Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται, θα αρχίσουν και φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθημάτων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας, των ειδικών μαθημάτων, αλλά και την προθεσμία για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Τα παιδιά προσθέτουν χρόνια στη ζωή μας

Οι γονείς μπορεί μερικές φορές να έρχονται στα όριά τους και να φωνάζουν στο παιδί τους «θα με πεθάνεις», αλλά αυτό δεν ισχύει διόλου, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.

Αντιθέτως, το να αποκτά κάποιος παιδιά προσθέτει σχεδόν δύο χρόνια στη ζωή, γράφουν στην επιθεώρηση Journal of Epidemiology & Community Health όπου δημοσίευσαν μεγάλη μελέτη με 1,4 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες τους οποίους παρακολούθησαν έως τα βαθιά τους γηρατειά.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία από την Τροχαία

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, σε μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών επισκέφθηκαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για την οδική ασφάλεια.

Η αξεπέραστη γοητεία των ευγενικών ανθρώπων..

Αν με ρωτήσεις τι μου λείπει περισσότερο απ’ τις ανθρώπινες σχέσεις, θα σου απαντήσω η ευγένεια. Και δεν είμαι η μόνη, νομίζω. Δεν ξέρω αν έχουμε χάσει λίγο την μπάλα και την ανθρωπιά μας με τις νέες τεχνολογίες και τα συναφή, δεν ξέρω αν η υπερβολική αστικοποίηση έφερε την απομόνωση κι εν τέλει τη συμπεριφορά της χάβρας, δεν ξέρω αν η απογοήτευση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης κι η οικονομική δυσπραγία του καθενός, μας έκανε να χάσουμε λίγο απ’ την ευγένειά μας. Σε εκείνα τα απλά και καθημερινά, που τις περισσότερες φορές μας χαρακτηρίζουν.

Σοβαρό πρόβλημα η πολυφαρμακία στα παιδιά

Της Ανθής Αγγελοπούλου στη Ναυτεμπορική

Σε αναδυόμενο πρόβλημα εξελίσσεται για τον δυτικό κόσμο η πολυφαρμακία ή η άσκοπη χορήγηση φαρμάκων ιδιαίτερα στα παιδιά. Οι ιδιαιτερότητες του άρρωστου παιδιού, η ασυμβατότητα της αρρώστιας με την παιδική ηλικία, η εύκολη πρόσβαση του φαρμάκου από τα φαρμακεία, λειτουργούν δυναμικά και αυξάνουν την πίεση των γονέων προς τους γιατρούς, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Η 9η Διεθνής Μαθηματική εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Η 9η Διεθνής Μαθηματική εβδομάδα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη. Ακαδημαϊκοί, σχολικοί σύμβουλοι, μαθηματικοί, φοιτητές και μαθητές συμμετέχουν σε ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο που αφορά την μαθηματική επιστήμη.

Παιδικό Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη

Ένα διήμερο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον πολυχώρο Γαλαξία, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, στις 21 Μαρτίου.

Εξασφαλίστε ποιοτικό ύπνο στα παιδιά σας

Μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού δεν καλύπτει τις απαιτούμενες ώρες ύπνου σε ημερήσια βάση και, δυστυχώς, ο ανεπαρκής ύπνος είναι ένα θέμα που αφορά ολοένα περισσότερο και τα παιδιά.

Στους 69.490 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων για το 2017 - 2018

Μειωμένος κατά 495 θέσεις θα είναι για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία, ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων ανέρχεται στις 69.490, από τις οποίες οι 42.850 αποδίδονται στα πανεπιστήμια και οι 26.640 στα ΤΕΙ.

Μαθητές σε σχολεία της Ελλάδας ζωντανεύουν τις σκέψεις και τα όνειρα των ασυνόδευτων προσφύγων

Πάνω από 1.000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα ζωντανέψουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομηλίκων τους ασυνόδευτων προσφύγων.

Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου, οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» ταξιδεύουν σε επτά πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα).

Η κρίση στην Ελλάδα «τσάκισε» τα παιδιά - Συγκλονιστική μαρτυρία

«Μέσα στην εξαντλητική οικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται αυτά που οι γονείς τους πασχίζουν να ταΐσουν. Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σκοτεινά σημάδια που έχει αφήσει η κρίση στην Ελλάδα: οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν μετά από χρόνια ύφεσης», αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του που φέρει τον τίτλο "Με την κρίση να διαιωνίζεται, τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα".

Ψυχιατρείο - κολαστήριο στη Βιέννη: Βασάνιζαν παιδιά με ναζιστικές μεθόδους για δεκαετίες

Εκατοντάδες νεαροί ασθενείς σε μια ψυχιατρική κλινική της Βιέννης, η οποία ήταν γνωστή ως ένα από τα κέντρα όπου εφαρμοζόταν το πρόγραμμα ευθανασίας του Γ΄ Ράιχ, έπεφταν θύματα κακομεταχείρισης μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '80, αποκαλύπτουν Αυστριακοί ερευνητές.

Τροποποίηση Υ.Α. πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών ΔΕ Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Τροποποίηση Υ.Α. πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017»