Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Μην με κρίνετε για το φαγητό που δίνω στο γιο μου για το σχολείο.

Πρόσφατα, ο γιος μου, που πηγαίνει Γ’ Δημοτικού, μου ανέφερε ότι ένας εκπαιδευτικός στο σχολείο του, τον ρώτησε γιατί το μεσημεριανό γεύμα του αποτελείτο μόνο από σνακ και του εξήγησε ότι θα πρέπει να τρώει ένα θρεπτικό γεύμα. "Μαμά", είπε, "νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις να μου δίνεις και πάλι σάντουιτς." Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να γελάσω. Τα τελευταία τέσσερα σάντουιτς που είχα φτιάξει, είχαν γυρίσει απείραχτα. Φυστικοβούτυρο και ζελέ; Μερέντα; Τυρί; Όλα επιστράφηκαν όπως του τα είχα δώσει.

Έχω δοκιμάσει να του στείλω ζυμαρικά και τα περισσεύματα από το αγαπημένο του φαγητό που είχαμε για δείπνο. Αλλά δεν έχει σημασία αν και πώς προσπαθώ. Πάντα το φαγητό έρχεται πίσω ή εντελώς ανέγγιχτο ή έχοντας φάει μερικές μπουκίτσες.

ΑΠΘ: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα και οι έλεγχοι για εμβολιασμένους και μη

Κανείς στο campus δεν θα κάνει τον αστυνομικό, λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ - Δύο εμβολιαστικά κέντρα σε εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού ιδρύματος

Τους περιορισμούς υπό τους οποίους θα λειτουργήσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέτασε το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος σε μία άτυπη χθεσινή συνεδρίασή του. Τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις απασχόλησε η εξειδίκευση και προσαρμογή των κατευθυντήριων μέτρων τα οποία ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και για τη λειτουργία των πανεπιστημίων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όσα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό) δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει από covid-19 κατά το τελευταίο εξάμηνο θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, τα οποία θα κοστίζουν δέκα ευρώ το καθένα και το αποτέλεσμά τους θα καταχωρίζεται στο gov.gr από το οποίο θα εκδίδεται και η σχετική βεβαίωση.

Το Δημοτικό σχολείο της Ασίνης θα στεγάσει το ειδικό νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κατερίνα Δουράνου, η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μαρία Ράλλη, ο αναπληρωτής διευθυντής Θεοδόσης Καραμάνος και η νηπιαγωγός του ειδικού νηπιαγωγείο, επισκέφθηκαν τον χώρο του δημοτικού σχολείου της Ασίνης όπου και θα στεγαστεί το ειδικό νηπιαγωγείο.

Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία

Με μάσκα, υποχρεωτικά από την ηλικία των 6 ετών και απόσταση τουλάχιστον 1,20 μέτρου μεταξύ των θρανίων, θα ξανανοίξουν τα σχολεία στην Ισπανία, όπου η υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία.

Μαζάνης σε ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει πια ασυλία στα παιδιά από τον κορωνοϊό – Εμβόλια όπως αυτοκίνητα

Φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τα παιδιά από πέρυσι λέγαμε πέρυσι ότι είχαν ασυλία από τον κορωνοϊό, φέτος η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει σε κανέναν» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. 2 εκατ. παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε ο παιδίατρος.

Νέο εμφύτευμα στον εγκέφαλο αποκαθιστά την αίσθηση της αφής στα δάχτυλα

Ερευνητές στα Ινστιτούτα Ιατρικών Ερευνών Feinstein στη Νέα Υόρκη κατάφεραν να προκαλέσουν την αίσθηση της αφής στα δάχτυλα, χρησιμοποιώντας ένα ελάχιστα επεμβατικό σύστημα εμφυτευόμενων ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. Η μελέτη, η οποία γίνεται για πρώτη φορά σε άνθρωπο, μπορεί να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από παράλυση ή περιφερική νευροπάθεια.

Τρόποι Σωστής Επικοινωνίας Ατόμων Με Χρόνιο Νόσημα & Ιατρών

Όλα τα χρόνια νοσήματα χρήζουν τακτικής παρακολούθησης και στενής επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό. Η εξέλιξη της νόσου, οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις που προκύπτουν με την πρόοδο της ιατρικής και των άλλων επιστημών, ο καταιγισμός από πληροφορίες στο διαδίκτυο, δημιουργούν συχνά ερωτήματα που χρήζουν επίλυσης από τον ιατρό που παρακολουθεί το άτομο με το συγκεκριμένο νόσημα και γνωρίζει καλά το ιστορικό και την κατάσταση της υγείας του.

Κανονισμός σχολείων θηλεών στη Σεούλ επιτρέπει μόνο λευκά εσώρουχα στις μαθήτριες

Ορισμένα σχολεία θηλέων στη Σεούλ αστυνομεύουν το χρώμα, το σχέδιο και τη διαφάνεια των εσώρουχων των μαθητριών τους, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας κάθε ιδρύματος.

