Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τα οφέλη του τραμπολίνο για τα αυτιστικά παιδιά.

 Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν όταν ήσασταν παιδιά και πηδούσατε πάνω και κάτω στο τραμπολίνο; Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο τρελαίνονται να κάνουν τραμπολίνο- είναι μια ατελείωτη πηγή χαράς και ένας τρομερός τρόπος σωματικής άσκησης. Δεν προκαλεί απογοήτευση σε κανέναν και είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι σχεδόν κάθε στιγμή.

Πώς όμως το τραμπολίνο βοηθάει τα  αυτιστικά παιδιά:

«Μαμάδες serum»: καλύπτοντας με καλλυντικά και στερεότυπα τα παιδιά

«Γεια σου Άσχημη», γράφει μια αναγνώστρια της μηνιαίας στήλης στον Guardian «Ρωτήστε την Άσχημη» της αρθρογράφου για θέματα ομορφιάς, Τζέσικα Ντεφίνο.

«Η ερώτησή μου αφορά την κουλτούρα ομορφιάς που αναδεικνύεται κυριολεκτικά γύρω από τα βρέφη», αναφέρει.

Αγχωμένη Gen Z : Ο ρόλος των social media και οι ευθύνες των γονιών, σύμφωνα με έναν κοινωνικό ψυχολόγο

Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Η Αγχωμένη Γενιά», ο Αμερικανός κοινωνικός ψυχολόγος και ευπώλητος συγγραφέας Jonathan Haidt καταλογίζει στους σημερινούς γονείς ότι είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά στην πραγματική ζωή, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να τα προφυλάξουν από τις απειλές του διαδικτύου. Συνεπεία του πρώτου, οι νέοι είναι ανέτοιμοι για τις προκλήσεις του αληθινού κόσμου. Συνεπεία του δεύτερου, βίωσαν την υπερέκθεση σε επιβλαβές περιεχόμενο από πολύ μικρή ηλικία.

Άγγελος Πεντάρης: Το πρώτο τραγούδι του χαρισματικού ντράμερ και μουσικού παραγωγού με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία

Μπορεί να τον έχουμε γνωρίσει ως ντράμερ, που με κάθε χτύπημα της μπαγκέτας του μεταδίδει στο κοινό το πάθος και τη χαρά του, ή να τον έχουμε πετύχει να μιλά για τη ζωή του με την εγκεφαλική παράλυση, και για το πώς κατάφερε, με επιμονή και θετική διάθεση, να υπερβεί την κινητική του αναπηρία. Σήμερα, ο Άγγελος Πεντάρης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική του σταδιοδρομία: αντλώντας περήφανα έμπνευση από τη μέχρι στιγμής πορεία του (και φυσικά χωρίς να αποκρύπτει τις λιγότερο αστραφτερές στιγμές της), παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι, «Thank you», που παντρεύει τη ροκ με το hip hop και φέρει την ταυτότητά του από τους στίχους και την ενορχήστρωση μέχρι την παραγωγή.

Εκδόσεις Ψυχογιός: Μαζί με τα παιδιά, για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΑ!


Τα παιδιά είναι η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

iRoDi festival: Ανοικτή Πρόσκληση Υποβολής Ταινιών

To Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art», με ακρωνύμιο iRoDi,προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς να αποστείλουν το έργο τους προς ένταξη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2024.

H Mattel λανσάρει Hot Wheels για παιδιά με αυτισμό

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για άτομα με αυτισμό και της 6ης ετήσιας εκστρατείας #CelebrateDifferences, η Hot Wheels της Mattel κυκλοφόρησε το Flippin Fast die-cast, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και από παιδιά που έχουν διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού.

Οι «νταντάδες της γειτονιάς» εκπαιδεύονται στη διάσωση παιδιών

«Δεν υπάρχει συναίσθημα που να συγκρίνεται με το να βλέπεις έναν άνθρωπο να επιστρέφει στη ζωή· πολύ περισσότερο δε, όταν πρόκειται για ένα παιδί». Ο κ. Τάσος Αναγνώστου, διασώστης του ΕΚΑΒ, μιλάει από καρδιάς για τις συγκινήσεις και τα ρίσκα του επαγγέλματος ενώπιον 19 υποψηφίων νταντάδων. Είναι νωρίς το πρωί και βρισκόμαστε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ μαζί με γυναίκες όλων των ηλικιών, που έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στο μητρώο των «νταντάδων της γειτονιάς». «Σταματάμε την προσπάθεια μόνο αν το παιδί δείξει σημάδια ζωής, αν έρθουν επαγγελματίες διασώστες ή αν κουραστούμε», απαντά στο ερώτημα του κοινού, «το διακύβευμα ωστόσο είναι τέτοιο, που έχει διαπιστωθεί ότι βρίσκουμε δυνάμεις που αγνοούσαμε ότι είχαμε».

Ο Αγώνας του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για ένα ασφαλές και κατάλληλο σχολείο για τους μαθητές του

Οι διάσημοι γονείς που αποδέχτηκαν τα παιδιά τους όπως ακριβώς είναι

Σε μια εποχή που μιλάμε όλο και πιο συχνά, όλο και πιο δυνατά, για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την αυτοδιάθεση σε σχέση με το σώμα τους και τελικά τη ζωή τους, είναι καθοριστικής σημασίας να κατανοήσουμε πόση αξία έχει η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Άποψη: Ελεάννα Βλαστού - Η ξοδεμένη στο άγχος νεότητα

Κάτι πάει στραβά με τους εφήβους και τους νέους, διαβάζω. Δεν μου προκαλεί καμιά εντύπωση. Εχω μεγάλο δείγμα, ολόκληρο το τμήμα του ενός –εφήβου– που συναναστρέφομαι. Δύο μεγάλες έρευνες βγήκαν φρέσκες στη δημοσιότητα. Φλύαρα εμπλουτισμένες, όπως όλες οι έρευνες, με στατιστικά και νούμερα που μόνο ο Σαίξπηρ έχει την ικανότητα να συμπυκνώσει: «Ολη η νιότη ζητάει ελεημοσύνη από τα παράλυτα γεράματα» (Με το ίδιο μέτρο).