Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

H Μουσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο

Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη Μουσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο έχει στόχο να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στους εκπαιδευτικούς μουσικούς που διδάσκουν το μάθημα της μουσικής αγωγής στα δημοτικά μας σχολεία. Στη σελίδα αυτή υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για το μάθημα της μουσικής αγωγής όπως σχέδια μαθήματος, μουσικά αρχεία, παρτιτούρες, παρουσιάσεις και άλλο χρήσιμο υλικό. Πέρα από το χρήσιμο υλικό η παρούσα σελίδα στόχο έχει και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για συνέδρια και ημερίδες που γίνονται με θέμα τη μουσική και τη διδασκαλία της.

ΕΕΠΑΑ Παραρτημα Θεσσαλονίκης: Σεξουαλική Εκπαίδευση Εφήβων και Νέων με αυτισμό

Goofy - Teachers Are People

Υπογράψτε τώρα!

Την εβδομάδα 20-26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Διεθνούς Εβδομάδας Κωφών σε όλο τον κόσμο από μεμονωμένα άτομα και εθνικές ενώσεις Κωφών. Φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωφών ενθάρρυνε τα κράτη-μέλη της να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των Κωφών, ένα από τα πιο αμφισβητούμενα ζητήματα στην ιστορία των Κωφών.
Για το σκοπό αυτόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωφών καλεί όλους να προσυπογράψουν μια ηλεκτρονική αίτηση, το Έγγραφο της Νέας Εποχής, το οποίο απορρίπτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου στο Μιλάνο το 1880, όταν απαγορεύτηκε η χρήση της νοηματικής στα εκπαιδευτικά προγράμματα για Κωφά παιδιά. Πρόκειται για μια πρόσκληση προς όλα τα έθνη και τους ανθρώπους να ξαναθυμηθούν την ιστορία και να διασφαλίσουν ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποδέχονται και σέβονται όλες τις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των νοηματικών γλωσσών, και όλες τις μορφές επικοινωνίας. Το Έγγραφο της Νέας Εποχής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση των Κωφών (International Congress on the Education of the Deaf [ICED]) στο Βανκούβερ (Καναδάς), τον Ιούλιο του 2010, και το υπέγραψαν εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτό.

Για να υπογράψετε την εν λόγω ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
www.petitions24.com/wfd.

Πηγή: ΟΜΚΕ

Η επιλογή παιχνιδιών δεν είναι παιχνίδι

Απέρριψαν τα αγνώστου προελεύσεως παιχνίδια, που στοιβάζονται κατά χιλιάδες στα ράφια, και αγόρασαν στο παιδί τους ένα καλό και ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η απαραίτητη σήμανση υπήρχε στη συσκευασία, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές. Παρ' όλα αυτά, τα γέλια ενθουσιασμού σταμάτησαν γρήγορα, το πιτσιρίκι τραυματίστηκε και το προϊόν αποσύρθηκε από την αγορά λίγες μέρες αργότερα...

Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Λεξικό Πληροφορικής

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης, στην οποία είναι διαθέσιμο Λεξικό Πληροφορικής στη νοηματική γλώσσα σε απόδοση του Λυμπούδη βασίλη και παρουσίαση των Νίκο Λαζαρίδη και Τάνια Λημνιού. (Η πληροφόρηση προήλθε από το ιστολόγιο "Νοηματική Γλώσσα").
Επίσης, περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα Διαδικτυακή Πύλη για ΑΜΕΑ, που περιλαμβάνει απόδοση όρων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.