Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ημερίδα ΣΔΕΝΓ: "Νομική υποστήριξη και Δικαστική διερμηνεία"

Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Νομική υποστήριξη και Δικαστική διερμηνεία". Η επιμορφωτική ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, από τις 10:00 μέχρι τις 17:30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "ΙΛΙΣΙΑ" (Μιχαλακοπούλου 25).

14ο Διεθνές Συνέδριο: "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας"

Το ΚΕ.Δ.ΕΚ. σε συνεργασία με το Π.Τ.Π.Ε. και το Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το 14ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας", που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Συνεδρίων του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, από 13 έως 15 Μαΐου 2011 (Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων). Για περισσότερες πληροφορίες

Δωρεάν μαθήματα e-learning για εκπαιδευτικούς Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ), στο πλαίσιο του επιμορφωτικού του προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από τα επιμορφωτικά σεμινάρια που γίνονται στους χώρους του Κέντρου τις απογευματινές ώρες (Α΄ και Β΄ Επιπέδου), έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακής μάθησης (e-learning), με θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην καθημερινή διδακτική πράξη και τη γνωριμία – αξιοποίηση νέων μαθησιακών θεωριών και καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων.

Πρόσκληση συμμετοχής σε συζήτηση για το συντονισμό των θέσεων- αιτημάτων για τον αυτισμό στην Ελλάδα

Πρόσκληση προς Συλλόγους, Φορείς και Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτισμού στην Ελλάδα

Παρουσίαση του Jüdisches Museum Berlin στη Γερμανική Νοηματική Γλώσσα (DGS)

Φίλοι χωρίς παιδιά...

Βγάζουν τα άπλυτά σου στη φόρα μπροστά στο παιδί, σου τηλεφωνούν τα μεσάνυχτα και θυμώνουν που δεν απαντάς, σου «τη λένε» επειδή δεν τους ακολουθείς στα πάρτυ και τις εκδρομές, δίνουν στο παιδί σου σοκολάτες, πατατάκια και...κρασί, το παίζουν έξυπνοι, σε λένε υπερβολικό και γενικώς κάνουν ό,τι μπορούν για να σε πείσουν ότι το χάσμα ανάμεσά σας έχει γίνει ξαφνικά πολύ μεγάλο. Θα έρθει και η σειρά τους όμως, και τότε...Διαβάστε το ομότιτλο άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στο babyspace.gr

Εκδήλωση: "Το Θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσο – Η τάξη… μια άλλη σκηνή"

Η Ελληνογαλλική Σχολή "Saint-Paul" και τα Εκπαιδευτήρια "Παιδαγωγική-Birds" διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Το Θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσο – Η τάξη… μια άλλη σκηνή". Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της 10ης Συνάντησης ΤΕΧΝΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 στις 18.30 στον πολυχώρο "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 - Καμίνια).