Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ (σε μια ματιά)!

 

«Πάμε Δανάη!»: Η συγκινητική ιστορία ενός παιδιού με αυτισμό

Μια συγκινητική ιστορία ενός παιδιού με αυτισμό παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ο Jaime Martinez Alonso ζωγραφίζει και σχεδιάζει στάμπες που μπαίνουν σε ρούχα, βρίσκοντας ελευθερία από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αυτό είναι το ρομπότ που θα εισβάλει στα ελληνικά σχολεία

Tο ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, που σχεδιάστηκε από τη SoftBank Robotics και έχει ήδη καθιερωθεί διεθνώς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, αλλά και τη συνοδευτική εφαρμογή λογισμικού που θα ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες ανάγκες διδασκαλίας τους.

Να το αφήσω να φορέσει ό,τι θέλει;

Ισως η μεγαλύτερη μάχη με τα μικρά μας –έπειτα από εκείνη του πρωινού ξυπνήματος – είναι η μάχη για το τι θα φορέσουν. Κάπως έτσι καταλήγουμε να νοσταλγούμε τις εποχές που ήταν μικρά και διαλέγαμε εμείς πώς ακριβώς θα τα ντύσουμε. Ωστόσο, η επιθυμία του παιδιού να διαλέξει εκείνο τι θα φορέσει είναι ένα σημάδι ότι μεγάλωσε. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας διανύουν ένα στάδιο ανάπτυξης κατά το οποίο προσπαθούν να αποκτήσουν μια σχετική ανεξαρτησία και να δοκιμάσουν τα όριά τους (πολλές φορές και τα δικά μας). Η διαδικασία της επιλογής ρούχων τούς δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουν και τα δύο αυτά πράγματα στην πράξη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πρωί πρέπει να μετατρέπεται το σπίτι μας σε εμπόλεμη ζώνη.

Πώς μπορούν να αθληθούν τα παιδιά την εποχή του κορονοϊού

Η Covid-19 έχει συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητας των παιδιών, ωστόσο τείνει να αλλάξει και τον τρόπο που θα ζουν στο μέλλον. Είναι σαφές πλέον πως η εξάπλωση του κορονοϊού επηρεάζει κάθε μορφή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Αρκετοί είναι οι γονείς που ανησυχούν πλέον για το αν πρέπει σ’ αυτά τα δύσκολα δεδομένα να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Διίστανται οι απόψεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν το άθλημα τους τα παιδιά, αν θα ξεκινήσουν κάτι καινούριο ή αν θα πρέπει να αποχωριστούν την ρουτίνα τους για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να εξαλειφθεί η πανδημία.

Δημιουργία Επιστημονικής Εταιρείας για την Αναπτυξιακή Παιδιατρική στην Ελλάδα

H ίδρυση της «Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακών Παιδιάτρων», ενός επιστημονικού φορέα που αποτελείται αποκλειστικά από Παιδιάτρους, οι οποίοι ασκούν την Αναπτυξιακή Παιδιατρική στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί η σεξουαλική αγωγή δεν διδάσκεται στα σχολεία και κάποιοι εξακολουθούν να κοκκινίζουν

Είναι εδώ και κάποιους μήνες που η συζήτηση για το θέμα των αμβλώσεων επανέρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο και οι λόγοι γι’ αυτό δεν είναι λίγοι. Η καθιέρωση της «ημέρας του αγέννητου παιδιού», η εικόνα ενός εμβρύου που ζητά να ζήσει στους τοίχους στο μετρό και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις εκτρώσεις σε αρκετά -κατά τα άλλα- σύγχρονα κράτη αποτελούν μερικές από τις πλέον παρεμβατικές δράσεις μιας μεσαιωνικής λογικής.

Στα ΑΤΜ επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως το επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα γέννησης, προνοιακά και άλλα επιδόματα του οργανισμού, ενώ τα χρήματα στα ΑΤΜ από τις πληρωμές των επιδομάτων, θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Τρίτης. Όπως συμβαίνει κάθε μήνα, και ανάλογα με την εκάστοτε τράπεζα, τα χρήματα θα πιστωθούν από σήμερα το απόγευμα, συνεπώς οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν από σήμερα αγορές και αναλήψεις.

Έρευνα: Τα παιδιά έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες από τους ενήλικες να κολλήσουν κοροναϊό

Τα παιδιά έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν την COVID-19 σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια ανάλυση υπό την αιγίδα του προέδρου του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

«Σε αυτή τη συστηματική επαναξιολόγηση και μεταανάλυση που περιλαμβάνει 32 έρευνες, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 20 ετών είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες δευτερογενούς μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με ενήλικες 20 ετών και άνω», αναφέρεται στην ανάλυση.

Εμβόλιο γρίπης: Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας μέσω εγκυκλίου - Ποιοι έχουν προτεραιότητα και γιατί

Αναλυτικές οδηγίες για την εποχική γρίπη 2020-2021 εξέδωσε με εγκύκλιο το υπουργείο Υγείας.

Στην εγκύκλιο το υπουργείο Υγείας επισημαίνει γιατί είναι πιο αναγκαίος από ποτέ φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες, ποιοι ακριβώς πρέπει να το κάνουν και σε υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος ώστε να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Ο άντρας «με τα περισσότερα τατουάζ» έχασε την δουλειά του ως δάσκαλος «επειδή τρομάζει τα παιδιά»

Ο άντρας με τα περισσότερα τατουάζ στη Γαλλία υποστηρίζει πως του ζήτησαν να μην διδάσκει πλέον παιδιά μετά τα παράπονα ενός γονιού για την εμφάνισή του. 

Ο Sylvain Helaine έχει τατουάζ σε όλο το σώμα, το πρόσωπο και την γλώσσα του ενώ έχει χρωματίσει επίσης μαύρο με χειρουργική επέμβαση το λευκό των ματιών του.