Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε Ελληνίδα για έρευνα στη λειτουργία της μνήμης

Μία Ελληνίδα ερευνήτρια, η δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, επιλέχθηκε από το διεθνώς ανταγωνιστικό και υψηλού κύρους πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC Starting Grant), το οποίο θα επιχορηγήσει την ερευνητική της πρόταση με θέμα «Εξιχνιάζοντας το ρόλο των δενδριτών στη μνήμη».

1ο Αθλητικό Summercamp Δήμου Πειραιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας) κ. Γιώργο Σιγάλα πραγματοποιείται το 1ο Αθλητικό Summer Camp στην πλαζ Βοτσαλάκια, από τις 18 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων

Αιτήσεις-δηλώσεις ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων σχολικού έτους 2012-2013 για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα μπορούν να υποβάλουν από 16/07/2012 μέχρι 27/07/2012 οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01.

Υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης - Μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,

Αμαξίδια για ΑμεΑ σε παραλίες των Χανίων

Στην τοποθέτηση αμαξιδίων θαλάσσης για ΑμεΑ, σε παραλίες του δήμου Χανίων, προχώρησε η δημοτική αρχή, επιλέγοντας - σε πρώτη φάση - τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και του Μαραθίου.

Ημερίδα: Ολοκληρωμένες Δράσεις Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Εγκεφαλικές Βλάβες στην περιοχή της Αττικής

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ωφελούμενων-κοινής γνώμης
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
Κτίριο Ε.Β.Ε.Α. (Ακαδημίας 7) 8ος όροφος)

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδοτούμενους παιδικούς σταθμούς

Ξεκινά από σήμερα και έως τις 23 Ιουλίου η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Καλύπτει οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Όταν το παιδί είναι «δύσκολο» στο φαγητό

Πολλά νήπια έχουν πρόβλημα με συγκεκριμένα φαγητά: τους ενοχλεί το σχήμα τους, το χρώμα τους, η υφή τους… και τελικά τους ενοχλούν όλα και αρνούνται να φάνε οτιδήποτε, ακόμα και φαγητά που μέχρι χθες έτρωγαν. Είναι, επίσης, συνηθισμένο να «κολλάνε» με συγκεκριμένα φαγητά, και να θέλουν να τρώνε μόνο αυτά κάθε μέρα.