Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

3 συμβουλές για τη διαχείριση της κόπωσης κατά την ακρόαση

Η κόπωση κατά την ακρόαση είναι μια κοινή εμπειρία για τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας και κοχλιακών εμφυτευμάτων. Εμφανίζεται όταν το κωφό/ βαρήκοο άτομο πρέπει να ακούει προσεκτικά προφορικό λόγο για μεγάλες περιόδους σε δύσκολες καταστάσεις ακρόασης (πχ όταν υπάρχουν περιβαλλοντικοί ήχοι, πολλά άτομα που μιλάνε α ηχώ, αδυναμία για χειλεανάγνωση). Η ακρόαση σε τέτοια περιβάλλοντα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί ο ακροατής πρέπει να συμπληρώνει τα κενά που έχει στο ακουστικό μήνυμα εξαιτίας του θορύβου. Αυτή η αυξημένη προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε έντονη κόπωση κατά την ακρόαση.

Εναλλακτική Ενισχυτική διδασκαλία: Πώς θα γίνονται εφεξής τα μαθήματα στα σχολεία

Μια νέα εκπαιδευτική πρόταση για τους μαθητές ΕΠΑΛ και ΠΕ.ΠΑΛ - Όσα πρέπει να γνωρίζουν

Ένας νέος εκπαιδευτικός θεσμός εγκαινιάζεται στα σχολεία από τη φετινή σχολική χρονιά και μέχρι το τέλος του 2027. Ειδικότερα στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.) εφαρμόζεται η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία στα «Νέα Ελληνικά» και τα «Μαθηματικά».

Η εγκύκλιος για τα “Σχολικά Γεύματα” στα δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25

Εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα Δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολικά γεύματα έχουν παρασκευαστεί για να μοιράζονται στην/στις αίθουσα/ες ακριβώς πριν την έναρξη της σίτισης, ώστε να παραμένουν στις ασφαλείς θερμοκρασίες συντήρησης.

ΕΣΑμεΑ: Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην υγεία

Μεγάλη πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα για την πρόσβαση στην Υγεία

Με την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι ζωές των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες και με σπάνιες παθήσεις κινδυνεύουν.

Έρευνα με θέμα “Άτομα με Αναπηρία και προσβασιμότητα” στο Πρώτο Πρόγραμμα

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Αρετής Μπίτα, «Σε Διάδραση», παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την ενότητα «Άτομα με Αναπηρία και προσβασιμότητα» στο πλαίσιο των θεματικών ερευνών, που πραγματοποίησε η Έλενα Καραθάνου και αφορούν τόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην καθημερινότητα τους όσο και το σχέδιο που αφορά την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2040: «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους».

Θεσσαλονίκη: Σχολείο-υπόδειγμα λειτουργεί με αυτόματες βρύσες, απινιδωτή και πολύχρωμες αίθουσες στον Εύοσμο

Όμορφες εικόνες καταγράφονται σε δημοτικό σχολείο στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τις συχνές καταγγελίες για χαλασμένα καλοριφέρ, μισογκρεμισμένες τάξεις στις οποίες πέφτουν σοβάδες, σπασμένα θρανία και παράθυρα, ξεχαρβαλωμένες πόρτες...

Επικοινωνεί τα θέματα αυτισμού μέσω της μαγειρικής


UNICEF: Θύματα βιασμού 680 εκατ. κορίτσια και αγόρια κάτω των 18

Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια, ή αλλιώς ένα στα οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών. Ο αριθμός ανεβαίνει στα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν σωματική επαφή, όπως η διαδικτυακή ή λεκτική κακοποίηση. 

Θεσσαλονίκη: 21.039 μαθητές συντονίστηκαν για την ταυτόχρονη παροχή πρώτων βοηθειών - Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ

Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ ή αλλιώς τεχνητής αναζωογόνησης από μαθητές και μαθήτριες καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Άποψη: Τ. Μποζανίνου - Παιδί είναι, δεν πειράζει

Δεν πάνε πολλά χρόνια που όποτε ένας νέος διέπραττε κάποιο παράπτωμα, έπεφταν όλοι πάνω στις αρχές για να αντιμετωπιστεί με επιείκεια. «Παιδί είναι, δεν πειράζει» έλεγαν για τον 17άρη που προκαλούσε ζημιές στο υπό κατάληψη σχολείο του, ακόμα και για τον 25άρη που συλλαμβανόταν να προκαλεί ζημιές στην πόλη στη διάρκεια διαδήλωσης.

ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις από το βίντεο που δείχνει τη βίαιη σύλληψη κωφού Αφροαμερικανού

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των αναπήρων στις ΗΠΑ εξέφρασαν την Τρίτη την αγανάκτησή τους μετά τη δημοσίευση βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στο Φοίνιξ της Αριζόνα να συλλαμβάνουν με βίαιο τρόπο έναν κωφό Αφροαμερικανό με εγκεφαλική παράλυση.