Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα: "Σπουδές φύλου και ανθρωπιστικές επιστήμες"

Στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος "Σπουδές φύλου και ανθρωπιστικές επιστήμες" οι διδάσκουσες Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, και Κατερίνα Κίτση, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, οργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (11-3 μ.μ.) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Προβολή: Irish Deaf Society Lipreading Game


Εσείς βρήκατε τι λέει;

Προκήρυξη διαγωνισμών για το Ελληνικό παιδικό βιβλίο

Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε την προκήρυξη πανελλήνιου διαγωνισμού για τα εξής, μεταξύ άλλων, βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς:

Τα Παιδικά Εργαστήρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης: Αρχίζει ο δεύτερος κύκλος

Εδώ και επτά χρόνια το Ολυμπιακό Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικότητας και έκφρασης στα παιδιά. Εκατοντάδες παιδιά έχουν συμμετάσχει και καλούνται να μετέχουν ξανά σε ένα πρόγραμμα παιδαγωγικό, με σεβασμό στα παιδιά και με στόχους εφικτούς.

Πρόσωπο: Δημήτρης Λιώτσης

Εχασε το φως του απ΄το 1941… Από τότε ο μαέστρος Δημήτρης Λιώτσης “βλέπει” τον κόσμο μέσα από τη μουσική που συνθέτει και τη χαρά των παιδιών που ερμηνεύουν τα τραγούδια του.

Πληροφορική Γυμνασίου: Βίντεομαθήματα για την εκμάθηση της Επεξεργασίας Κειμένου


Στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), για τον εμπλουτισμό των βιβλίων Πληροφορικής του Γυμνασίου δημιουργήθηκε μια σειρά αλληλεπιδραστικών βιντεομαθημάτων για την επεξεργασία κειμένου (Κεφ. 10, βιβλίο μαθητή Α΄ Γυμνασίου).

Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας με την Σταυρούλα Παυλίκου

Το σεμινάριο (θεωρητικό, βιωματικό) απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, μουσικούς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πώς η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό μέσο, ενισχύοντας την ψυχική ευημερία του ατόμου. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτεί μουσικές γνώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Επαναλειτουργία Προγράμματος Διερμηνείας στη Ν.Γ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 16/01/2012 θα επαναλειτουργήσει το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.