Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το χαμόγελο του παιδιού έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας!

Δραστηριότητες για παιδιά με αυτισμό.

Το πιο σημαντικό είναι οι δραστηριότητες που επιλέγετε να είναι διασκεδαστικές για το ίδιο το παιδί και όχι απλά διδακτικές. Δείτε τι αρέσει στο παιδί σας και προσαρμόστε το ανάλογα, έτσι ώστε να μην είναι μια καταναγκαστική δραστηριότητα, αλλά μια εποικοδομητική ενασχόληση.

Αβγοπαιχνιδίσματα

O Καραγκιόζης που Χάνεται

Το β.λ.ε.πο. στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την λαϊκή παράδοση , με σκοπό την συμβολή του για την διατήρησή της. Ξεκινά μια μεγάλη πανελλαδική πρωτογενή έρευνα με άξονα τα πρόσωπα που έδωσαν αλλά και δίνουν ζωή στις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ.

Α' Διαγωνισμός Μελοποιημένης Ποίησης από Νέους Δημιουργούς

Το περιοδικό "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ", η Ελληνική Μουσική Κοινότητα και Περιοδικό http://www.musicheaven.gr/ και η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης http://www.poiein.gr/ διοργανώνουν διαγωνισμό μελοποιημένης ποίησης. Υποβολή συμμετοχών μέχρι και τις 31 Μαΐου 2011.
Περισσότερα εδώ.

22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) της Διεθνούς Εταιρείας Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011. Προθεσμία για συμμετοχή έως 30 Απριλίου του 2011
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.wcp-greece2011.org/
Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Οι πρώτες Ελληνίδες στο πανεπιστήμιο (ως φοιτήτριες και ως καθηγήτριες)

Η εκπαίδευση των κοριτσιών στη χώρα μας είναι, ίσως, η μεγαλύτερη προσφορά του 20ου αιώνα στην ιστορία του Ελληνικού Πνεύματος (των ανδρών). Στα τέλη του 1800 τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για την εκπαίδευση των νεανίδων, που ζούσαν στην Αθήνα (για την υπόλοιπη Ελλάδα το σκοτάδι ήταν βαθύ).

Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για τα χρήματα;

Δυστυχώς η οικονομική κρίση και τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια έχουν επηρεάσει τα περισσότερα παιδιά. Όλοι μας τρομοκρατημένοι και μέσα στο άγχος “αναγκαστικά” μεταδίδουμε την αγωνία μας στα παιδιά μας. Εκείνα, αρκετά ευαίσθητα, το καταλαβαίνουν και ανησυχούν. Πρέπει, όμως, τα παιδιά να γνωρίζουν την οικονομική μας κατάσταση;

«Λαβωµένα» τα παιδιά από το διαζύγιο

Στη Βρετανία το 48% των παιδιών βλέπουν την οικογένειά τους να διαλύεται, πριν αυτά σβήσουν τα δέκατα έκτα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων τους. Σχεδόν ένα στα δύο παιδιά γεννιούνται από ανύπαντρες Βρετανίδες. Εννέα στα δέκα ζευγάρια στην ευρωπαϊκή χώρα συζούν πριν από τον γάµο ή αντί να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Κι αν αυτοί οι αριθµοί φαίνονται εντελώς ξένοι για τα δεδοµένα της χώρας µας, οι ειδικοί επισηµαίνουν πως δεν απέχουν πολύ από την ελληνική πραγµατικότητα.

Συνταγές για απαιτητικά πιτσιρίκια

Η τροφή είναι καύσιμη ύλη και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που μεγαλώνουν να εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια για το σώμα τους. Διαβάστε δυο συνταγές για απαιτητικά πιτσιρίκια που ...δεν τρώνε τίποτα. Από την Ήλια Μακρή.

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Όλες οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε δημόσια σχολεία

Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. με ανακοίνωση της επισημαίνει τις απόπειρες νόθευσης των ενδοσχολικών εξετάσεων στα ιδιωτικά λύκεια και προτείνει όλες οι ενδοσχολικές εξετάσεις να γίνονται σε δημόσια σχολεία, στην ανακοίνωση της τονίζει.