Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Κατασκευή: Πορτρέτα από αυγοθήκες

Στο πανεπιστήμιο με λιγότερες από 1.000 μονάδες

Υποψήφιος Επαγγελματικού Λυκείου εισήχθη με 840 μονάδες, δηλαδή με μέσο βαθμό που αντιστοιχεί στο 0,8 - στο Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το τμήμα «κέρδισε» το Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας όπου ο τελευταίος επιτυχών έχει 845 μονάδες. Πρόκειται για την κατάντια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διά χειρός του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος «πανεπιστημιοποίησε» ΤΕΙ και διεύρυνε τον αριθμό των εισακτέων. Επίσης, σε Τμήμα Χημείας εισάγονται με 4 από εσπερινό όπου οι βάσεις είναι χαμηλές και σε Φιλολογίες με 9,5 από ΓΕΛ. 

Δείτε ποια δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» του υπουργείου Παιδείας

Την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» σε 1.227 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από τη νέα σχολική χρονιά στο πρόγραμμα εντάσσονται συνολικά 194 δημοτικά σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης.

Καβάλα: Έφηβοι φωτογραφίζονται με βιβλία

Ένωσαν την αγάπη τους για τα βιβλία με την αγάπη τους για τη φωτογραφία κι έγιναν μέρος των βιβλίων μέσα από το «παιχνίδια» του φωτογραφικού φακού. 

Σε μια διαφορετική πρόκληση ανταποκρίθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης με τη δράση BookFaceFriday. Ξεχύθηκαν στα ράφια των βιβλιοθηκών και εντόπισαν όμορφα εξώφυλλα με προοπτικές. Με τη βοήθεια του Χρήστου Ζαπώνη και της Μελίνας Εμμανουηλίδου που έκαναν μια πολύ ωραία παρουσίαση και έδωσαν τις πρώτες βασικές οδηγίες φωτογράφισης, τα παιδιά επιδόθηκαν με ζήλο στην προσπάθεια να τραβήξουν φωτογραφίες τους με πρώτο πλάνο τα βιβλία αυτά.

Ημερίδα «Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική και Διαπολιτισμική Ιδιότητα του Πολίτη»

Το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν την ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για τη δημοκρατική και διαπολιτισμική ιδιότητα του πολίτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο ΙΙΙ).

VAKTIRiA Μαθητές έφτιαξαν ένα μπαστούνι για άτομα με ολική ή μερική τύφλωση που με τη χρήση μικροεπεξεργαστών ειδοποιεί τον χρήστη για τα εμπόδια στη μετακίνησή του.

Η εικονική επιχείρηση VACTIRiA ιδρύθηκε από τους μαθητές της Α’ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΛΠΠ), στα πλαίσια του προγράμματος της «Eικονικής Επιχείρησης» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο είχαν οι καθηγητές μας κυρία Ελισάβετ Καραγιάννη, κύριος Ιωάννης Χιωτέλης και κυρία Αναστασία Λύρη.

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Δωρεάν είσοδος για τα άτομα με αμαξίδιο και το συνοδό τους στο Καλλιμάρμαρο

Δωρεάν θα είναι η είσοδος για άτομα με αμαξίδιο μαζί με τον συνοδό τους στην μεγάλη συναυλία του, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στις 9 Σεπτεμβρίου.

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τη μεγάλη συναυλία του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο.

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής σε πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης για 12η χρονιά.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε ότι αφορά δε τη διανομή των σχολικών βιβλίων διαβεβαιώνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η παράδοση στα σχολεία της χώρας.