Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το πράσινο βανάκι ή «πώς να εφαρμόσετε αναποτελεσματικά το benchmarking στην ανατροφή του παιδιού σας».

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές ως γονείς καταφεύγουμε σε τεχνάσματα και τεχνικές αντιπερισπασμού, ώστε τα βλαστάρια μας να «ξεκολλήσουν» από κάτι. Είναι επίσης γνωστό ότι οι ακραίες περιστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα.

Σε μία τέτοια περίπτωση βρέθηκα πρόπερσι το καλοκαίρι, ένα κυριακάτικο απόγευμα στη Χαλκιδική, όταν ο μπαμπάς του Μεγάλου Αφεντικού (Μ.Α.) έπρεπε να επιστρεψει στη Θεσσαλονίκη και το Μ.Α. σπάραζε στο κλάμα.

Σημείωση για τον αναγνώστη: από τον πρώτο κιόλας χρόνο, το Μ.Α. έχει μανία με κάθε είδους όχημα.

Έκκληση UNICEF για αύξηση των δαπανών στην εκπαίδευση

Νέα Υόρκη, 18 Σεπτεμβρίου 2016 - Πάνω από τα δύο τρίτα των μαθητών σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, δεν θα μάθουν τις βασικές δεξιότητες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2030, παρά ένα φιλόδοξο στόχο ώστε κάθε παιδί να είναι στο σχολείο και τη μάθηση, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Επιτροπή για τη Χρηματοδότηση Ευκαιριών για την Παγκόσμια Εκπαίδευση.

Συνέδριο: «Μάθηση και εκτελεστικές λειτουργίες: Αναπτύσσοντας την προσοχή, τον προγραμματισμό και την αυτορρύθμιση»

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Μάθηση και εκτελεστικές λειτουργίες: Αναπτύσσοντας την προσοχή, τον προγραμματισμό και την αυτορρύθμιση» διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κατά το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

DEAFestival 2016


Το DEAFestival ξεκινάει πολύ σύντομα και σας έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το DEAFestival for Kids που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολις, Γκάζι όπου η Κεντρική Αυλή θα είναι αφιερωμένη για τα παιδιά. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό (μικρούς και μεγάλους) από τις 10:00 έως 18:00 με πολλές δράσεις και δρώμενα.

Ευεργετική για τα παιδιά η κατανάλωση αυγών και φιστικιών

Τα μωρά που ήδη από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους τρέφονται με αυγά και φιστίκια, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων απέναντι σε αυτές τις τροφές αργότερα, σύμφωνα, με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Ελβετία: Εντολή σε μικρό μουσουλμάνο να δώσει το χέρι του σε δασκάλα

Εντολή να δώσει το χέρι του σε μια δασκάλα έδωσε σε έναν 15χρονο μουσουλμάνο ένα σχολείο στην Ελβετία. 

Η άρνηση του μικρού μουσουλμάνου, και του αδελφού του, για χειραψία με δασκάλες είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο 15χρονος είχε αρνηθεί το Μάιο να δώσει το χέρι του σε μια δασκάλα, δηλώνοντας ότι «το τελετουργικό αυτό είναι αντίθετο στο Ισλάμ». «Η φυσική επαφή με μέλος του αντιθέτου φύλου, απαγορεύεται από το Ισλάμ, εκτός αν είναι μέλος της οικογένειας» τόνισε. 

Να γιατί δεν έχουμε αναμνήσεις από την εποχή που ήμασταν μωρά

Έχουμε αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, θυμόμαστε πρόσωπα, μυρωδιές, φίλους, παραμύθια και παιδικά τραγουδάκια, όμως, σχεδόν κανείς δεν θυμάται το παραμικρό από την πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του, τη γέννηση του, και πολλοί λίγοι έχουν έστω και την παραμικρή ανάμνηση από τα δύο, μπορεί και τρία, πρώτα χρόνια της ζωής τους. 

Μαθήματα για... γιαγιάδες στα Γιαννιτσά

Στα θρανία ετοιμάζονται να καθίσουν οι γιαγιάδες στα Γιαννιτσά, προκειμένου να μάθουν πώς μπορούν να ανατρέφουν καλύτερα τα εγγόνια τους.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πέντε δωρεάν συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: “Πώς να συνεργαστώ καλύτερα με τους γονείς των εγγονών μου;”, “Πώς ν' αναγνωρίσω τις ανάγκες τους;”, “Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου;” και “Θα είμαι καλή γιαγιά αν βάλω όρια και κανόνες; Ποια και πώς;”.

Βραδιά του Ερευνητή 2016

1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη "Βραδιά Ερευνητή", ένα θεσμό που κλείνει φέτος 11 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.

Ζήστε μαζί μας μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Θερμή υποδοχή στους Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματατοποιήθηκε η υποδοχή για τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να μην αγνοηθούν άλλο οι ανάγκες των νησιωτών με αναπηρία

Με επιστολή της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη χάραξη νέας νησιωτικής πολιτικής, η Ε.Σ.Α.με.Α. (με πρόεδρο τον Ζακυνθινό Γιάννη Βαρδακαστάνη) ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση και την Πολιτεία να μην αγνοηθούν σε αυτή, οι ανάγκες των νησιωτών με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

SOS του ΟΗΕ για 300.000 παιδιά στη Σομαλία που υποσιτίζονται

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία υποφέρουν από έλλειψη τροφής λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των καταστροφικών πλημμυρών σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το ΠΑΜΑΚ προετοιμάζει τους πρόσφυγες για την εκπαίδευση

Την άδεια για προετοιμασία 953 προσφύγων στη χρήση της ηλεκτρονικής γλωσσικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας OLS (OnlineLinguisticSupport) του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, έλαβε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.