Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Βιβλίο: Μια τίγρη φοβερή, φοβερή και τρομερή.

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα κοριτσάκι και μια φοβερή τίγρη; Μια τίγρη που σαν άγριο θηρίο κυνηγάει σπουργίτια, πεταλούδες, ποντικούς, σαύρες, ακρίδες και κατσαρίδες, σκαρφαλώνει ψηλά στα δέντρα και πηδάει με φόρα σε … αγκαλιές;

Συμβουλές για προστασία των παιδιών από επικίνδυνες προκλήσεις στο διαδίκτυο (blackout challenge)

Η διακριτική επίβλεψη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των παιδιών και οι τακτικές συζητήσεις για θέματα που άπτονται της ασφαλούς πλοήγησης είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο και να αποτρέψουν την εμπλοκή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις. 

Το videogaming αναπτύσσει τη νοημοσύνη των παιδιών

Τα παιδιά ηλικίας 8–12 ετών, για παράδειγμα, περνούν κατά μέσο όρο 4–6 ώρες μπροστά από μια οθόνη την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή αλληλεπιδρώντας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα ψηφιακά μέσα προσφέρουν μια ποικιλία νέων εμπειριών, η επίδραση των οποίων στη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών είναι ασαφής και συζητείται έντονα.

Έναρξη υποβολής του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022

Σας ενημερώνουμε ότι το διάστημα από 17-05-2022 έως 26-05-2022 οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων των εισακτέων του έτους 2022, θα πρέπει να υποβάλουν το σχετικό μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Βία στα σχολεία: Ενας ανήλικος θύμα ξυλοδαρμού κάθε ημέρα

Κατά 52% αυξήθηκαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο οι «άγουροι» δράστες βίαιων επιθέσεων, κάτω των 14 ετών.

Η Ελληνική Αστυνομία κατέγραφε το 2021 μια υπόθεση ξυλοδαρμού με ανήλικους δράστες, κάθε δύο μέρες.

Αρκετά από τα βίαια περιστατικά, τα οποία παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο αύξηση που ξεπερνάει το 16%, καταγράφηκαν μέσα σε σχολικά συγκροτήματα, στα πλαίσια ενός ανησυχητικού κύμματος bullying.

Πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού για παιδιά 9 – 12 ετών σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοοικονομικές γνώσεις έχουν 346 μαθητές 13 δημοτικών σχολείων της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Πρόκειται την εφαρμογή του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και τίτλο «1,2,3…Οικονομία», το οποίο καταρτίστηκε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, απευθύνεται σε μαθητές, ηλικίας 9 – 12 ετών και υλοποιείται με την συνδρομή της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μαθητές μετρούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους εκτός και εντός των σχολείων τους

Άμεση επαφή, γνώση και εξοικείωση με το σοβαρό ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεκάδες μαθητές, από τέσσερα σχολεία του δήμου Θέρμης. Αυτό έγινε μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Διερεύνηση των χωρικών και χρονικών μεταβολών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων στο Δήμο Θέρμης με έμφαση στις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών» το οποίο υλοποιεί από το 2018 ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών. Η εκπαίδευση και καθοδήγηση των μαθητών έγινε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον συντονισμό του διευθυντή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέα Καζαντζίδη, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς των σχολείων 1ο και 2ο ΓΕΛ Μίκρας, Γυμνάσιο Βασιλικών και 1ο Γυμνάσιο Θέρμης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Έπεσε η αυλαία για το διεθνές τουρνουά τυφλών 24th Pirsos 2022

Τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα “Πυρσός Θεσσαλονίκης” στο 24ο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών με την επωνυμία “24th Pirsos 2022 International Blind Football Tournament” που πραγματοποίηθηκε στο γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών βρέθηκε στη 2η θέση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η εθνική ομάδα της Ρουμανίας και στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αβόι Μπρνο από την Τσεχία.

Ημερίδα με θέμα τη “Σχολική Διαμεσολάβηση” στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα τη “Σχολική Διαμεσολάβηση”, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στόχος η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η προώθηση του θεσμού. Η σχολική διαμεσολάβηση είμαι μία σημαντική μέθοδος ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Κίνδυνος από αφαίρεση εξαρτημάτων σε παιδικές χαρές

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εφιστά την προσοχή των δημοτών του επειδή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα φθορών στις παιδικές χαρές δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά, όσο και αν οι υπηρεσίες του Δήμου ελέγχουν τις εγκαταστάσεις.

Επιδημία βανδαλισμών παιδικών χαρών και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου και είναι απορίας άξιο πως σκέφτονται εκείνοι που κάνουν αυτές τις πράξεις και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά. Άλλο πράγμα είναι να γίνει μια εμφανή ζημιά που αναγκάζει τα παιδιά να μην πλησιάσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλο να αφαιρεθεί ένας πείρος ή ένα παξιμάδι που δύσκολα εντοπίζεται με συνέπεια να μπορεί να προκληθεί μέχρι και θανατηφόρο δυστύχημα.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου στο Βαρθολομιό Ηλείας την Κυριακή 22 Μαΐου

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί αγώνας-δράση τριάθλου, σπριντ απόστασης, για αρτιμελεις (750 μ. κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) με σκοπό την αγορά ειδικού ποδηλάτου CROSS RUNNER για αθλητές με εγκεφαλική παράλυση.

Η διπλή εκδήλωση γίνεται με συνδιοργάνωση του Δήμου Πηνειού, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και φυσικά του Ιωνά τμήμα θεραπευτικής αγωγής και παραθλητισμού ΑμεΑ.

Κίνα: Κήποι στις ταράτσες για το μάθημα της καλλιέργειας λαχανικών

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 9 Μαΐου 2022 δείχνουν κήπους στις ταράτσες ενός γυμνασίου στο Γκαντζόου της επαρχίας Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας. Οι μαθητές εκεί διδάσκονται από τους δασκάλους τους την τέχνη της καλλιέργειας λαχανικών. 

Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Trap

Την Κυριακή 15 Μαϊου έριξε αυλαία το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Trap που πραγματοποιήθηκε στη Μαλακάσα με διοργανωτή την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ο.Μ.).

Ο Ανάργυρος Γαβαλάς (Τριπτόλεμος) κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ τη δεύτερη θέση στο PT3 κατέλαβε ο Χρήστος Βλασταράς (Παναθηναϊκός).