Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

8 μη αναμενόμενοι τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση τους παιδιού σας πριν από ένα τεστ.

Πολλοί μαθητές βιώνουν έντονο άγχος πριν από κάθε τεστ. Τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής χρειάζονται μια επιπλέον ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το άγχος και το αίσθημα της αβεβαιότητας για τον εαυτό τους τη μέρα του τεστ. Αυτά τα μικρά κόλπα μπορούν να βοηθήσουν.

Ημερίδα: Νέες προκλήσεις στην εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα ακοής και η ισότιμη πρόσβασή τους στη Κοινωνία

Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος Θεσσαλονίκης διοργανώνει, το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 9:30 εως τις 18:00 στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 14, ημερίδα με θέμα: "Νέες προκλήσεις στην εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα ακοής και η ισότιμη πρόσβασή τους στη Κοινωνία".

Γιατί μαλώνουν τα αδέρφια

Οι διαφωνίες μεταξύ των παιδιών είναι κάτι κοινό. Είναι απλά κομμάτι του να μεγαλώνεις μέσα σε μία οικογένεια. Όταν η διαφωνία ενταθεί και γίνεται επιθετική, τότε έχουμε τσακωμό, ο οποίος ξεκινά συνήθως επειδή τα παιδιά κρίνουν άδικη μία κατάσταση ή επειδή θέλουν να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους. Μπορεί να βλέπουν κάτι διαφορετικά και ό,τι είναι αστείο για το ένα, να είναι ενοχλητικό για το άλλο.

ΕΟΠΥΥ: Καλεί τους εργοθεραπευτές για την πιστοποίησή τους

Συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών ζητά ο ΕΟΠΥΥ,, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πιστοποίησης των θεραπευτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του. Η προθεσμία για την εγγραφή των θεραπευτών ειδικής αγωγής και την παραλαβή κλειδαρίθμου πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου. 

Θέατρο: "Δεν είμαι τέρας εγώ"

Το Γενικό Προξενείο και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σας προσκαλούν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής, του Δημαρχείου Πανοράματος στις 20:00 για την θεατρική παράσταση από την Μπαλωμένη Τσέπη: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣ ΕΓΩ" 
Το έργο εισάγει στον κόσμο των παιδιών με Σύνδρομο Άσπεργκερ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: Facebook

Έρευνα: «Εγκλωβισμένα» στην Ελλάδα τα ασυνόδευτα παιδιά - Περίπλοκες οι διαδικασίες επανένωσης

Περίπλοκες και μακρόχρονες διαδικασίες, ελλείψεις σε προσωπικό στην Ελλάδα και προβλήματα συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ διαπιστώνει έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τη διαδικασία οικογενειακής των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. 

Τα «χωριά χωρίς μητέρες» της Ινδονησίας

Στην ασιατική χώρα υπάρχουν ολόκληρες κοινότητες όπου σχεδόν όλες οι νεαρές μάνες έχουν φύγει για να δουλέψουν στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τα παιδιά τους να μεγαλώσουν μόνα τους 

Η Έλι Σουσιαουάτι ήταν 11 χρονών όταν η μητέρα της την άφησε στην φροντίδα της γιαγιάς της. Οι γονείς της είχαν μόλις χωρίσει και για να φροντίσει για τα παιδιά της, η μητέρα της, η Μάρσια έφυγε για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία. 

Κι όμως ο δάσκαλος του Arthur παντρεύτηκε τον σύντροφό του

Μιλάμε φυσικά για την παιδική σειρά Arthur, η οποία στο πρώτο επεισόδιο της 22ης σεζόν μας ανακοίνωσε ότι ο δάσκαλός του Arthur, Mr Ratburn, είναι gay μιας και παντρεύτηκε τον σύντροφό του.

Στο επεισόδιο που είχε ως τίτλο “Mr. Ratburn and the Special Someone” και συμμετείχε και η ανοιχτά λεσβία ηθοποιός Jane Lynch, προβλήθηκε εχθές.

Νέο Λύκειο: Τι αλλάζει σε μαθήματα, εξετάσεις, βαθμολόγηση

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για το νέο Λύκειο και ισχύει από το τρέχον σχολικό έτος.
Στην υπουργική απόφαση καθορίζονται μεταξύ άλλων:

Μαλαισία: Έφηβη πήδηξε από ταράτσα αφού έκανε δημοσκόπηση στο Instagram

Μαλαισιανοί βουλευτές ζήτησαν σήμερα από τις αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μία έφηβη αυτοκτόνησε έπειτα από δημοσκόπηση που έκανε μεταξύ των φίλων της στο Instagram για το αν θα πρέπει να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της.

Πόσο και πως επηρέασε η οικονομική κρίση την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σημαντικές ανισότητες όσον αφορά στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ φοιτητών με διαφορετικό επίπεδο κοινωνικό-μορφωτικής οικογενειακής προέλευσης καταγράφει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο: «Εκπαιδευτικές ανισότητες στην Ελλάδα: Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιπτώσεις της κρίσης».