώνει το Σάββατο 17 Απριλίου 2010, ώρα 9.30π.μ., ημερίδα με θέμα τους διαδραστικούς πίνακες και τη σύγχρονη τεχνολογία στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στο Δημοτικό.

"Πράσινες" δραστηριότητες για παιδιά


Eco fans juniors club: Η ισχύς εν τη ενώσει
«Αλλάζουμε τον εαυτό μας προτού αλλάξουμε τη γειτονιά μας, αλλάζουμε τη γειτονιά μας προτού αλλάξουμε τον κόσμο». Μ' αυτό το μότο το οικολογικό club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μαθαίνει στα παιδιά την παρατήρηση πριν από την επέμβαση.

Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά;


«Τα “παιχνίδια πολέμου” είναι ένα εξαιρετικό χόμπι, αφού απαιτείται στρατηγική, σκέψη και κινητικότητα, ώστε να καταφέρεις να νικήσεις τον αντίπαλο. Είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι με μινιατούρες, με τις οποίες αναπαριστάς μια ιστορική ή φανταστική μάχη». 

"Σέξι μόδα" για επτάχρονες!!!


Μπικίνι με ενίσχυση στο σουτιέν που απευθυνόταν σε επτάχρονα κορίτσια κυκλοφόρησε στην αγορά γνωστή εταιρεία ένδυσης στη Βρετανία προκαλώντας την έντονη αντίδραση πολιτικών και φορέων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Το μαγιό αποσύρθηκε τελικά από τα ράφια των καταστημάτων όταν η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun» χαρακτήρισε το προϊόν στην πρώτη σελίδα «παιδοφιλικό μπικίνι». 

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο κλέφτης του Παραδείσου

Από μήνυμα στο facebook:

Το Σάββατο 17/4/2010 11:00-13:00 στη στοά του βιβλίου, στις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Φώτως Σκορδά.

Μια παράξενη φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, τον Γιάννη που είναι αυτιστικός και τον Τσίφτη, έναν κοινό κλέφτη. Κοινός τους στόχος, να «κλέψουν» τον Παράδεισο… 
Με απλό αλλά πρωτότυπο τρόπο η φίλη Φωτώ μας ταξιδεύει μέσα από τα δικά της μάτια στην ζωή ενός «ασυνήθιστου ανθρώπου» που δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο της ήρωα τον Γιάννη.
΄Οσοι θέλουν μπορούν να συνταξιδέψουν μαζί μας…και γιατί όχι…να γίνουμε όλοι «κλέφτες» του Παραδείσου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Φώτω Σκορδά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. 'Εχει σπουδάσει Γαλλική  φιλολογία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών με θέμα «Πολιτισμός των Τεχνών».Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. 'Εχουν κυκλοφορήσει 7 βιβλία της από τις εκδόσεις ΑΤΛΑΝΤΙΣ και άλλα 4 βιβλία από τις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ. Το τελευταίο της βιβλίο που θα μας παρουσιάσει, είναι «Ο Κλέφτης του 
Παραδείσου» που έχει πρωταγωνιστή τον Γιάννη, ένα 10-χρονο αυτιστικό παιδί.

Εργαστήριο Γεύσης για παιδιά στο .ES.

Η ανάγκη των παιδιών να δημιουργήσουν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν, δουλεύοντας σε μικρές ομάδες, αποτελεί τη βάση των εργαστηρίων αυτών. Θα ασχοληθούμε με θέματα, όπως η γεύση, η διατροφικές επιλογές, η διαδικασία σύλληψης και εκτέλεσης μιας συνταγής, η ιεροτελεστία του φαγητού, η σχέση του φαγητού με την υγεία και την ψυχολογική διάθεση. 

Για παιδιά από 6-10 ετών και για τους συνοδούς τους.
Οι συναντήσεις, θα είναι εβδομαδιαίες, ξεκινώντας από την Κυριακή 18/04/2010, στις 12:00. 

Για πληροφορίες και συμμετοχές στο 6986 691413.
.ES, Φράγκων 2-4, 2310 532503

3ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η ιστοσελίδα www.paidiatros.com μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των δυο προηγούμενων Παγκύπριων Παιδιατρικών Συνεδρίων για Γονείς και Εκπαιδευτικούς που διεξάχθηκαν το 2008 και το 2009, διοργανώνει το 3ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2010 στο Δημαρχείο Λατσιών.

Βιβλιοπαρουσίαση: Στον κόσμο της Τζίνας


Tο Σάββατο 17 Απριλίου 2010, στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λεμπεση με τίτλο: "Στον κόσμο της Τζίνας" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος...η πιο απρόβλεπτη, φανταστική και πρωτότυπη παρουσιάση βιβλίου που έχετε δει ποτέ!
Ένα βιβλίο γύρω από τον ρόλο της οικογένειας και την διαχείριση του εαυτού μας μέσα από τις επιλογές που εμφανίζονται μπροστά μας.

Γιορτή κόμικς στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα κόμικς πρόκειται να διοργανωθεί στις 16-17 και 18 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα στο πλαίσιο της 5ης Comicdom Con Athens 2010.

Λαογραφικό Μουσείο: Ανθρωποι και αντικείμενα, αφορμές για προβληματισμ

Πολύτιμη η έκθεση που θα φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έως και τις 26 Ιουνίου, και για πολλούς λόγους.

Ο κυριότερος ότι τη συνθέτουν αντικείμενα που συνδέθηκαν με την ζωή των κατόχων τους, που τα παρέδωσε η μια γενεά στην επόμενη έως ότου οι ιδιοκτήτες έκριναν πως έπρεπε να δοθούν, δώρο σημαντικό, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Αυτά τα κειμήλια είναι και το υλικό της έκθεσης με τίτλο “Άνθρωποι και αντικείμενα: Σχέσεις ζωής”, που συγκίνησε εκατοντάδες επισκέπτες ώς τώρα. 

Απετάξαμην τη δημοτική

Φρένο στη μετάφραση των κειμένων της Θείας Λειτουργίας και των Μυστηρίων της Εκκλησίας στη δημοτική γλώσσα βάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με χθεσινή απόφασή της. Τονίζει ωστόσο πως θα συνεχίσει να συζητά το θέμα της μετάφρασης των ιερών κειμένων. 

Εκδήλωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βεροιας

Τη Βεροιώτισσα συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα παιδιά και οι αναγνώστες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, στις 6 το απόγευμα, στα Μαγικά Κουτιά στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης. Η συγγραφέας θα είναι εκεί για να μας συστήσει τους ήρωες των βιβλίων της, τον δράκο τον Κυριάκο, τη μάγισσα Κρεμμυδομπιζέλω και τη Ντέλλα την καμηλοπάρδαλη.