Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πώς να μιλήσετε σε μαθητές με ΔΕΠΥ

Οι καλοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι, αν πει κανείς τα σωστά λόγια με το σωστό τρόπο, μπορεί να μετατρέψει έναν “ηττημένο” μαθητή σε πραγματικό αγωνιστή. Δείτε 5 βασικές στρατηγικές επικοινωνίας που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τα παιδιά/ εφήβους με ΔΕΠΥ. Στηρίζονται στο σεβασμό του μαθητή και δεν χρησιμοποιούν σαρκασμό, μειωτικά σχόλια και κριτική μπροστά σε άλλους. 

Γιατί τα μωρά μέχρι 6 μηνών δεν κάνει να πίνουν νερό

Οι παιδίατροι έχουν προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά με τους κινδύνους που συνεπάγεται το να πίνουν νερό μωρά ηλικίας κάτω των έξι μηνών, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμιο για την υγεία τους.

Τα μωρά δεν χρειάζονται νερό με τον ίδιο τρόπο που χρειάζονται τα παιδιά και οι ενήλικες, ακόμη και μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

Και τον Ιανουάριο τα παιδιά θα λατρέψουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πώς ένας … διψασμένος βάτραχος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις χαρές της δημιουργίας και του πηλού; Ποια παραμύθια λένε πάνω στα πολύχρωμα χαλιά τους τα μέλη της φυλής Κούτσι από τις αχανείς στέπες της κεντρικής Ασίας; Πώς μπορεί κανείς να «ταξιδέψει» στο Μουσείο Λατινοαμερικάνικης Τέχνης στο Μπουένος 'Αιρες χωρίς να φύγει από την … Αθήνα;

Τα παιδιά απλοί καταναλωτές του διαδικτύου

«Η φιλοσοφία για το Διαδίκτυο αλλάζει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η ασφαλέστερη πλοήγηση, αλλά η καλύτερη και ορθότερη χρήση του. Η εξέλιξη του ασφαλούς διαδικτύου είναι το καλύτερο διαδίκτυο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα Διαδίκτυο καλύτερα προσαρμοσμένο στα παιδιά, θετικό, δημιουργικό, υπεύθυνο αλλά και ασφαλές».

Μαθητές της Ξάνθης έφτιαξαν μικροδορυφόρο τον οποίο θα εκτοξεύσουν σε ύψος περίπου 1.000 μέτρων

Η μαθητική ρομποτική ήταν το όχημα, ώστε μια πολυπληθής ομάδα μαθητών στην πόλη της Ξάνθης να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στους τομείς της επιστήμης και της υψηλής τεχνολογίας. 

Μέσα σε δύο χρόνια η εκπαιδευτική ρομποτική είχε τόσο μεγάλη απήχηση πάνω τους, που πλαισιώθηκε και με μια σειρά από άλλες δράσεις, μέχρι το σημείο μαθητές της πόλης να ετοιμάζονται πλέον για την εκτόξευση ενός δικού τους μικροδορυφόρου. 

Έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία για πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Παιδείας για τις πρόσθετες εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες, ζητώντας να τηρείται η νομιμότητα όπως ορίζει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4472/2017, στις παραγράφους 1, 2 και 3 του α?ρθρου 56.

Ο καθημερινός αγώνας ενός 18χρονου φοιτητή

Εκείνη την ημέρα του Δεκεμβρίου έβρεχε, κατά περιόδους έντονα. Αυτό όμως δεν πτόησε τον 18χρονο Βιατσισλάβ και τους γονείς του για το καθημερινό τους δρομολόγιο από του Παπάγου στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όπου έχει έδρα το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λίγο μετά τις 12 ένα ταξί σταματά έξω από το Διδασκαλείο. Κατεβαίνουν η μητέρα του Βιατσισλάβ κρατώντας μία ομπρέλα και ο πατέρας του ανοίγοντας ένα αναπηρικό καροτσάκι. Κατόπιν ο πατέρας παίρνει αγκαλιά τον 18χρονο γιο του και τον βοηθάει να καθίσει, ενώ η μητέρα τούς προστατεύει από τη βροχή. «Η ίδια εικόνα κάθε μέρα, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι όταν αρχίζουν τα μαθήματα, και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν τελειώνουν», παρατηρεί συγκινημένη η εργαζόμενη στο Διδασκαλείο, μιλώντας στην «Κ» για τη δύναμη ψυχής του Βιατσισλάβ που έχει κινητικά προβλήματα.

Πραγματικότητα το πρώτο βιονικό χέρι με αίσθηση αφής

Το πρώτο βιονικό χέρι που προσφέρει αίσθηση αφής και μπορεί να φορεθεί έξω από το ερευνητικό εργαστήριο δημιούργησαν επιστήμονες. Το χέρι «βλέπει» και πιάνει αυτόματα τα αντικείμενα.

Tο χέρι τοποθετήθηκε στην ακρωτηριασμένη ιταλίδα Αλμερίνα Μασκαρέλο, η οποία είχε χάσει το αριστερό χέρι της σε ατύχημα πριν περίπου 25 χρόνια. Όπως δήλωσε, χάρη στο τεχνητό χέρι, «είναι σχεδόν να επέστρεψε το χέρι μου». Το βιονικό χέρι είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά το 2014, αλλά τότε ήταν ακόμη συνδεδεμένο με υπολογιστή και άλλο ογκώδη εξοπλισμό, πράγμα που το καθιστούσε αδύνατο να χρησιμοποιηθεί εκτός εργαστηρίου.