Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Στρατηγικές διαχείρισης του χρόνου για ενήλικες με ΔΕΠΥ

Δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου; Δύο ειδικοί για την ΔΕΠΥ σάς αποκαλύπτουν τις καλύτερες στρατηγικές για να τα κάνετε όλα στην ώρα τους!

Υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρας και υπάρχει και η ώρα σύμφωνα με τη ΔΕΠΥ. 

Μια Κυριακή για τα δικαιώματα του παιδιού στην Τεχνόπολη

Την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει τα δικαιώματα του παιδιού και παρουσιάζει ένα βιωματικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, στο πλαίσιο της δράσης «Κυριακές στην Τεχνόπολη».

Σιέρα Λεόνε: Κορίτσια εξετάζονται για εγκυμοσύνη μέσα στα σχολεία

Σε εξευτελιστικές και ταπεινωτικές εξετάσεις εγκυμοσύνης μπροστά στους συμμαθητές τους υποβάλλονται οι μαθήτριες στη Σιέρα Λεόνε, από τότε που η κυβέρνηση απαγόρευσε στα κορίτσια που κυοφορούν να πηγαίνουν στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Μάθημα» εθελοντισμού στα σχολεία

«Είχα την ιδέα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων να φέρουν κάποια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο. Μέσα από τον Δεσμό όμως κατάλαβα ότι ο εθελοντισμός βοηθάει εκατομμύρια ανθρώπους. Μέσα από τον εθελοντισμό κατάλαβα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου, αυτούς που το έχουν ανάγκη. Κατάλαβα πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα να προσφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον, πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία» λέει η Δανάη, μαθήτρια Γ' Λυκείου, περιγράφοντας την εμπειρία της ως εθελόντριας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η μαρτυρία της καλωσορίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο έργο «Νοιάζομαι και Δρω» που υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λαμπράκη.

Πειραματική θεραπεία έκανε ανάσχεση λευχαιμίας

Ενα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία είναι ο πρώτος ασθενής στον κόσμο, όπου επιτεύχθηκε ανάσχεση της λευχαιμίας του χάρη σε μια νέα πειραματική θεραπεία με ανοσοποιητικά κύτταρα από δότη, τα οποία είχαν υποστεί την κατάλληλη γενετική τροποποίηση, ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. 

Έρευνα: Λιγότερο γενναιόδωρα τα παιδιά που προέρχονται από θρησκευόμενες οικογένειες

Η θρησκεία πιστεύεται ότι κάνει τους ανθρώπους πιο ηθικούς, δίκαιους, συμπονετικούς και αλτρουιστές, αλλά τελικά ίσως αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όσον αφορά τα παιδιά. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα -η πρώτη του είδους της- κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα παιδιά που προέρχονται από θρησκευόμενες οικογένειες, είναι λιγότερο γενναιόδωρα σε σχέση με τα μη θρησκευόμενα παιδιά. Όπως είπαν οι ερευνητές, η νέα μελέτη αποτελεί υπενθύμιση ότι θρησκεία και ηθική δεν είναι κατ' ανάγκη το ίδιο πράγμα.

Μεγάλο σκάνδαλο "sexting" σε σχολείο του Κολοράντο

Η είδηση έχει προκαλέσει ανατριχίλα στην Αμερική: σχεδόν εκατό μαθητές γυμνασίου σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, φωτογραφήθηκαν γυμνοί και οι 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting. Η υπόθεση αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.