Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Προβολή: Float

 

Europe's Recovery Έκκληση για Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά: «Επενδύστε στο μέλλον τους»

Σοβαρή επιδείνωση λόγω της νόσου COVID-19 στην κατάσταση των παιδιών στην ΕΕ, που έχει επιπτώσεις μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση, την ψυχική υγεία αλλά και τα περιστατικά βίας και κακοποίησης, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απευθύνει έκκληση για «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά».

Η τύφλωση, ο αντισυμβατικός Δον Κιχώτης, η απόδραση (της Ελένης Γεωργοστάθη)

Η εννιάχρονη Μαφάλντα, μαθήτρια της Τετάρτης Δημοτικού, πάσχει από τη σπάνια νόσο του Στάργκαρντ, μια ασθένεια που θα την οδηγήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ολική τύφλωση. Καθώς μέρα με τη μέρα το φως, οι φίλες της κι οι ευκαιρίες να κάνει όσα αγαπά την εγκαταλείπουν, εκείνη ετοιμάζεται να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο σχέδιό της: να εγκαταλείψει τη γη και να εγκατασταθεί για πάντα πάνω στην κερασιά του σχολείου της.

Εκδήλωση: «Για ένα σχολείο χωρίς έμφυλη βία και στερεότυπα»

Η ActionAid σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση «Για ένα σχολείο χωρίς έμφυλη βία και στερεότυπα» τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 15:00-18:00.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την πρόληψη της έμφυλης βίας και την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στα σχολεία. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος για το τι μπορεί να γίνει τελικά σε επίπεδο σχολικής τάξης, σχολικής μονάδας καθώς και σε θεσμικό επίπεδο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος #Youth4Love για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε εφήβους.

Οι πρώτες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις για την εκπαίδευση στην ελληνική επανάσταση

Πώς μπορούμε να φανταστούμε πώς ήταν η εκπαίδευση κατά την ελληνική επανάσταση; Δύσκολοι, ματωμένοι καιροί όταν ξεκινούσε η Ελληνική επανάσταση.


Δύσκολοι, ματωμένοι καιροί όταν ξεκινούσε η Ελληνική επανάσταση. Πώς μπορούμε να μιλάμε για εκπαίδευση σε εκείνες τις εποχές, στις εποχές που η γλώσσα ήταν κυρίως προφορική, που πολύ λίγοι μπορούσαν να διαβάζουν και να γράφουν, με τις σημερινές παραστάσεις που έχουμε για τον θεσμό της εκπαίδευσης;

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: 1ος διαδικτυακός ενημερωτικός κύκλος για παιδιά

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση οργανώνει τον 1ο διαδικτυακό ενημερωτικό κύκλο για παιδιά, κάθε Σάββατο στις 4.00μμ

από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διαδικτυακή ιατρική ενημέρωση των γονέων, των κηδεμόνων ακόμη και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην προαγωγή και στην διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Η πρόοδος στο πρόγραμμα συνεργασίας με ΑΕΙ των ΗΠΑ

Προχωρούν οι συνεργασίες των ελληνικών AEI με αμερικανικά πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ που ξεκίνησε η κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο του 2019.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, και εκπρόσωποι της ανώτατης εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο χωρών.

Πώς τα βίντεο ενός Έλληνα YouTuber διδάσκουν τη Φυσική με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Γιατί ο ουρανός είναι μπλε; Τι σχήμα έχουν τα άτομα; Πόσες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις το Τζόκερ; Σ' αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις προσπαθεί να απαντήσει μια νέα φουρνιά από YouTubers στην Ελλάδα, η οποία έχει ξεπηδήσει τα τελευταία 3 χρόνια και κάνει το ένα εκατομμύριο μετά το άλλο σε προβολές.

Μυτιλήνη : Ουρές και ταλαιπωρία για ένα πιστοποιητικό αναπηρίας

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Λέσβου που θέλουν να πάρουν την πιστοποίηση της αναπηρίας καθώς όσοι είχαν ενημερωθεί για το σημερινό τους ραντεβού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν πλήθος ανθρώπων να σχηματίζουν ουρά, περιμένοντας όλοι την ίδια ώρα για την εξέταση.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος ανακοινώθηκε ότι για να εισέλθουν στο κτίριο πρέπει πρώτα να έχουν κάνει rapid test πράγμα για το οποίο δεν τους είχε ενημερώσει κανένας πριν. 

