Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: Aggie the Brave

Ίσως ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία για τα ζωάκια είναι το αγγλικό βιβλίο “Aggie the Brave” (Aggie η Γενναία) της Lori Ries (σε εικονογράφηση του Frank W. Dormer), το οποίο δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά (εκδόσεις Charlesbridge).

Πρόκειται για μια γλυκύτατη ιστορία με πρωταγωνιστές τον Βen, ένα αγοράκι προσχολικής ηλικίας και το σκυλάκι του, την Aggie, που πάει για στείρωση.

Η Κατάσταση των Παιδιών και των Νέων στην Ελλάδα 2021

Η Ανάλυση της Κατάστασης των Παιδιών στην Ελλάδα και το Εθνικό Πρόγραμμα 2022-2026 εκπονήθηκαν σε συνεργασία με το Eλληνικό Kράτος και περιλαμβάνουν διαβουλεύσεις με την Κοινωνία των Πολιτών καθώς και με παιδιά και νέους.

Εγγραφές των εισαγομένων Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εκδόθηκε η εγκύκλιος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι με τις ειδικές κατηγορίες των Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, εγγράφονται από Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 έως και Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Έρχεται για εντέκατη φορά η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στη δυτική Θεσσαλονίκη

Για εντέκατη φορά θα διοργανωθεί φέτος φορά η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στην περιοχή του Καλοχωρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η γιορτή της φύσης, που έχει γίνει θεσμός στην περιοχή, θα διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα.

Σχολείο στην Καρδίτσα θα έχει θέρμανση από… καφέ

Με… καφέ και κλαδιά θα ζεσταίνεται φέτος ένα νηπιαγωγείο στην Καρδίτσα, ανοίγοντας το δρόμο να τρέξει αυτή η ιδέα και σε άλλα σχολεία της χώρας. Σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση επηρεάζει σημαντικά τους πολίτες, η Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τα υπολείμματα της περιοχής προς όφελός τους.

Special Olympics: «Τα παιδιά με νοητική υστέρηση είναι άγγελοι»

«Πάντα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου όσο το δυνατόν καλύτερα. Στη μία περίπτωση ήταν στη χώρα μου, τώρα είναι σε ανθρώπους. Και τα δύο σε γεμίζουν, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό που κάνω σήμερα αγγίζει πολύ περισσότερο την καρδιά μου».

Μιχαηλίδου: Εκπαιδεύουμε πολίτες και φορείς στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα

«Εκπαιδεύουμε πολίτες και φορείς στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Σήμερα, κάναμε ακόμα ένα βήμα για μια προσβάσιμη κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής δράσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σήμερα στη Βουλή.

Γολγοθάς για γονείς και παιδιά με κινητικά προβλήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, στο οποίο πηγαίνουν τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες και άλλα πέντε που χρειάζονται παράλληλη στήριξη. Παρά το γεγονός ότι το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του εδώ και τρεις εβδομάδες, από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, στις 12 Σεπτεμβρίου, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκεκριμένου σχολείου μοιάζουν να παλεύουν μόνοι τους.

Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις

Η 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» θα διεξαχθεί στις 16-18 Δεκεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη (δια ζώσης εκδοχή) και ταυτόχρονα διαδικτυακά για περιορισμένες θέσεις συμμετοχής (online εκδοχή).

Θεσσαλονίκη: Έκθεση με κούκλες και έργα ζωγραφικής Ουκρανών μαθητών

«Κανείς δεν μπορεί να νικήσει αυτόν τον λαό, όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πόλεμο με τόσο αισιόδοξα μηνύματα», διαβάζουμε στο βιβλίο εντυπώσεων της έκθεσης «Η Ουκρανία μέσα από τα μάτια των παιδιών» του Καλλιτεχνικού 9ου Σχολείου του Κιέβου, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Ουκρανίας, στην οδό Δαναΐδων 7, στην Θεσσαλονίκη.

Σύστημα του ΑΠΘ προειδοποιεί σχολεία για σεισμούς

Σε κάποιο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης οι μαθητές κάθονται στα θρανία τους και παρακολουθούν τον καθηγητή, όταν ξαφνικά σημαίνει συναγερμός. Στο κινητό τηλέφωνο του διευθυντή του σχολείου και στις αρμόδιες υπηρεσίες φτάνει μια ειδοποίηση που συνοδεύεται από ηχητικό σήμα: «Επίκειται σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ, με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή σας. Το κτίριο του σχολείου αναμένεται να υποστεί ζημιές μεσαίας κλίμακας».

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού απειλεί έναν στους τέσσερις ανθρώπους – Νούμερο ένα αιτία αναπηρίας

Ο κίνδυνος του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου απειλεί έναν στους τέσσερις ανθρώπους ενώ έχει καταστεί το νούμερο ένα αίτιο αναπηρίας. Σήμερα εννέα εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη έχουν υποστεί εγκεφαλικό και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 35% μέχρι το 2040 και να ξεπεράσει στα 12 εκατομμύρια.