Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Επαγγελματική προσβασιμότητα...

Η βρετανική κυβέρνηση διαθέτει μια υπηρεσία που λέγεται "Επαγγελματική Πρόσβαση", μέσω της οποίας καλύπτονται οι ανάγκες ατόμων με αναπηρία, ώστε να μπορούν να διεξάγουν την εργασία τους ομαλα. Οι Κωφοί συνήθως αξιοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία για να πληρώσουν τα έξοδα διερμηνέα ή κάποιου που κρατά σημειώσεις. Ο Ben Green, σεναριογράφος και ηθοποιός στο παραπάνω βίντεο, εργάστηκε ως μεσολαβητής για την εταιρία See Hear (καλούσε διερμηνείς ανάλογα με τη ζήτηση από τους Κωφούς) και κατέληξε στο λογικό συμπέρασμα ότι και οι Κωφοί εγκληματίες θα έπρεπε να έχουν την ίδια "επαγγελματική" προσβασιμότητα με όλους τους άλλους.

Σενάριο: Ben Green
Κινηματογράφηση: Chris Stevens
Σκηνοθεσία και μοντάζ: William Mager

Θύμα: Ben Green
Θύτης: Matthew Gurney
Διερμηνέας: Katherine Yeoman-Owens

ΠΟΛΥCATΟΙΚΙΑ ζητά γάτες! Διαγωνισμός για παιδιά από 9 έως 14 ετών.

Νιάου νιάου βρε γατούλα! Η δική σου γατούλα!!
Μια φανταστική πολυκατοικία ζητά γάτες φανταστικές.
Γάτες ζωγραφιστές! Μεγάλες μικρές, αστείες, σοβαρές, ναζιάρες, κουλτουριάρες, ζηλιάρες, στρουμπουλές, αδύνατες, γενναίες, δειλές, θρασύδειλες, επιτυχημένες, αποτυχημένες, πλούσιες, φτωχές, μόνες, ερωτευμένες, με δεσμό ή οικογενειακές, θηλυκές, αρσενικές, ξένες κι ελληνικές...αλλά και εξωγήινες!

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη

Παιδική εφημερίδα: Παιδιά διάλειμμα!


Διαβάστε το καλοκαιρινό τεύχος της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Καλοκαιρινός διαγωνισμός από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και την επιλογή σας και στείλτε τη έως τις 10 Ιουλίου 2010 για να συμμετάσχετε στη μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει 240 τυχερούς. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στον δικτυακό μας τόπο στις 15 Ιουλίου. 
Κάθε αναγνώστης μπορεί να επιλέξει μόνο ένα βιβλίο και να συμμετάσχει μόνο μία φορά.

Καλοκαιρινές περιπέτειες στη Μικρή Ζούγκλα του athensheart!

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Μικρή Ζούγκλα του εμπορικού κέντρου athensheart περιμένει τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν και να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως κάθε Σάββατο του Ιουλίου, 12:00-16:00, εντελώς δωρεάν.

«Ω Θεέ μου! Η μαμά μου γράφτηκε στο Facebook»

«Με ενοχλεί λίγο που η μαμά μου στο προφίλ της στο Facebook, εκτός από τους δικούς της φίλους, έχει και δικούς μου και συχνά ανταλλάσσουν σχόλια. Δεν νομίζω ότι έφτιαξε προφίλ αποκλειστικά για να κατασκοπεύει εμένα ή την αδελφή μου, αλλά μέσα από αυτό έχει την ευκαιρία να συμμετέχει πιο ενεργά στη ζωή μου». 

Εσείς τι θα κάνατε;


Στο βίντεο παρακολουθήσατε το επεισόδιο της εκπομπής "What Would You Do?" (ABC), στο οποίο ένας νεαρός υπάλληλος σούπερ μάρκετ έρχεται αντιμέτωπος με τη λεκτική βία μιας πελάτισσας.
"Καθυστερημένος είσαι;"
Η σκηνή είναι σκηνοθετημένη: υπάρχουν κρυφές κάμερες, τόσο ο υπάλληλος όσο και η αγενής πελάτισσα είναι ηθοποιοί, η παράσταση ξεκινάει και οι ανυποψίαστοι πελάτες βρίσκονται σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Πόσοι από αυτούς αντιδρούν και πώς; Τι θα κάναμε εμείς εάν αποκαλούσαν κάποιο άτομο με σύνδρομο Down "καθυστερημένο";  Αν το σενάριο άλλαζε και αντί από μια γυναίκα οι προσβολές προέρχονταν από έναν αδαή έφηβο ή από ένα μεγαλόσωμο άνδρα θα αντιδρούσαμε διαφορετικά;

Μια δημόσια συγγνώμη

Στην περίοδο των εξετάσεων ξεσπάει η σφοδρότερη ενδοοικογενειακή κρίση. «Δεν διαβάζεις... χαζεύεις... πάλι έξω θα βγεις... λίγες ώρες δεν μπορείς να συγκεντρωθείς... ξέρεις τι σε περιμένει, ανεργία και ανασφάλιστη εργασία... μέλλον ζοφερό, σκληρό και ανταγωνιστικό». Σκόρπιες φράσεις, σε παραλλαγές, που διοχετεύονται σε μια ηλικιακή γκάμα η οποία ξεκινά (στην πιο σοβαρή εκδοχή της) από τα 13 και φτάνει ώς το... πτυχίο. Είκοσι πέντε και βάλε. Κάθιδροι και αγχωμένοι γονείς μετακυλίουν φοβίες και πίεση στα παιδιά - μαθητές, στα (αιωνίως) παιδιά - φοιτητές.

Μετά την ωρίμανση, έφτασε η ώρα της θεσμοποίησης

Ο απολογισμός των δράσεων του Κέντρου Ενταξιακής Πολιτικής (ΚΕΠ) της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ για την περίοδο 2009 - 2010 , κρίνεται ανεπιφύλακτα ως θετικός. Αν μη τι άλλο, τον δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας του το Κέντρο μοιάζει να κατακτά τον ρόλο του σημείου αναφοράς/ποιοτικού πήχη των ασκούμενων ή διεκδικούμενων στο ΑΠΘ ενταξιακών πολιτικών.

Παιδιά-θαύματα: «Φούσκα» ή ταλέντο;

Ο δεκάχρονος ζωγράφος Χαμάντ Αλ Χουμαϊντάν που γεννήθηκε στο Κουβέιτ, αλλά ζει στην Αγγλία, είναι το νέο παιδί-θαύμα που αποκαλείται «νεαρός Πικάσο». Πέρσι, όταν έξι καμβάδες του διατέθηκαν στο Διαδίκτυο πουλήθηκαν περίπου 650 λίρες ο καθένας μέσα σε λίγες ώρες.

Μ. Βρετανία: Έκκληση για υποβολή προτάσεων για το «ελεύθερο σχολείο» από το υπουργείο Παιδείας

Οι γονείς ή οι φορείς στη Βρετανία που επιθυμούν να ιδρύσουν το δικό τους σχολείο -το οποίο ωστόσο θα χρηματοδοτείται από το κράτος- καλούνται από σήμερα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο προγράμματος που προωθεί η νέα κυβέρνηση με στόχο μία εκπαιδευτική πολιτική που θα παραχωρεί περισσότερη ελευθερία στα σχολεία.

Το ΚΘΒΕ παραδίδει θέατρο κατ' οίκον

Ξεχύνεται στους δρόμους, αλλά θα βρεθεί και κοντά σε άτομα με κινητικά προβλήματα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο θέατρο. «Είναι ένας τρόπος να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ως οργανισμός χρηματοδοτούμενος από την πολιτεία, αυτά που μας δίνει ο κόσμος. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα και στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν το καλοκαίρι, να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις που θα τους φέρουν και πάλι κοντά στο κοινό», δήλωσε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης.

Πρόγραμμα εθελοντισμού από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Αργολίδας

Η νέα Διοίκηση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Αργολίδας αναζητεί εθελοντές/ντριες, ψυχολόγους, γυμναστές, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, για συμμετοχή σε προτεινόμενες δράσεις.

Το Emotion Pictures ταξίδεψε στις Βρυξέλλες



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2010 στις Βρυξέλλες, οι προβολές των ταινιών του Emotion Pictures, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Extra & Ordinary People! - EOP!» και τις εκδηλώσεις του EACD (European Academy of Childhood Disability), υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Πόλης των Βρυξελλών και της Πριγκίπισσας Άστριντ.