Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Μετράμε αντίστροφα για το νέο έτος

 

πηγή

ΟΠΕΚΑ – Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Άνοιξε και πάλι σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2021, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού έτους 2021, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Απομόνωση, άγχος και αβεβαιότητα: τα τρία Α που έφερε στη ζωή μας η πανδημία και τα οποία, όπως όλα δείχνουν, έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών. Αθώες ψυχές που αρχίζουν να αισθάνονται ενοχή για την επαφή τους με τον παππού ή τη γιαγιά, που παίζουν στις αυλές των σχολείων με μάσκα και μαθαίνουν να κρατούν τις αποστάσεις από τους συμμαθητές τους. Μαθητές που έχοντας χάσει βασικά σκαλοπάτια στην εκπαίδευση, θα αφήσουν το σχολείο πιο νωρίς. Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έφεραν οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή της αποδεικνύονται βαρύ φορτίο για τις παιδικές ψυχές και όπως λένε οι ειδικοί, οι επιπτώσεις της δεν αφορούν μόνο το παρόν, αλλά θα τις δούμε να ξεδιπλώνονται και στο μέλλον.

Θεατρική Αγωγή: Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο Δημοτικό Σχολείο (ΦΕΚ)

Νέο σχολείο: Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο.

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής 116 Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για την επιλογή 58 Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και 58 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 14:00 μέσω της διαδικτυακής πύλης https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4823/2021.

Ιταλία – Αλκοολικοί ετών… 12!

Απομόνωση και περιορισμοί, συνοδεία διαρκούς στρες και φόβου.

Στα δύο χρόνια που διαρκεί η πανδημία της COVID-19, το ψυχικό φορτίο δείχνει εξίσου βαρύ με το ιικό.

Για ορισμένους, δε, είναι ίσως και περισσότερο, καθώς οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε εντείνουν προϋπάρχοντα προβλήματα, σε προσωπικό επίπεδο ή και στο σπίτι.

Ανοίγει ξανά το μητρώο του ΙΕΠ για την εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 04 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 θα είναι ξανά ανοικτό το μητρώο του ΙΕΠ για υποβολή αίτησης συμμετοχής στην εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση των ΣΕΕ και των εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ60 που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία και για κάποιο λόγο δεν εγγράφηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους
Πηγή: ΥΠΑΙΘ