Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πώς να απομακρύνετε το παιδί από το βιβλίο

8 βήματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αποθαρρύνετε ένα παιδί από το διάβασμα

1. Κρατήστε μακριά του τα βιβλία.
Μπορεί να τα καταστρέψει, κυρίως αν πρόκειται για ωραία λευκώματα.

2. Μην του διαβάζετε πάνω από ένα βιβλίο την εβδομάδα.
Αν το παιδί έχει συνηθίζει να του διαβάζετε εσείς, θα εξαρτάται απόλυτα από εσάς. Άλλωστε σήμερα υπάρχουν και οι τηλεοπτικές εκπομπές με τις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί η φαντασία του.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ιστορία που την ήξερε όλος ο κόσμος. Στην πραγματικότητα δεν ήταν μία μόνο ιστορία αλλά πολλές, που άρχισαν να γεμίζουν τον κόσμο με παραμύθια για ανυπάκουα κορίτσια και πονηρούς λύκους, κρυστάλλινα γοβάκια κι ερωτοχτυπημένους πρίγκιπες, έξυπνους γάτους και μολυβένια στρατιωτάκια, φιλικούς γίγαντες και εργοστάσια σοκολάτας.

Διαίρεση Κλασμάτων

Για τη διδασκαλία της διαίρεσης των κλασμάτων, το "ημερολόγιο ενός δασκάλου" μάς προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο από την περιγραφή «αντιστρέφω το δεύτερο κλάσμα και κάνω πολλαπλασιασμό». Μεταβείτε στο ιστολόγιo  και δείτε πώς εξηγείται  η διαίρεση κλασμάτων.

Ημέρα Ανοικτών Θυρών του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Ημέρα Ανοικτών Θυρών του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης | 23/04 | 10.00-12.00 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Παίζοντας με τις διαφημίσεις παιχνιδιών

Από πολύ μικρά τα παιδιά μπαίνουν σε ένα σκεπτικό που τα διαχωρίζει σε ροζ κόσμους γεμάτους Barbie ή μπλε με GI Joes. Οι διαφημίσεις μάλιστα που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους είναι εμποτισμένες με αντίστοιχα στερεότυπα:

Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας

Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος . Η Άννα, η ξαδελφούλα του Νικόλα, μαζί με τον παππού της επισκέπτονται την Όμορφη Κοιλάδα. μένουν στο Ξύλινο Χωριό...

2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δείτε στο αρχείο της ΕΡΤ την εκπομπή "Προσωπικά, με την Έλενα Κατρίτση" αφιερωμένη στον αυτισμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου, η εκπομπή προσεγγίζει το θέμα του αυτισμού μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που το βιώνουν

Σεμινάριο Θεατρικής Μετάφρασης

Το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚθεΘ) διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ από την αγγλική στην ελληνική με την Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη

Εκδήλωση «Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου»

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην εκδήλωση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.