Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Πώς πρέπει να ακούγεται ένα φιλί.

Είμαι κάτι παραπάνω από μαμά για τον γιο μου. Είμαι ταυτόχρονα και η θεραπεύτριά του. 

Βλέπω τα σημεία που είναι διαφορετικός. Αγωνίζομαι να του διδάξω όσα τα άλλα παιδιά φαίνεται απλά να γνωρίζουν. Όταν δεν καταλαβαίνει πώς φιλάμε, του διδάσκω πώς πρέπει να ακούγεται ένα φιλί. Όταν ακουμπά με φόρα τα χείλη στο μάγουλό μου χωρίς να πετυχαίνει όμως αυτή την απαλή και υγρή αίσθηση και τον ήχο μαζί με την πίεση των χειλιών, του διδάσκω πώς να κάνει τα χείλη του για να παράγει αυτό τον ήχο. Για μένα, αυτό είναι που κάνει μια μητέρα για τον γιο της. Δεν αναρωτιέμαι ποτέ γιατί χρειάζεται εμένα για να του διδάξω αυτά που τα άλλα παιδιά κατακτούν ενστικτωδώς. Κάνουμε εξάσκηση στο να ρουφά χυμό μήλου με καλαμάκι για να δυναμώσει ο μυικός τους τόνος. Το κάνουμε οικογενειακή υπόθεση και για εβδομάδες πίνουμε όλοι στο δείπνο χυμό μήλου με καλαμάκι. 

Tουρνουά χειροσφαίρισης στην πλατεία Αριστοτέλους (05/05/2019)

H Δ/νση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσ/νίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκδηλώσεων & Προγραμμάτων Αθλητισμού, στην προσπάθειά να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του μαζικού αθλητισμού και στην κάλυψη των αθλητικών αναγκών των μικρών παιδιών της πόλης μας διοργανώνει, σε συνεργασία με Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Χ.Θ.) και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.), τουρνουά Χειροσφαίρισης 4χ4- thesshand.

Το τουρνουά χειροσφαίρισης- thesshand είναι μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση, ελεύθερης συμμετοχής για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων .

Λύκειο: Σε αυτά τα μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς

Με υπουργική απόφαση ορίστηκαν τα μαθήματα αξιολόγησης για την Α', Β' και Γ' Λυκείου, καθώς και τα Εσπερινά.
Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται ότι, για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών, θέματα αξιολόγησης Λυκείου ρυθμίζονται πλέον με υπουργική απόφαση.

«Εμβολιαστικό κίνημα» καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Η πλειονότητα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, παρά το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που φάνηκε να αποκτά πολλούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια.

Πέντε λαμπραντόρ «προσελήφθησαν» στο Middlesex για να ηρεμούν τους φοιτητές

Πέντε σκύλοι ράτσας λαμπραντόρ «προσελήφθησαν» στο πανεπιστήμιο Middlesex της Βρετανίας για να βοηθούν τους φοιτητές να διαχειρίζονται το στρες των εξετάσεων και να στηρίζουν εκείνους που εξαιτίας του άγχους τους κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

ΗΠΑ: Οι καθηγητές στη Φλόριντα θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στα σχολεία

Ψηφίσθηκε στην πολιτεία της Φλόριντα η νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να οπλοφορούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο που έρχεται μετά το μακελειό που συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο λύκειο του Πάρκλαντ όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους. 

Βοηθήστε το παιδί να κάνει φίλους

Το παιδί σας έχει ξεκινήσει το σχολείο και είναι έτοιμο να εξερευνήσει τον κόσμο. Αλλά αν ντρέπεται και διστάζει να κάνει φίλους, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει ανησυχία. Ειδικά αν το συγκρίνετε με συνομήλικα παιδιά που είναι αρκετά εξωστρεφή και κάνουν εύκολα και γρήγορα φίλους. Μπορείτε όμως να βοηθήσετε γιατί η φιλία και το παιχνίδι με άλλα παιδιά είναι τεράστιο κομμάτι της κοινωνικοποίησης και της ανάπτυξης του παιδιού. Το κλειδί είναι τα μικρά και απαλά βήματα με ενθάρρυνση και καμία πίεση. Αντί να προσπαθήσετε να αλλάξετε την προσωπικότητα του παιδιού, διευκολύνετέ το ώστε να ανακαλύψει τη χαρά της κοινωνικότητας. Μία καλή αρχή είναι να κανονίσετε ραντεβού για παιχνίδι στο σπίτι.

Τρέχουμε με τη Λάμψη στα στρατόπεδα (12/05/2019)

Μία σελίδα για λιγότερες βόλτες μετ' εμποδίων στη Θεσαλονίκη

Τέσσερις νέοι, τρεις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, δημιούργησαν τη σελίδα για τα κακώς κείμενα της μετακίνησης στην πόλη.

Τηλε-φονικοί... θάλαμοι που ξεφυτρώνουν πάνω σε οδηγούς τυφλών, πατίνια στη μέση του δρόμου και παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια κάνουν συχνά τη διαδρομή των πεζών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης «βόλτα μετ’ εμποδίων». Και αν μάλιστα οι πεζοί είναι ΑμεΑ, η βόλτα μπορεί να γίνει από δυσάρεστη έως και επικίνδυνη.

Βρετανία και αναπηρία: Μια ανθρώπινη καταστροφή. Σχόλιο για τις Κοινωνικές Ανάγκες και τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Ενενήντα άνθρωποι με αναπηρία τον μήνα πεθαίνουν αφότου βρίσκονται «κατάλληλοι για εργασία» (fit for work) σύμφωνα με μια στατιστική του 2015. Η περίπτωση του Stephen Smith είναι μια τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση.
Διαβάστε την ιστορία τού Stephen Smith από τον Δημήτρη Αναστασίου στην ιστοσελίδα Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία

Πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί πριν πάει σχολείο

Όσο κι αν στις μέρες μας ένας γονιός νοιώθει συχνά ανίσχυρος ως προς το τι πρέπει να μάθει και να προσφέρει στο παιδί, προκειμένου να το θωρακίσει απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που κάποιος πρέπει να φροντίσει να τα μάθει στο βλαστάρι του πριν καν πάει στο σχολείο, βάζοντας τις βάσεις για να χτίσει τον χαρακτήρα του.

Εθελοντική βοήθεια σε φοιτητές με αναπηρία

Στο ΕΚΠΑ έχει συσταθεί από το 2010 η Υπηρεσία Εθελοντισμού της Μονάδας Προσβασιμότητας, η οποία παρέχει συστηματική, διακριτική και ασφαλή εξυπηρέτηση των ΦμεΑ. Mέχρι στιγμής είναι εγγεγραμμένοι περίπου 600 ΦμεΑ και 580 εθελοντές ● Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εθελοντές φοιτητές μετατρέπουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα σε ηλεκτρονική μορφή για τους εντυποανάπηρους συναδέλφους τους. Το σχετικό υλικό αποθηκεύεται σε μια Πολυτροπική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου.

Αpex Legends: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Ένα νέο παιχνίδι, το Apex Legends φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα του Fortnite. Το Apex Legends είναι ένα δωρεάν battle royale παιχνίδι στη λογική του Fortnite και βασισμένο στο σύμπαν του Titanfall που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τη Respawn Entertainment στις 4 Φεβρουαρίου 2019 και μόλις σε ένα μήνα κατάφερε να ξεπεράσει τους 50 εκατομμύρια χρήστες.