Αυτός περιλαμβάνει κανόνες που τιμωρούν τις μαθήτριες που φορούν εσώρουχα που δεν είναι απλά ή λευκά καθώς και ειδικές τιμωρίες για τη χρήση δαντελωτών εσωρούχων, όπως δήλωσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Σεούλ, προσθέτοντας ότι σήμερα, 31 από τα 129 κορίτσια της Σεούλ σε επίπεδο γυμνασίου και λυκείου εξακολουθούν να εφαρμόζουν έναν τέτοιο κανονισμό.

Νέο ΦΕΚ – Σχολικές Βιβλιοθήκες : Ορισμός Σχολικών Μονάδων που εντάσσονται στο Σύστημα

ΦΕΚ: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.17/ΒΜ/75008/Δ1/24-6-2021 υπουργικής απόφασης «Ορισμός Σχολικών Μονάδων που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2021 -2022» (Β΄ 3035). 

Αναπληρωτές-anaplirotes.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υπογραφή ηλεκτρονικών συμβάσεων

Αναπληρωτές: Σε λειτουργία είναι  η πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας για την υπογραφή ηλεκτρονικών συμβάσεων. 

Τι αναφέρει η απόφαση 

Κατά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών ή των ωρομισθίων συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Αναπληρωτές» (anaplirotes.gov.gr) της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Ψ.Π. – gov.gr), σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ’ του Μέρους Α’ του ν. 4727/2020 (Α’ 184), είτε εγγράφως με ιδιόχειρη υπογραφή των συμβαλλομένων σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ιδίως σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μεταξύ των αναπληρωτών ή των ωρομισθίων και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αναπτύσσει τα αποτελέσματά της από την κατάρτισή της. 

Βρεφικοί κολικοί – Πώς θα ηρεμήσετε το μωρό σας

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το μωρό σας περνά μεγάλες περιόδους όπου κλαίει και εκφράζει έντονη δυσφορία, χωρίς να μπορείτε να το ηρεμήσετε, υπάρχει περίπτωση να έχει κολικούς. Οι κολικοί στα μωρά δεν έχουν να κάνουν με κάποια ασθένεια, οπότε δεν «απειλούν» την υγεία του αλλά ούτε και την ανάπτυξή του. Κατά συνέπεια θα ήταν καλό να μην τους θεωρούμε ασθένεια αλλά μια φάση της ανάπτυξης του μωρού, που θα περάσουν με την πάροδο του χρόνου και την δική σας υπομονή.

«Τόκιο 2020»: Ανασκόπηση της 1ης ημέρας

Πρεμιέρα με δύο μετάλλια χάλκινης απόχρωσης για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την αρχή έκανε ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία με αμαξίδιο, όπου κατέλαβε την 3η θέση στην σπάθη κατηγορίας Β, ενώ ακολούθησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση και συγκεκριμένα στα 100μ. ελεύθερο S8 όπου τερμάτισε τρίτος. Την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο S1, κατέλαβε ο Δημήτρης Καρυπίδης, ενώ πέμπτος στο αντίστοιχο αγώνισμα της κατηγορίας S2 ήταν ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Μάριος Χατζηκυριάκος δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα του Α` γκρουπ, ενώ στην ξιφασκία με αμαξίδιο, ο Βασίλης Ντούνης έμεινε εκτός οκτάδας στη σπάθη κατηγορίας Α.

Το αύριο της εκπαίδευσης είναι η τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα στην πανδημία καταλάβαμε πόσο έχει αλλάξει και πόσο ακόμη μπορεί να αλλάξει η τεχνολογία τη ζωή μας. Ειδικά οι γονείς ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους και είδαν πώς μπορεί το τάμπλετ, το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής να γίνουν βασικά εργαλεία εκμάθησης.

Αυτό βέβαια είναι μια διαδικασία που δεν εξαντλείται στην απλή μετάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Χρειάζεται «πολύ δρόμο» ακόμη, τόσο η ανάπτυξη εργαλείων για την on line εκπαίδευση όσο και η εξοικείωση των ανθρώπων με αυτή τη νέα πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα χαρακτηριστικά της εποχής που θα πρέπει να «κρατήσουμε» σίγουρα είναι το γεγονός ότι πλέον έχει υποχωρήσει η συζήτηση για το «πόσες ώρες περνούν τα παιδιά μπροστά από τον υπολογιστή». Είναι πλέον σαφές πως στο εξής, η ζωή όλων μας, μικρότερων και μεγαλύτερων, θα είναι συνδεδεμένη μαζί του.

Ασημένιο μετάλλιο η Νικολέττα Χιώνη στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κωφών

Με ανάρτησή της η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών συνεχάρη την αθλήτρια Νικολέττα Χιώνη για την επιτυχία της στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κωφών.

Μεγάλη επιτυχία σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό κωφών!
Στο Lublin της Πολωνίας και συγκεκριμένα στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κωφών η Νικολέττα Χιώνη εκτοξεύθηκε στην δεύτερη θέση.
Με επίδοση στα 3.30 μέτρα η Νικολέττα Χιώνη ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο σε αυτήν την Παγκόσμια Διοργάνωση.

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού - Οδηγίες

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολικού έτους 2021-2022. Η ημερομηνία λήξης της διαδικασίας είναι η Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις 23:59.