Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

8 κοινά προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς να βοηθήσετε.

Κάποια παιδιά με προβλήματα μάθησης και προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους κοινωνικούς κανόνες και τον εξοπλισμό στην παιδική χαρά. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να τα αντιμετωπίσει.

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στους εφήβους – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Επιτρέπονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών – Αναλυτικά η ΚΥΑ

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ που επιτρέπεται την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/ μετακίνησης/υποδοχής μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση έγινε γνωστό πως επιτρέπεται η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/ μετακίνησης/υποδοχής μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος-Τι θα ισχύσει με πανεπιστήμια

Για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την λειτουργία των πανεπιστημίων μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης.

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: 5 μύθοι για τη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό

Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους νέους γονείς. Η συγκεκριμένη διαδικασία χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πρώτα από όλα να έχετε στο μυαλό σας ότι το κάθε παιδί, συνεπώς και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Τι ισχύει όμως με όλα αυτά που έχουμε ακούσει ή διαβάσει; Είναι όλα αλήθεια; Η απάντηση είναι «όχι». Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους πιο συνήθεις μύθους σχετικά με την εκπαίδευση για την τουαλέτα.

Εκπαίδευση προσφυγόπουλων: Oδηγός για την ένταξη των προσφύγων έως 15 ετών

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Έγκρισης του «Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου της Δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» με Κωδικό ΟΠΣ 5002810, για το σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και ‘Ένταξης 2014-2020.

Έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου 2021-2022

Έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας eclass.orionas.gr για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τη σχολική χρονιά από την Αστρονομική Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την από 6/9/2021 έναρξη της ηλεκτρονικής τάξης https://eclass.orionas.gr/, με παροχή δωρεάν μαθημάτων Αστρονομίας για το σχολικό έτος 2021 – 2022 σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

«Αυτοί οι Τυφλοί» - Ήμουν το Μόνο Άτομο που Βλέπει σε μια Οικογένεια Τυφλών

Η Sandra Muis είναι 31 και μεγάλωσε ως το μόνο άτομο που έβλεπε σε μια οικογένεια τυφλών . Η μαμά και η αδελφή της έχουν ανιριδία, που σημαίνει ότι τα μάτια τους δεν έχουν ίριδες, ενώ ο μπαμπάς της τυφλώθηκε στα 18, λόγω διαβήτη. Δουλεύει τώρα για έναν οργανισμό υποστήριξης τυφλών ατόμων στην Ολλανδία, στον ίδιο όπου γνωρίστηκαν οι γονείς της. Μας μίλησε για το πώς ήταν να μεγαλώνει σε μια οικογένεια τυφλών.

Υεμένη: Μεταξύ πολέμου και πανδημίας τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο

Στην εμπόλεμη Υεμένη η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου, αν και στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, όπου μαίνονται συγκρούσεις από το 2014, πολλά παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο.

Ακόμη και όσα τα καταφέρνουν συχνά στερούνται τα βασικά: καρέκλες, γραφεία ή τουαλέτες, όπως στο σχολείο Αλ Τουλάγια στην πόλη Τάεζ.

Kώδικας για «ένα καλύτερο Ίντερνετ για παιδιά» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας πρωτοποριακός κώδικας για τη δημιουργία ενός «καλύτερου Ίντερνετ για παιδιά» τίθεται σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανεξάρτητη αρχή δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (Ιnformation Commissioner's Office) παρουσίασε το Age Appropriate Design Code τον Σεπτέμβριο του 2020, δίνοντας στις εταιρείες περιθώριο ενός έτους για να συμμορφωθούν.

Μια ομάδα ανθρώπων στο κέντρο στηρίζει εντελώς δωρεάν γονείς και μαθητές!

Χιλιάδες μαθητές που έμειναν εκτός πανεπιστημίων– έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά- θα κληθούν εφέτος να μαζέψουν όσες δυνάμεις απέμειναν, να μελετήσουν εκ νέου και να κερδίσουν τελικώς την πολυπόθητη θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Την ίδια ώρα, αρκετοί μαθητές θα χρειαστεί να ριχτούν για πρώτη φορά στην «αρένα» του δυσάρεστου, ψυχοφθόρου και απαράλλαχτου συστήματος προκειμένου να εκπληρώσουν τον αντίστοιχο στόχο/ όνειρό τους. 

ΗΠΑ – Γιατί αλυσίδες φαστ φουντ ψάχνουν14χρονους εργαζόμενους

Παιδιά 14 και 15 ετών καλεί να υποβάλουν αίτηση για δουλειά στο εστιατόριό του ένα υποκατάστημα της McDonald’s στο Όρεγκον των ΗΠΑ εν μέσω έλλειψης εργαζομένων σε φαστ φουντ.

Το franchise Biddle Road στο Mέντφορντ έβαλε ένα πανό έξω από το κατάστημά του πριν από δύο εβδομάδες, καλώντας τους νεότερους εργαζόμενους να υποβάλουν αίτηση.

Φινλανδία: Έφηβοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πρώην συμμαθητή τους- Πάνω από 100 τραύματα στο σώμα του

Σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια καταδικάστηκαν τρεις έφηβοι στη Φινλανδία, που υπέβαλαν σε βασανιστήρια και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πρώην συμμαθητή τους.

Οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών την εποχή που διέπραξαν το έγκλημα, τον Δεκέμβριο του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Τους μήνες πριν την δολοφονία παρενοχλούσαν κατ’ επανάληψη το θύμα τους.

HΠΑ – Τα κρούσματα Covid-19 σε παιδιά αυξάνονται σε πολιτείες όπου τα σχολεία άνοιξαν νωρίτερα

Η πρόσφατη εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα έχει απορρυθμίσει τα σχέδια επιστροφής στο σχολείο, οδηγώντας προσωρινά δεκάδες χιλιάδες μαθητές πίσω στα μαθήματα εξ αποστάσεως ή σταματώντας εντελώς τη διδασκαλία.

Από τότε που ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα τέλη Ιουλίου, τουλάχιστον 1.000 σχολεία σε 31 πολιτείες έκλεισαν εξαιτίας του Covid-19, σύμφωνα με την υπηρεσία δεδομένων Burbio, στο Pelham της Νέας Υόρκης, που παρακολουθεί το κλείσιμο σχολείων σε 1.200 περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των 200 μεγαλύτερων.

Λινού για σχολεία – Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα

«Δύσκολο» χαρακτήρισε το ξεκίνημα των σχολείων η Αθηνά Λινού, παρατηρώντας πως «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού».

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το αν συμφωνεί με το σχέδιο για το 50+1, ξεκαθάρισε πως δε συμφωνεί «καθόλου».

Χαμός σε νοσοκομείο: Μητέρα εμπόδιζε τους γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί της και συνελήφθη

Ένα απίστευτο περιστατικό κινητοποίησε τους γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αλλά και την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Μια γυναίκα 43 ετών από τα Χανιά εμπόδιζε τους γιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις στο 15χρονο παιδί της που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε το κτήριο που φιλοξενεί το Σύλλογο Κωφών και Βαρήκοων

Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στο χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και στεγάζει τις δραστηριότητες του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών και Βαρήκοων Ν. Μεσσηνίας.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν συμπολίτες μας. «Δεν αποτελεί απλώς υποχρέωση. Είναι για εμάς επιλογή και στο πλαίσιο αυτό, είμαστε εδώ, να ανταλλάξουμε προτάσεις, να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε από κοινού δράσεις», σημείωσε ο Δήμαρχος αναφέροντας ότι «ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος κινούμαστε με πυξίδα την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό».