Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Παιδί που αργεί να μιλήσει: Τι πρέπει να προσέξετε

Τα μικρά παιδιά που περνούν πολύ χρόνο σε περιβάλλον με θόρυβο είναι πιθανό να καθυστερήσουν να μιλήσουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μια μικρής μελέτης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι θόρυβοι του περιβάλλοντος και ειδικά όσοι προέρχονται από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο δυσκολεύουν τα μικρά παιδιά να μάθουν νέες λέξεις, όπως αναφέρει η εκ των συντακτών της μελέτης, Brianna McMillan του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison.

Δεύτερη ευκαιρία εντός φυλακής

ΧΑΝΙΑ. Πραγματικότητα αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Κρήτη. Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας «Κρήτη Ι» στην Αγιά Χανίων, θα γίνει πράξη ο στόχος που έχει θέσει η πολιτεία σε συνδυασμό με την Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος αποτυπώνεται μέσα σε λίγες λέξεις. «Αν όντως θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από το μικρότερο επίπεδο, το τοπικό, μέχρι τη μικροκοινωνία της φυλακής, το μόνο καταλυτικό, εκείνο που πραγματικά αποτυπώνει και διαφοροποιεί την κατάσταση είναι η εκπαίδευση.

Η συγκλονιστική ιστορία της Natalia Mayara

Έχασε τα πόδια της όταν ήταν μόλις 2 ετών, οι γιατροί δεν της έδωσαν πολλές πιθανότητες για να ζήσει, εκείνη όμως κέρδισε κατά κράτος τον θάνατο και δύο δεκαετίες αργότερα αποτελεί ένα από τα σύμβολα του βραζιλιάνικου αθλητισμού. Ο λόγος για τη Natalia Mayara, την κορυφαία Βραζιλιάνα τενίστρια στο wheelchair tennis, που πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της, όταν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία της.

Παιδιά σε παράνομα ορυχεία της Ινδίας βγάζουν την πρώτη ύλη για τις βαφές

Οι γερμανικοί κολοσσοί βρίσκονται πιο συγκεκριμένα στο στόχαστρο δημοσιευμάτων (της εφημερίδας Guardian κ.ά.) με την κατηγορία ότι για κάποιες από τις βαφές που χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητά τους εργάζονται σε παράνομα ορυχεία στην Ινδία μικρά παιδιά, ηλικίας ακόμη και δέκα ετών.

1.200 παιδιά έκαναν διακοπές στο... σχολείο

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτά Σχολεία», στο οποίο συμμετείχαν φέτος 1.200 παιδιά. Σε συνεργασία με ομάδες και φορείς, δέκα σχολεία στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθη, στα Εξάρχεια, στην Πλάκα, στο Παγκράτι, στο Βοτανικό, στα Ανω Πετράλωνα, στο Τέρμα Αχαρνών, στην Γκράβα, στου Γκύζη και στην Κυψέλη προσέφεραν τη δυνατότητα στους μαθητές τους αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς να κάνουν «διακοπές στο σχολείο».

Η ζωή ενός 4χρονου που μοιάζει με ηλικιωμένο

Ο Bayezid Hossain, από το νότιο Μπαγκλαντές, υποφέρει από πρησμένο πρόσωπο, χαλάρωση του δέρματος, πόνο στις αρθρώσεις, δυσκολίες στην ούρηση ενώ έχει ήδη αδύναμα και σπασμένα δόντια.

Κίνδυνος "λουκέτου" σε δύο ειδικά σχολεία των Χανίων

Ξεσηκωμός επικρατεί στην εκπαιδευτική -και όχι μόνο- κοινότητα του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Η αναστάτωση που επικρατεί οφείλεται στην επικείμενη μεταστέγαση των εν λόγω σχολείων -που αποτελούν τα μοναδικά σε όλο το νομό Χανίων που εξειδικεύονται στην εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές κινητικές δυσκολίες- από την περιοχή Νεροκούρου στις Στέρνες Ακρωτηρίου, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 14 χιλιόμετρα. 

Νέο μάθημα στα σχολεία των ΗΠΑ: Πώς να επιζήσετε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών

Ενα 11χρονο αγόρι είναι πεσμένο στο έδαφος. Προσποιείται τον νεκρό, την ώρα που ένας γιατρός προσπαθεί να μάθει στους συμμαθητές του πώς να τον επαναφέρουν σε ασφαλές μέρος.
Μία νοσοκόμα, δείχνει σε μία ομάδα ενήλικων και παιδιών πώς να εντοπίσουν την αρτηρία, για να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία με την πίεση του αντίχειρα. Ενας συνάδελφός της τους δείχνει πώς να τοποθετήσουν έναν αιμοστατικό επίδεσμο.