Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Αυτισμός και προγράμματα διακοπών

Οι γιορτές για τα άτομα με αυτισμό μπορεί να είναι μια πρόκληση. Είναι όμως ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τους γονείς τους. Η ρουτίνα και η δομή χάνονται. Οι μέρες των γιορτών είναι τελείως χαοτικές, γεγονός που κάνει τα παιδιά να νιώθουν αδύναμα, πιεσμένα και να έχουν έντονα ξεσπάσματα. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε αυτές τις μέρες; Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο προβλέψιμη και κατανοητή την καθημερινότητά τους;

Πώς η τεχνολογία εξέλιξε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η νέα τάξη πραγμάτων στην παγκόσμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση έρχεται να απαντήσει σε δυο από τα πιο σημαντικά ερωτήματα του σημερινού φοιτητή που είναι πώς να επεκτείνει τις σπουδές του χωρίς να σταματήσει την εργασία του και πώς να αποκτήσει διεθνείς εμπειρίες ενώ σπουδάζει στη χώρα του.

Προσφορά και βοήθεια στη Χειροτέχνικα της Θεσσαλονίκης 2015

Σε κάθε διοργάνωση της Χειροτέχνικα γίνεται μια προσπάθεια να προσφέρουμε βοήθεια με κάποιο τρόπο που είναι σχετικός με τις χειροτεχνίες στους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας. Όπως στην Αθήνα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη η Χειροτέχνικα θα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Τι ρόλο παίζει το φύλο του παιδιού ενός αφεντικού;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα αφεντικά που έχουν κόρες, αναπτύσσουν -μεταξύ άλλων- καλύτερες συνθήκες στην εργασία τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Harvard Business Review, τα αφεντικά που έχουν κόρες, συγκεντρώνουν 12% υψηλότερη βαθμολογία από εκείνα που έχουν γιους, σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας. 

Μπορούν οι γάτες και τα παιδιά να συνυπάρξουν;

Και βέβαια μπορούν, όμως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του παιδιού σας. Γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε ένα μωρό ή ένα παιδί μόνο του με οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο, πόσω μάλλον με μια γάτα. Αν και τα χνουδωτά τετράποδα ζουν μαζί μας εδώ και χιλιάδες χρόνια,είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι εξακολουθούν να είναι άγρια ζώα και η συμπεριφορά τους δεν μπορεί να προβλεφθεί με 100% ακρίβεια. Καλό είναι λοιπόν να μην αφήνετε μια γάτα στο ίδιο δωμάτιο με ένα μωρό ή με ένα παιδί όταν αυτό κοιμάται. Για είστε σίγουροι, θα πρέπει να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας, έτσι ώστε η γάτα να μην έχει πρόσβαση στο δωμάτιο του μωρού. Με τις κατάλληλες προφυλάξεις και την επίβλεψη από έναν ενήλικα, η γάτα και το παιδί σας θα μπορούν να συγκατοικήσουν και να δημιουργήσουν έναν δεσμό φιλίας. Αν εξακολουθείτε να έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την ανατροφή ενός μωρού με μια γάτα στο σπίτι, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο και τον παιδίατρό σας.
Πηγή: Νέα

Το υπόγειο έγινε ένας σχολικός «παράδεισος»

Ελαιοχρωματιστές, τεχνικοί πληροφορικής, μηχανικοί, ψυκτικοί, λογιστές βοήθησαν για να κατασκευαστεί το τεράστο υπόγειο του σχολικού συγκροτήματος στις Βούτες Ηρακλείου, στο οποίο συστεγάζονται δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο. Δεν είναι μόνο εργαζόμενοι που βρήκαν... μεροκάματα. Πρόκειται για γονείς μαθητών οι οποίοι αφιλοκερδώς και με συλλογική δουλειά επί περίπου έναν χρόνο δούλεψαν για να αναμορφώσουν το υπόγειο του σχολικού κτιρίου των παιδιών τους.

ΗΠΑ: Αντιδράσεις από την απομάκρυνση παιδιού από ανάδοχη οικογένεια λεσβιών

Αμερικανός δικαστής έδωσε εντολή σε ένα παντρεμένο ζευγάρι λεσβιών που ζει στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, να σταματήσει τη φροντίδα ενός μωρού που θα υιοθετούσε, με την αιτιολογία ότι θα είναι καλύτερο για το παιδί να ανατραφεί από ετεροφυλόφιλους γονείς.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα νήπια

Αν καθ’οδόν για Πύλο κάνετε μια στάση στους Γαργαλιάνους, ίσως δείτε μια ομάδα νηπίων να ψηφίζει για τον τρόπο διεξαγωγής της χριστουγεννιάτικης γιορτής τους. Ισως πάλι συναντήσετε τους λιλιπούτειους εκ Γαργαλιάνων να βάφουν μαζί με τους γονείς τους κάποια εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά ή να καθαρίζουν την παραλία από τα σκουπίδια. Οι παραπάνω δραστηριότητες δεν θα πρέπει να σας εκπλήξουν, καθώς συνάδουν με τη φιλοσοφία του αειφόρου σχολείου, τις αρχές του οποίου ακολουθεί πιστά το νηπιαγωγείο της περιοχής από το 2007.

Το Facebook θα προειδοποιεί γονείς που "ανεβάζουν" φωτογραφίες παιδιών

Μια νέα πολιτική θα ακολουθήσει το Facebook όσον αφορά τις φωτογραφίες των παιδιών που αναρτούν οι γονείς τους σε δημόσιο κοινό.

Όταν οι χρήστες θα είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις εικόνες των παιδιών, θα χτυπά μια προειδοποίηση από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Συλλήψεις ανηλίκων στα Τρίκαλα για εξωσχολική βία σε βάρος 12χρονου

Στην εξιχνίαση υπόθεσης «bullying» με τη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων που άσκησαν εξωσχολική βία σε 12χρονο προέβη η Ελληνική Αστυνομία στα Τρίκαλα.

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν στις 11 Νοεμβρίου και πρόκειται για τρία Ελληνόπουλα (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) καθώς και για ένα παιδί από την Αλβανία, ηλικίας 14 που συνελήφθησαν για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής κατά συναυτουργία.

Πρόσωπο: Ράνια Μπουμπουρή

Από παιδί αγαπά το βιβλίο, γι’ αυτό και όλες οι επιλογές της στρέφονταν γύρω από τον χώρο των εκδόσεων, που μπορεί να είναι δύσκολος και απαιτητικός, αλλά τη γεµίζει από άποψη δηµιουργικότητας.

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι φύση ανήσυχη και δημιουργική. Διαθέτει έναν οξυδερκή ενθουσιασμό, σιδηρά πειθαρχία, όρεξη για δουλειά, για γόνιμη συνεισφορά σε καθετί με το οποίο καταπιάνεται.