Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ιδέα: Ημερολόγιο αντίστροφής μέτρησης για τα Χριστούγεννα φτιαγμένο από LEGO

Δείτε την κατασκευή τής Sarah Dees στο Frugal Fun For Boys & Girls, οργανώστε τη legoσυλλογή σας και ξεκινήσετε τη δημιουργία! 

Αν Χάθαγουεϊ: Ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις ατόμων με αναπηρία για το «The Witches»

Η Αν Χάθαγουεϊ ζήτησε συγγνώμη, μετά τις επικρίσεις και τις σφοδρές αντιδράσεις από άτομα με αναπηρία για τη νέα της ταινία «The Witches». 

«Σας οφείλω μία συγγνώμη», έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram η ηθοποιός. Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ, οι μάγισσες έχουν τρία μακριά δάχτυλα σε κάθε χέρι και πόδια δίχως δάχτυλα. 

Ο κωμικός Άλεξ Μπρούκερ και άλλα άτομα με αναπηρία, ανάμεσά τους Παραολυμπιονίκες, κατηγόρησαν την ταινία για έλλειψη ευαισθησίας, ενώ πολλοί δημοσιεύουν φωτογραφίες στα social media με το hashtag #NotAWitch. 

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο στο lockdown: Απογευματινές βάρδιες και άδειες για τους εργαζόμενους γονείς

Για τη λειτουργία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης την περίοδο των τριών εβδομάδων του lockdown και τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι υπάλληλοι και κυρίως οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα τρία ωράρια εργασίας που ισχύουν υποχρεωτικά (07:00 - 15:00, 08:00 - 16:00 και 09:00 - 17:00), δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στις υπηρεσίες για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας τους.

Επιπλέον σχολικές μονάδες εντάσσονται στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων

Μετά τη διαπίστωση ότι ικανός αριθμός γευμάτων δεν διανέμονταν, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε άμεσα σε επικαιροποίηση του αριθμού των συμμετεχόντων σχολείων, με σχετική εγκύκλιο της αρμόδιας υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη.

Μετά από ανάλυση και εξορθολογισμό των δεδομένων που συλλέχθηκαν, έγινε καταγραφή 33.938 αδιάθετων γευμάτων τα οποία αποφασίστηκε να προσφερθούν σε επιπλέον δικαιούχους μαθητές καθημερινά.

URBANAC: Ένα νέο γκραφιτι κοσμεί το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς

Το έργο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μαθητών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την UrbanAct για το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτήρια».