Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

8 λόγοι για να παίζουν τένις τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού (ΔΑΦ)

Το τένις είναι μια υπέροχη ασχολία για τα νευροτυπικά και τα νευροαποκλίνοντα άτομα.

Διαβάστε τους 8 πιο βασικούς λόγους για τους οποίους το τένις θεωρείται πολύ σημαντικό για τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού.

Το τένις βελτιώνει την λεπτή και αδρή κινητικότητα του ατόμου:

Τα παιδιά και οι ενήλικες στο Φάσμα του Αυτισμού ενδέχεται να παρουσιάζουν δυσκολίες σε δραστηριότητες όπως στο πιάσιμο και στο πέταγμα της μπάλας, στις ασκήσεις συντονισμού χεριού-ματιού και στα παιχνίδια.

TikTok: Εθισμένοι νέοι στα πλοκάμια του αλγορίθμου

Αστεία βίντεο με ζωάκια, διαδικτυακές προκλήσεις, πιασάρικες μελωδίες: Η κινεζική εφαρμογή Tiktok χρησιμοποιείται από περίπου 1,6 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι στη Γερμανία με περισσότερους από 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Μικροί Ήρωες σε Δράση

Ώρα για διάβασμα: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

«Θα τα κάνω αργότερα», «δεν μας έβαλε τίποτα», «θα πάμε εκδρομή» είναι μερικές από τις συνηθισμένες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι μικροί σκανταλιάρηδες για να αποφύγουν το διάβασμα για το σχολείο. Τι κάνουμε όταν το παιδί αναβάλλει συνεχώς να ανοίξει τα βιβλία του;

Ώρα για διάβασμα: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Οκτώ σημάδια ναρκισσισμού στους γονείς – Πώς επηρεάζουν την ανατροφή του παιδιού

Ο ναρκισσισμός αποτελεί μία διαταραχή προσωπικότητας που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του εαυτού κάποιου και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά και συμπεριφέρεται στους άλλους. Μπορεί να εμφανίζεται με μια μεγαλειώδη εικόνα του εαυτού και μια τάση χειραγώγησης για προσωπικό όφελος και υποτίμησης των άλλων για άσκηση ελέγχου. Τα άτομα με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά μπορεί συχνά να έχουν χαμηλή ενσυναίσθηση, να είναι υπερευαίσθητοι στην κριτική και υπερβολικά εξαρτώμενοι από τους άλλους.

Μασούτης: Βάζει... mute σε μουσική και ανακοινώσεις τρεις ώρες κάθε μέρα για τη συμπερίληψη ατόμων με αυτισμό

Μία νέα πρωτοβουλία με στόχο την ισότητα και την προσβασιμότητα για όλους ανακοινώνει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, με αφετηρία τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και καθημερινά από τις 08:00 έως τις 11:00, δεν θα αναπαράγεται μουσική και ανακοινώσεις στα 400 καταστήματά της, μετατρέποντάς τα σε πιο φιλικά για τους ανθρώπους στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και για όλους όσους αντιμετωπίζουν κρυφές αναπηρίες.

Η εκπαιδευτικός που έβαλε… τιμωρία τον αναλφαβητισμό

Σκοπός του Οργανισμού η διάχυση της επιστημονικής, εφαρμοσμένης παιδαγωγικής έρευνας, των ανθρωπιστικών δράσεων και της καινοτόμου εκπαιδευτικής πράξης, για μαθητές με ή χωρίς δυσλεξία και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Νηπιαγωγών «Αναγνωρίζω – Προστατεύω» με στόχο την προστασία των παιδιών, από Τράπεζα Περαιώς και Σωματείο ΕΛΙΖΑ

Για δεύτερη χρονιά, συνεχίζεται η υλοποίηση του καινοτόμου επιμορφωτικού προγράμματος νηπιαγωγών «Αναγνωρίζω – Προστατεύω» από το Σωματείο EΛΙΖΑ με τη στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς προνηπιακής και νηπιακής φροντίδας, σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας και έχει ως στόχο την προστασία παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν παραμέληση ή κακοποίηση.

Πράσινο φως για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας!

Επιτέλους, η Οδηγία για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας εγκρίθηκε!

14 Οκτωβρίου 2024, το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε την τελική έκδοση του κειμένου της Οδηγίας για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Στάθμευσης, ξεπερνώντας τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ύψωσαν τοίχο σε Παγκύπριο Γυμνάσιο για να απομονώσουν τους ατίθασους μαθητές

Σάλος ξέσπασε στην Κύπρο με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για λειτουργία εναλλακτικού σχολείου το οποίο θα απομονώνει τους μαθητές με ακραία παραβατική συμπεριφορά εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου.