Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χατζηκυριάκειο: Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας, όλοι νιώθουμε τη μεγάλη ευθύνη για την καλή λειτουργία κάποιων ιδρυμάτων, που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Ας βοηθήσουμε, λοιπόν, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις!

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ανακαλείται έγγραφο για τη φοίτηση των μαθητών με ειδικές ανάγκες-Η ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αυτιστικοί μαθητές υψηλής λειτουργικότητας (σύνδρομο Asberger) μπορούν να φοιτούν στις σχολικές τάξεις των ιδιωτικών σχολείων, εφόσον, όμως, δεν απαιτείται παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό της Ειδικής αγωγής , με βάση γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ.

Αμφισβητούνται οι κατακτήσεις των ΑμεΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη

Τα άτομα με αναπηρία που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας εξαιτίας της διάκρισης που υφίστανται καθημερινά, πλήττονται περισσότερο όλων από το κύμα των μέτρων λιτότητας που σαρώνει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014": Θεσσαλονίκη

«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2014 αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε την τελική πρόταση διεκδίκησης του τίτλου. Οι άλλες δύο πόλεις που διαγωνίστηκαν ήταν το Ηράκλειο και το Ιβάνοβο της Ρωσίας.

Διαγωνισμός για Ορχήστρα Νέων ΕΕ

Αν είστε 14 έως 24 ετών, παίζετε κάποιο όργανο συμφωνικής ορχήστρας και είστε υπήκοοι μιας από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να πάρετε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό για συμμετοχή στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2012. Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το Καλοκαίρι του 2012 και την Άνοιξη του 2013. Λήξη προθεσμίας υποβολής της αίτησης την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011.

Φεστιβάλ - ύμνος στη διαφορετικότητα

«Γιατί … όλοι είμαστε διαφορετικοί». Αυτός είναι ο δηλωτικός τίτλος του τριήμερου εκδηλώσεων που στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (αίθουσα Αντώνης Τρίτσης) με αφορμή την επερχόμενη παγκόσμια μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου.

Έκτη Αίσθηση - εκπομπή 19-11-2011


Ταξίδι στο χρόνο με αφετηρία το ...«Νόησις»

Η διαδραστική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ.

Τα Bazaars για παιδιά που έχουν την ανάγκη μας μάς καλούν να ενισχύσουμε τους σκοπούς τους

Πρώτα ο Θεός, να γίνει το θαύμα και να μπορέσει το «Σημειωματάριο» να επιστρέψει στα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματά του και να κάνει κι αυτό ένα... break, όπως λένε το διάλειμμα οι (δήθεν) αγγλομαθείς της τηλεόρασης!