Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

TEDxAthens 2013 Speakers : Ευγένιος Τριβιζάς

Πηγή της κατάθλιψης των εφήβων το πώς φέρονται οι γονείς

Οι νέοι των οποίων οι γονείς έχουν την τάση να τσακώνονται συνέχεια ή να εμπλέκονται στη ζωή των παιδιών τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών , σύμφωνα με μια νέα συνολική αναθεώρηση προηγούμενων μελετών.

Σχολική βία: Ερευνες μαθητών από όλη την Ελλάδα μετατράπηκαν σε ταινίες

Δύο ολόκληρους μήνες οι μαθητές δημοτικών αλλά και γυμνασίων από σχολεία όλης της Ελλάδας ερεύνησαν, ανέλυσαν, κατέγραψαν και τελικά μετέτρεψαν σε «ταινίες» μοναδικής αισθητικής αξίας όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν σχετικά με τις παρενέργειες μιας από τις σοβαρότερες «ασθένειες» της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας: του σχολικού εκφοβισμού και της άσκησης βίας μεταξύ μαθητών στο χώρο των σχολείων.

Οι κόρες του διαζυγίου: Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοεκτίμηση

Η ενθάρρυνση της αυτοπεποίθησης, ειδικά στο κορίτσι, πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των γονιών, μετά το διαζύγιο. Σε μία κοινωνία και κουλτούρα που τα κορίτσια είναι επιβαρυμένα με πολλά λανθασμένα στερεότυπα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, η ανατροφή ενός κοριτσιού με γερές δόσεις αυτό-εκτίμησης, ειδικά μετά το διαζύγιο, επιβάλλεται.

"Μήπως είδατε τον Άι Βασίλη;" Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση

Η ερασιτεχνική ομάδα παιδικού θεάτρου «Χρυσόσκονη», μέλη της ‘Ένωσης Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΕΜΙΦ), και μέλη μαθητών από τη Σχολή Εκμάθησης Νοηματικής Γλώσσας, παρουσιάζουν τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μήπως είδατε τον Άγιο Βασίλη;» Είναι μια παράσταση με πολλά μηνύματα για μικρούς αλλά και μεγάλους, πολύ χορό και τραγούδι. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα από τα μέλη της ομάδας.

Δράση: «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Άι-Βασίλης»

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», οργανώνουν την τρίτη και τελευταία δράση σε Αττική, Χαλκίδα και Ηράκλειο Κρήτης, με τίτλο «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Άι-Βασίλης».

Τα ζώα δεν είναι βρόμικα

Αισθάνομαι άχρηστος. Εδώ και 10 μέρες δεν κατάφερα να κατεβάσω κανένα από τα στολίδια που κρέμασαν τα δίποδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έβαλαν τόσο ψηλά. Είναι παιχνιδάκια για διασκέδαση, επομένως γιατί να μην τα πάρω να χαρώ;

Μη φοβάστε τα φιλιά...Φέτος δεν έβαλαν κι εκείνο το ψηλό δέντρο που είχαμε πέρυσι και σκαρφαλώναμε. Ισως τα δίποδα να θυμούνται ότι όταν προσπαθήσαμε να ανεβούμε στην κορυφή και οι 4 (τότε δεν είχαμε ακόμα το τρίποδο ζωντόβολο), το δέντρο κατέρρευσε με όλα τα στολίδια και τα φώτα, ξεριζώνοντας και μια πρίζα. Ναι, αλλά είχε τόση πλάκα! Ασε το παιχνίδι που έγινε μετά το πέσιμο. Γεμίσαμε όλο το σπίτι χρωματιστές μπάλες. Περασμένα μεγαλεία!

Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρίες από το Φεβρουάριο

Την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης(ΔΙΕΚ) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ειδικής αγωγής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για άτομα με αναπηρία ανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.