Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

#MissingPeopleChoir - Χορωδία των Εξαφανισμένων Ανθρώπων


Τους ενώνει η μουσική και οι άνθρωποι που αγαπούν και έχουν εξαφανιστεί. The Missing People Choir είναι μία οργάνωση που μέσα από τη μουσική μετατρέπουν την απόγνωση σε ελπίδα. Γνωρίστε τη "Χορωδία των Εξαφανισμένων Ανθρώπων", ακούστε τη και την επόμενη φορά που θα πιάσει το μάτι σας φωτογραφία εξαφανισμένου ατόμου, δείτε την καλύτερα και κρατήστε το πρόσωπο στο μυαλό σας. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τους αγαπημένους τους για περισσότερα από 20 χρόνια. Μπορούμε να διαθέσουμε 20 δευτερόλεπτα...

Πώς νιώθουν τα παιδιά με τη λεκτική βία;

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη σωματική τιμωρία είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά ακόμα και οι φωνές μπορούν να δημιουργήσουν εξίσου σοβαρό θέμα, αντίστοιχο της βίας. Έρευνες εξάλλου αποδεικνύουν ότι η κατάπτωση ενός παιδιού εξαιτίας της λεκτικής πειθαρχίας είναι πολύ πιο μεγάλη από όσο φαντάζονταν οι γονείς.

Προκήρυξη μαθητικού Εικαστικού Διαγωνισμού για την αφίσα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 7.000 μαθητών, την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία και παρουσιάστηκαν 522 ψηφιακά έργα. Την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής. 

Από τι να προφυλάξετε το μωρό στο σπίτι

  • Η αλλαξιέρα: περισσότερο από το 1/3 των τραυματισμών από πτώσεις συμβαίνουν όταν τα παιδιά μπορούν να κυλήσουν εκεί που τα αλλάζετε και πέφτουν κάτω.
  • Κούνια: πρέπει να έχει όλα τα μέτρα προστασίας και να είναι κατασκευαστικά ελεγμένη. Επίσης τα ζωάκια και τα παιχνιδάκια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα ενώ το σκληρό στρώμα θεωρείται απαραίτητο για τον ασφαλή ύπνο του μωρού.

«Ορια και κανόνες: τα θέτει ο γονιός και όχι το παιδί!»

Κάθε άνθρωπος και κάθε οργανισμός, σε κάθε περιβάλλον, δοκιμάζει τη δύναμή του, τις ικανότητές του, τις αντοχές του…

Οταν επιδιώκουμε κάτι, δοκιμάζουμε, μπορεί να αποτύχουμε, να ξαναδοκιμάσουμε... μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η υγιής διαδικασία και συμπεριφορά μάς κάνει να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Η Πρώιμη παρέμβαση ως πυλώνας κοινωνικής ένταξης

Το ρητό «το συντομότερο, το καλύτερο» περιγράφει τη σπουδαιότητα που έχει για το ίδιο το άτομο με αναπηρία αλλά και για τη κοινωνία η εφαρμογή πολιτικών πρώιμης παρέμβασης. Η Πρώιμη παρέμβαση για τα παιδιά με αναπηρία συντίθεται από ένα πλέγμα πολιτικών και δράσεων, που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τη σύνθεση ή τη δομή της κοινωνίας και πάντα σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα εργαλεία. Η κρίσιμη ηλικιακή ομάδα είναι τα παιδιά 0-6 ετών, εκεί όπου οι ενέργειες μπορούν να αποφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μια υπέροχη ημέρα στο Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης!

Μια πολύ σπουδαία εμπειρία απήλαυσαν προ μερικών ημερών (9 Οκτωβρίου 2018) – καθυστερήσαμε στη δημοσίευση αναμένοντας πρόσβαση στο φωτογραφικό υλικό – οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνάσιου – Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης.

Ο ρόλος των κοινωνικών ρομπότ στην ειδική εκπαίδευση

Στόχος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - Το έργο ΚοιΡο3Ε του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση διάφορων μαθησιακών δυσκολιών ή κάποιων μορφών αναπτυξιακών διαταραχών.

Η Ειδική Αγωγή σε έκτακτη ανάγκη

Τα κενά και τα λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής εξακολουθούν να είναι μεγάλα, παρά τη συνέχιση της διαδικασίας της πρώτης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με το δεύτερο κύμα τοποθετήσεων να αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο.

«Κόλαση» η Υεμένη: 1,8 εκατ. παιδιά σε κατάσταση «οξέος υποσιτισμού»

Δεκάδες αντάρτες Χούτι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε μάχες και αεροπορικά πλήγματα στη Χοντέιντα, μια στρατηγική πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.

Σε ανθρωπιστικό επίπεδο, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef) προέτρεψε «όλες τις πλευρές» στη σύγκρουση να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, χαρακτηρίζοντας την εμπόλεμη χώρα «επίγεια κόλαση» για τα παιδιά, που πλήττονται από τον λιμό.

Τα ξεχασμένα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομείαΗ επώδυνη διαδρομή των «εισαγγελικών παιδιών»

Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κράτησε περίπου 3 ώρες. H τελευταία στάση ήταν στον 5ο όροφο, στην ΠΚ1, την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί είδα τη μικρή Σοφία. Έτσι την φωνάζει το προσωπικό του νοσοκομείου, στην πραγματικότητα δεν έχει βαπτιστεί ακόμη. Είναι τριών ετών και το μόνο μέρος που έχει γνωρίσει είναι αυτό το νοσοκομείο. Η Σοφία έχει σύνδρομο Down, έχει εγκαταλειφθεί και ακόμη δεν έχει μεταφερθεί, όπως θα έπρεπε, σε κάποιο ίδρυμα. Μαζί της ήταν δύο εθελόντριες της Αρχιεπισκοπής που την φροντίζουν.

Ημερίδα: Άνθρωποι και Ζώα: Απροσδόκητα Οφέλη

Τα ζώα είναι γνωστά και ως χαριτωμένοι σύντροφοι, αλλά πολλές φορές μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του βοηθού και του θεραπευτή του ανθρώπου. Η θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων, ή αλλιώς Pet Therapy, είναι μια εναλλακτική συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας που βοηθά στην προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων σε κάθε ηλικία και βρίσκει εφαρμογή με ποικίλους τρόπους. 

Δυο σπουδαίες Ελληνίδες δημιουργοί υποψήφιες για το βραβείο Χ. Κ. Άντερσεν

Δυο Ελληνίδες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ με όλα τα γράμματα κεφαλαία είναι οι επιλογές του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) για το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους Hans Christian Andersen Award 2020.
Πρόκειται για την εξαίρετη, βραβευμένη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη για τη συγγραφή και την εκπληκτική εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή.
Διαβάστε περισσότερα στην elniplex