Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Καλές διακοπές!

Τι πρέπει να προσέχουν στην κατασκήνωση τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

«Πάμε κατασκήνωση και Μένουμε Ασφαλείς». Με το σύνθημα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη καλωσορίζει και αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά με Σακχαρώδη διαβήτη στα κατασκηνωτικά της προγράμματα τα οποία συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια λειτουργίας.

Η ΠΕΑΝΔ - το πρώτο σωματείο που οργάνωσε κατασκήνωση για παιδιά με διαβήτη στην Ελλάδα το 1991– δίνει και φέτος τη διέξοδο στα παιδιά με Διαβήτη και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα χωρίς να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα παιδιά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού και ακολουθώντας πιστά τις συστάσεις των ειδικών , με 24ωρη ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη.

ΑΣΕΠ: Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή -Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ της Ειδικής Αγωγής.

Οι συγκεκριμένοι διορισμοί (3.500 περίπου εκπαιδευτικοί) αποτελούν και τους πρώτους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου.

Καθαρίστε γρήγορα το σπίτι μαζί με το νήπιο

Κάθε γονιός γνωρίζει πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η διατήρηση της καθαριότητας ή της τάξης στο σπίτι, κατάσταση που φαίνεται να μετατρέπεται σε πραγματική «πρόκληση» κατά την νηπιακή ηλικία των παιδιών. Ειδικά όταν τα νήπια είναι πολύ μικρά, πολλές φορές θα σκορπίσουν παντού τα παιχνίδια τους προκαλώντας ένα μόνιμο χάος. Ακόμα και αν φαίνεται δύσκολο να καταφέρετε να συγυρίσετε και οι χώροι σας να παραμείνουν τακτοποιημένοι παραπάνω από μία ώρα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρόκειται για μια φάση που γρήγορα το παιδί θα ξεπεράσει. Ως τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές για να κάνετε το συγύρισμα πιο εύκολο και γρήγορο παρέα, φυσικά με το νήπιο.

Κάλεσμα συμμετοχής στο 4ο Συνέδριο MoodleMoot 2020 (27 & 28 Νοεμβρίου 2020)

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, διοργανώνουν στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2020 το 4ο Συνέδριο MoodleMoot το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε αυτή τη φόρμα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2020.

Καμπανάκι UNICEF: Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά παγκοσμίως έχει επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στο αίμα του

Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά σε όλον τον κόσμο έχει υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα του, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, καθώς η μόλυνση από μόλυβδο, η οποία είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων νέων ανθρώπων, προκαλώντας μη αναστρέψιμες ψυχικές και σωματικές βλάβες.

Περίπου 800 εκατομμύρια παιδιά είχαν επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους πέντε μικρογραμμαρίων ανά 0,1 λίτρο ή υψηλότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, UNICEF, και την περιβαλλοντική οργάνωση Pure Earth.

Iδέα μαθητών για τη μείωση των ιατρικών αποβλήτων

«Μια μέρα, συμπτωματικά, παρατήρησα στο ιατρείο του πατέρα μου τον τεράστιο όγκο από ρολό χαρτί, το οποίο μετά τη χρήση στο εξεταστικό κρεβάτι προοριζόταν για απόρριψη», θυμάται σήμερα ο 15χρονος Θοδωρής Μάντσης, CEO της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Ecowave». Η επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κατέκτησε το βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award και επιπλέον κατετάγη μεταξύ των επτά ομάδων που βραβεύθηκαν στον 31ο Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης.

Το πρώτο ποδήλατο για ΑμεΑ έκανε βόλτα στο παραλιακό μέτωπο - Παραχωρήθηκε στον Σύλλογο Παραπληγικών

Το πρώτο ποδήλατο για άτομα με κινητικά προβλήματα πανελλαδικά έκανε σήμερα την «παρθενική» του βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Το ποδήλατο παρέλαβε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης και θα διατίθεται δωρεάν στα ενδιαφερόμενα μέλη, ώστε να απολαμβάνουν μαζί με συνοδό-συνεπιβάτη τις ποδηλατάδες τους.