Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή: Καραγκιόζης - Και πάντα ν' αγωνίζομαι

Έκθεση και διάλεξη: "Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αραβικός κόσμος"

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 17:00), το ίδιο και η διάλεξη του Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας “Φίλων Νίκου Καζαντζάκη” (ώρα 18.00). Και οι δύο εκδηλώσεις θα λάβουν τόπο στο Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών (Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος).

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την Οδική Ασφάλεια

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται τη διενέργεια πανελλήνιου μαθητικούδιαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», που προτίθεται να διοργανώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδαEDUCARTOON, στο πλαίσιο δράσεων τουπρογράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεων), Γυμνασίων και . Λυκείων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, όπως και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού.

Πρόσωπο: Lola Walters


Όταν βλέπει κανείς την Lola Walters να κάνει αυτά τα απίστευτα άλματα, τις περιστροφές και τους επιβλητικούς ελιγμούς δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το νεαρό κορίτσι δεν έχει την όρασή της.

Γνωρίστε την Λη Χότζκινσον

Μόλις χτες έφτασαν στα γραφεία μας μερικά από τα καινούργια παιδικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Μεταξύ αυτών, και ηΧρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος, της Λη Χότζκινσον (Leigh Hodgkinson), το οποίο βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Πανελλαδικές: Θα κρατούν βαθμούς έως το 2013

Την παράταση κατά ακόμα δυο χρόνια (2012 και 2013) του δικαιώματος για εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012 όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

"Τέχνη… οικογενειακώς, στο εργαστήριο με τον Γκίκα"

Παιδιά και γονείς μαζί, έρχονται σε επαφή με την καινούρια έκθεση του Μουσείου, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν συμμετοχή στο εργαστήριο. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εικαστικού, ανακαλύπτουν το έργο του καλλιτέχνη, παίζουν και δημιουργούν ένα ομαδικό έργο.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο Οξυγόνο

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, φτάνει από το νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν τον άσπρο του ελέφαντα, για να μοιράσει ηλιόσπορους που, όταν τους φυτεύεις, φυτρώνουν ήλιοι, και να παρουσιάσει τα νέα του βιβλία.

Υποτροφίες Ιαπωνίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Η Ιαπωνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες επιστήμονες που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στις μεταπτυχιακές σχολές του Πανεπιστημίου Ritsumeikan Asia Pacific (A.P.U.), για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ηλιούπολης

Ο δήμος Ηλιούπολης έχει φτιάξει για φέτος ένα γεμάτο πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεών για μικρούς και μεγάλους!

Λότη Πέτροβιτς: H απειλή μιας νέας τάξης πραγμάτων στην έκδοση βιβλίων για παιδιά και νέους

΄Ενα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις στις οικονομικά «αναπτυγμένες» χώρες και ιδίως στις Η.Π.Α. αφορά την έκδοση και τη διακίνηση λογοτεχνικών βιβλίων. Το αναγνωστικό κοινό, παράλληλα με την αγορά κάποιου μυθιστορήματος, ωθείται με θορυβώδεις διαφημίσεις και στην κατανάλωση «προϊόντων» που σχετίζονται με την πλοκή ή τους ήρωές του.

Ημερήσιες εκδρομές: Γεμίστε «μπαταρίες» σε μια μέρα

Δέκα προτάσεις για εξορμήσεις σε «ακτίνα» δύο ωρών από την Αθήνα, που δεν απαιτούν πολλά έξοδα ούτε ιδιαίτερο προγραμματισμό και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε παραστάσεις και να πάρετε βαθιές... ανάσες, με την παρέα σας ή την οικογένειά σας.
Διαβάστε τη συνέχεια στην Καθημερινή (η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή).