Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ψηφιακή βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ Ι και ΙΙ

Όλο το υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ Ι και ΙΙ βρίσκεται πλέον συγκεντρωμένο σε αυτή την ψηφιακή βιβλιοθήκη.
Στο νέο αυτό δικτυακό κόμβο, θα βρείτε για πρώτη φορά ψηφιοποιημένα αρχεία από το 1997 έως το 2006. Πρόκειται για έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ και του Γ΄ΚΠΣ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (ΕΠΕΑΕΚ).

Τα «κακά παιδιά» τραβούν την προσοχή μας

Ο μύθος του κακού παιδιού ίσως και να μην είναι τόσο μύθος τελικά! Και όχι μόνο ως προς τις προτιμήσεις των γυναικών. Τα «κακά παιδιά» φαίνεται ότι είναι πιο αξιοπρόσεκτα, σύμφωνα με έρευνα του Northeastern University, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science».

Τεχνολογικό Λύκειο µε 3+1 έτη σπουδών

Νέο Τεχνολογικό Λύκειο που θα παρέχει πιστοποιηµένα επαγγελµατικά δικαιώµατα δύο επιπέδων και θα δίνει πρόσβαση στα ΤΕΙ ακόµα και χωρίς εξετάσεις για όσους φοιτήσουν σεαυτό 4 χρόνια, σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας. Στη θέση των σηµερινών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, που δεν έχουν επιτύχει τον στόχο για επαγγελµατική εξειδίκευση, επιχειρείται να δηµιουργηθεί ένα σχολείο µε 3+1 έτη σπουδών (το τέταρτο προαιρετικά) που θα παρέχει και πιστοποίηση επαγγελµατικών προσόντων στους αποφοίτους του.

Τα παιδιά κάτω από τα 13 μπορούν να είναι στο Facebook;

«Αφήστε τα 13χρονα να χρησιμοποιούν ελεύθερα την ιστοσελίδα μου» είπε ο 24χρονος ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βάζοντας έτσι το φιτίλι σε έναν παγκόσμιο διάλογο για το κατά πόσο θα πρέπει να αρθούν οι νομικές απαγορεύσεις που αφορούν παιδιά κάτω των 13 ετών. (Διαβάστε σχετικά)

Προβολή: Σωστή στάση σώματος κατά τη χρήση Η/Υ



«Ο εγωιστής γίγαντας …» από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της VSA Hellas

Τα παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού της VSA Hellas (Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) χάθηκαν στο γνωστό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ και έτρεξαν ξέφρενα μέσα σε αυτό. Χόρεψαν με εφημερίδες και έπαιξαν κρυφτό μαζί τους, έγιναν λουλούδια και στόλισαν το κήπο του γίγαντα, μεταμορφώθηκαν σε πουλιά και κελάηδησαν…
Θέλουν να μοιραστούν το ταξίδι τους αυτό μαζί σας και σας καλούν την Κυριακή, 29 Μαΐου 2011, ώρα 8: 30μ.μ στο Kινητήρας – Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη).

«Να φοράτε ρούχα όταν πηγαίνετε τα παιδιά σας σχολείο»

Έκκληση στους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο να φοράνε ρούχα και όχι πυτζάμες, έκαναν 11 σχολεία στο Μίντλεσμπρο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι γονείς αγνοούν τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών τους

Ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, ψυχαναγκαστική πολυφαγία. Αν και οι περισσότεροι γονείς έχουν μια γενική (και μάλλον συγκεχυμένη) ιδέα σχετικά με τις παραπάνω διαταραχές πρόσληψης τροφής, ελάχιστοι θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τα συμπτώματά τους. Ακόμα λιγότεροι θα είχαν την οξυδέρκεια να τα εντοπίσουν… στα ίδια τους τα παιδιά.

Οι φτωχότερες αφρικανικές χώρες επενδύουν σε κοινωνικά προγράμματα για παιδιά

Οι φτωχές χώρες της Αφρικής, όπως η Τανζανία, η Μοζαμβίκη και ο Νίγηρας, επενδύουν περισσότερα για τα παιδιά, σε αντίθεση με τις θεωρούμενες ως «πλούσιες» χώρες, όπως το Σουδάν και η Αγκόλα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς φιλόζωους

Μια ομάδα μαθητών σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, βοηθάει τα αδέσποτα της πόλης, μαθαίνοντας όχι μόνο πως να τα φροντίζουν αλλά συγκεντρώνοντας πόρους για ζωοφιλικούς συλλόγους.

Θεσσαλονίκη:«Λίφτινγκ» σε παιδότοπους

Εργασίες συντήρησης και επισκευής πρόκειται να γίνουν σε 14 παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε τρεις δημοτικές κοινότητες, στις Β', Δ' και Ε'.

Οι “Καλλιτέχνες σε δραση για τα παιδιά” συνεχίζουν τις δράσεις τους

Οι «KAΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», είναι μια εθελοντική κίνηση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος (project) που στόχο έχει να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, ακόμα και νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτια τους.

Η ακοή χάνεται όταν εστιάζουμε σε κάτι

Απορροφηθήκατε τόσο πολύ στις σελίδες του αγαπημένου σας βιβλίου που ο κόσμος γύρω σας είναι σαν να μην υπάρχει; Η εξήγηση για αυτό είναι επιστημονική, μας λένε ερευνητές από το University College London, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι όταν εστιάζουμε όλη την προσοχή μας σε κάτι, ουσιαστικά απενεργοποιούμε την αίσθηση της ακοής.

Δωρεάν βιβλίο με χρωμοσελίδες σκύλων

Ζωντανέψτε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου μέσα από τις σελίδες του δωρεάν βιβλίου με χρωμοσελίδες άπό το Dog First Aid 101. Μέσα σε αυτό θα βρείτε πανέμορφες εικόνες σκύλων (Poodles, Beagles, Bulldogs, Labrador Retrievers και πολλές άλλες ράτσες) για να τις χρωματίσουν και να τις διακοσμήσουν τα παιδιά σας.
Μεταφορτώστε το βιβλίο σε μορφή .pdf από εδώ