Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο 2014

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 χρόνων με θέμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», από τις 16 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2014, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Βullying, μια σύγχρονη επιδημία

«Stop Bullying!».
Εργο του Κίμωνα Αλέξη,
μαθητή της Β΄ Γυμνασίου
του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.
Σκηνή πρώτη: το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της γειτονιάς μας πριν από μερικούς μήνες. Ημέρα αφιερωμένη στον σχολικό εκφοβισμό, γνωστό ως bullying, με τρεις μαθητές να διαδραματίζουν μια σκηνή λεκτικής βίας ενός παιδιού σε ένα άλλο. Οι λιγοστοί γονείς που μένουν για να το παρακολουθήσουν στέκονται έξω από το σχολείο κοιτώντας προσηλωμένοι, σιωπηλοί.

Οι πρώτες διακοπές με το μωρό

Πιστεύετε ότι τώρα με το μωρό θα πρέπει να ξεχάσετε τα ταξίδια και τις εκδρομές για μερικά χρόνια; Κι όμως, οι διακοπές μαζί με το μωρό μπορεί να είναι υπέροχες. Θα χρειαστείτε όμως καλή προετοιμασία και υπομονή.

Γιατί τα αγόρια έχουν αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό;

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Guardian τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από αυτισμό, λόγω της έκθεσης τους σε υψηλά επίπεδα ορμονών στη μήτρα της μητέρας τους. 

Φεστιβάλ Εξοικείωσης με τη Ζώσα Κατάσταση της Αναπηρίας

Στις 20, 21 και 22 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Εξοικείωσης με τη Ζώσα Κατάσταση της Αναπηρίας στο Ελεύθερο και Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, επιδιώκουμε τη συνεκπαίδευση, την κατάλυση των στερεοτύπων που ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕ και του ρατσιστικού τρόπου αντιμετώπισης της αναπηρίας, καθώς και την ανοιχτή πρόσβαση όλων στο περιεχόμενο της τέχνης.

Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών

Μύθοι και παραμύθια στα μέρη των Μουσών
Βοιωτία 25 Ιουνίου - 29 Ιουνίου 2014
(Κηριάκι, Λιβαδειά, Αράχωβα, Αντίκυρα, Δαύλεια, Χαιρώνια, Ορχομενός, Αλίαρτος, Πόντζα)

Πρόσκληση στην 1η συναυλία της "Σχολικής Χορωδίας Βέροιας".

H Σχολική χορωδία Βέροιας στην πρώτη συναυλία από την ίδρυσή της 4 μήνες πριν, τιμά τον κορυφαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του.

Η εκδήλωση υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην Μπαρμπούτα, στο υπαίθριο θεατράκι μπροστά από τη Συναγωγή.