Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αναμνηστικό δώρο μιας άλλης εποχής...



Βλέπουμε: "Ο θησαυρός της Βαγίας"


Καλοκαιράκι και βλέπουμε στο #ertflix την τηλεοπτική μεταφορά του αγαπημένου βιβλίου της Ζωρζ Σαρή "Ο Θησαυρός της Βαγίας". Βρείτε τα επεισόδια εδώ.

Οι περιπέτειες έξι μικρών ηρώων και μιας μεγαλύτερης φίλης τους που ξεκινούν ένα καλοκαίρι να βρουν ένα χαμένο πολύτιμο θησαυρό.

Τα πάρτι των γενεθλίων, ιδίως τα παιδικά, βοηθούν στην εξάπλωση του κοροναϊού

Oι γιορτές και τα πάρτι με αφορμή τα γενέθλια βοηθάνε στην εξάπλωση της Covid-19, ιδίως όταν κάποιο παιδί γιορτάζει τα γενέθλια του σε περιοχή όπου ήδη υπάρχουν αρκετά κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη επιβεβαιώνει τις υποψίες των ειδικών ότι οι μικρές και άτυπες συγκεντρώσεις στα σπίτια έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Παιδιά και καύσωνας: Πώς να τα προστατεύσετε, τι να αποφύγετε

Τα μωρά, τα μικρά παιδιά όπως και οι ηλικιωμένοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στην υπερβολική ζέστη και τον καύσωνα.

Γι΄αυτό θα πρέπει να φροντίσετε η θερμοκρασία δωματίου να είναι γύρω στους 26-28οC εάν τα μωρά/παιδιά είναι ελαφρά ντυμένα με την υγρασία περίπου στο 40-60%. Εάν η θερμοκρασία είναι ~30οC τα μωρά/παιδιά πρέπει να είναι σχεδόν «γυμνά».

Το mobile school ταξίδεψε στην Καβάλα

 

Πηγή: Center TV- Youtube

Ποιος κατάργησε τις θεραπείες ενηλίκων ΑμεΑ;

Μια απίστευτη και τρομακτική ιστορία από την Καλαμάτα.

Το θέμα που θίγει η κυρία Σταυρούλα Κοτταρίδη από την Καλαμάτα είναι στην κυριολεξία τρο-μα-κτι-κό. Και μας προσβάλλει όλους ως άτομα, ως κοινωνία, ως πολιτική ηγεσία και ως λαό. Με δυο λόγια : Είναι δυνατόν ψυχίατρος του νοσοκομείου Καλαμάτας να λέει σε μητέρα 23χρονου αυτιστικού με νοητική αναπηρία στον οποίο κατέφυγε για έγκριση θεραπειών Ειδικής Αγωγής του γιού της ότι :
«τα παιδιά αυτά έχουν “τελειώσει ” μετά τα 18 έτη και ότι δεν εκπαιδεύονται, ό,τι μάθανε-μάθανε, ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουν τις θεραπείες και ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση» ;

Η πρόεδρος του ΣΚΕΠ, Αθηνά Κρητικού σε ομιλία στον ΟΗΕ: Η καραντίνα στα άτομα με αναπηρία προϋπήρχε της πανδημίας

Στις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, αναφορικά με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), Αθηνά Κρητικού, στη διάσκεψη που διοργάνωσε ο ΟΗΕ.

Ο λόγος για τη 14η Σύνοδο της Διάσκεψης των Κρατών Μελών στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η σύνοδος έλαβε χώρα στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή του Σ.Κ.Ε.Π. ήρθε υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη.

KIDOT meets the world: Τα παιδιά συναντούν μία εντατικολόγο - γιατρό COVID


Πρόσκληση για άρθρα με θέμα το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στην Εκπαίδευση στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μάθηση με τεχνολογίες»

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Μάθηση με τεχνολογίες» https://mag.e-diktyo.eu/ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ – https://eellak.gr ) σχεδιάζει να αφιερώσει το 8ο του τεύχος στην θεματική ενότητα Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα(ΕΛ/ΛΑΚ)στην Εκπαίδευση και καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις άρθρων εδώ μέχρι τις 15/09/2021, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» μέχρι το Σεπτέμβριο 2021

Σε συνέχεια της με Α.Π. 142222/Η1/19.10.20 πρόσκλησης συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», θέτουμε υπόψη σας ότι το εν λόγω πρόγραμμα, λόγω της πανδημίας ανέστειλε για το έτος 2020-2021 τις δραστηριότητές του.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα σχολεία αυτά, τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και σε όσα επιπλέον το επιθυμούν, να ξεκινήσουν τη δράση τους από την αρχή του σχολικού έτους 2021-2022, με ευνοϊκότερες συνθήκες, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως και τον Σεπτέμβριο 2021. Επισημαίνουμε ότι για το έτος 2021-2022 η πρόσκληση αφορά και τα Λύκεια.

Βέλγιο: Εισάγει το «φύλο Χ» κατά την εγγραφή παιδιών σε σχολεία

Τρίτη επιλογή, το «ουδέτερο φύλο», θα δίνεται ως δυνατότητα σε γονείς που εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Dernière Heure», παιδιά ηλικίας 11 ετών θα ομαδοποιηθούν σε τρία φύλα (αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο) κατά την πρώτη φάση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα οδηγήσει στον επανασχεδιασμό τουαλετών, αποδυτηρίων και αθλητικών μαθημάτων.

«Παιδιά στην κόλαση»: Περνούν μόνα τους τα σύνορα των ΗΠΑ και κρατούνται στις άθλιες συνθήκες του Fort Bliss

Δύο χιλιάδες παιδιά και ανήλικοι μετανάστες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε κέντρο συγκέντρωσης των ΗΠΑ, στην έρημο του Τέξας, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC.

Έφηβοι και εργαζόμενοι στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην στρατιωτική βάση Fort Bliss στο Ελ Πάσο περιγράφουν τις μολυσματικές ασθένειες, το επικίνδυνο φαγητό και τις αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση, την ώρα που οι αρμόδιες αρχές απαγορεύουν την είσοδο σε δημοσιογράφους. Φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφημένα ντοκουμέντα όμως αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί.

Πρωτοποριακές θεραπείες για την καταπολέμηση της παιδικής λευχαιμίας

Παρά τη μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία της λευχαιμίας στα παιδιά, σε ένα ποσοστό περίπου 20% των μικρών ασθενών, η νόσος δεν ελέγχεται με τη συμβατική θεραπεία, που είναι η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Με την εξέλιξη πρωτοποριακών θεραπειών σε μεγάλα κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, σήμερα, μπορούμε να ελπίζουμε, ότι και αυτό το ποσοστό των δύσκολων περιστατικών μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς. Πρόκειται για θεραπείες, που βασίζονται στη χορήγηση Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία πρώτα απομονώνονται από το αίμα του ίδιου τον ασθενούς και στη συνέχεια επεξεργάζονται γενετικά σε ειδικά εργαστήρια. Η γενετική επεξεργασία των Τ-λεμφοκυττάρων αφορά την κατάλληλη τροποποίηση τους, μέσω της εισαγωγής ενός γονιδίου, ώστε να αναγνωρίζουν και να εξοντώνουν τα διαφεύγοντα της συμβατικής θεραπείας λευχαιμικά κύτταρα.