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2021-2030: Αυτή είναι η αρχή

Η χθεσινή μέρα, η 3η Μαρτίου 2021, ήταν μια ιστορική μέρα για το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη Στρατηγική της για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030, για την οποία όλες οι οργανώσεις την Ευρώπη είχαν αγωνιστεί να δημοσιευθεί.

Αυτό το έγγραφο περιγράφει προτάσεις και τομείς εργασίας που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πλέον των 100 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία, μέσω της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (CRPD). Αυτό το κείμενο πρόκειται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτήσεις, υπηρεσίες και δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε κάθε χώρα της ΕΕ- και στην Ελλάδα.

Διαδικτυακή ενημέρωση: “Σακχαρώδης διαβήτης σε παιδιά και εφήβους” και “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την όραση των παιδιών”

Η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος διοργανώνει στις 7 Μαρτίου και ώρα 18.00 μια πολύ σημαντική διαδικτυακή ενημέρωση με δύο καταξιωμένους γιατρούς με Θέματα:

• “Σακχαρώδης διαβήτης σε παιδιά και εφήβους” με ομιλήτρια τη Δρ. Παπαγιάννη Μαρία και

• “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την όραση των παιδιών” με ομιλητή το Δρ. Νικόλαο Κοζέη.

Έρευνα CEDEFOP: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην εκπαίδευση ενηλίκων

Πάνω από το 85% των Ελλήνων ερωτηθέντων δηλώνουν πως η εκπαίδευση ενηλίκων αποφέρει πραγματικά οφέλη και βοηθά τα άτομα να βρουν εργασία

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ενηλίκων σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ συμφωνούν ότι η κυβέρνησή τους πρέπει να επενδύσει κατά προτεραιότητα στην εκπαίδευση των ενηλίκων. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Cedefop, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 92% και είναι μεταξύ των υψηλότερων της ΕΕ.

Λειτουργία ειδικών σχολείων: Τα παιδιά «ήρωες» στην εποχή της πανδημίας

Μη έχοντας τη δυνατότητα στην πλειονότητά τους να εφαρμόσουν τους κανόνες που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού -με κύριο αυτόν της μάσκας- τα συγκεκριμένα παιδιά και κατ' επέκταση οι εκπαιδευτικοί τους δοκιμάζουν τις αντοχές τους καθημερινά από την αρχή του 2ου lockdown, μιας και ανήκουν στη μοναδική βαθμίδα που δεν έκλεισε ποτέ, ακόμα και όταν όλες οι υπόλοιπες κατέβασαν «ρολά».

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό: Όχι στον αποκλεισμό ενηλίκων ΑμεΑ από τις ειδικές θεραπείες!

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό μαζί με 78 φορείς και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, συνυπογράφουν μία επιστολή για τις αδιανόητες περικοπές των ειδικών θεραπειών των ατόμων που χρήζουν ειδικής αγωγής μετά τα 18 έτη. Ζητάμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο… και ποιο είναι αυτό; Να συνεχίζουν τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στις θεραπείες που έχουν ανάγκη ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια!

Η επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στα αρμόδια υπουργεία

Αναλυτικά η επιστολή

Σχολεία: Παράταση διδακτικού έτους και μη διεξαγωγή προαγωγικών εξετάσεων «βλέπει» το υπουργείο Παιδείας

Η πολιτική ηγεσία μελετά την περίπτωση να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα λύκεια καθώς και την παράταση του σχολικού έτους. Παράταση εξαμήνου εξετάζεται και για τα πανεπιστήμια

Σειρά μέτρων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξετάζει ήδη το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές δεν πρόκειται να λήξει άμεσα. Το υπουργείο Παιδείας μελετά την περίπτωση να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα λύκεια καθώς και την παράταση του σχολικού έτους εφόσον τα σχολεία παραμείνουν κλειστά για πολλές ακόμη ημέρες κάτι που είναι πιθανό, λόγω των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών για τη χώρα μας.