Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Πώς μπορούμε να μάθουμε σε παιδιά με Αυτισμό να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια (5 συμβουλές).

Το πάθος μου είναι να ενδυναμώνω τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους με δεξιότητες και γνώσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Για αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μαζί σας συμβουλές και στρατηγικές που θα κρατήσουν το παιδί σας ασφαλές στο δρόμο.

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τυφλούς, από τουβλάκια, κατασκεύασαν μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

Ένα έξυπνο επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης, από επαναχρησιμοποιημένα τουβλάκια, κατάφεραν να δημιουργήσουν μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση καθηγητών τους. Πρόκειται για το παιχνίδι TriGo, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι άκρως συμπεριληπτικό που ξεπερνάει την ψυχαγωγία, με στόχο να προάγει τη συμμετοχικότητα και να προσφέρει χαρά στους παίκτες όλων των ικανοτήτων.

Η ηθοποιός Λωξάνδρα Λούκας δείχνει ότι το σύνδρομο Down δεν καθορίζει την ταυτότητά της

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Down. Η Λωξάνδρα Λούκας είναι η ζωντανή απόδειξη του πώς ένας άνθρωπος με αναπηρία μπορεί και πρέπει να υπερβεί αυτή του την ιδιότητα, με μια βοήθεια από τους γύρω του.

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Τι ορίζει η Νομοθεσία για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς σε εθνικές εορτές και παρελάσεις.

Σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις σχολικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Τι λέει η Νομοθεσία για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς σε εθνικές εορτές και παρελάσεις.

Εκπαίδευση: Αυστηρές ποινές για να προχωρήσει η αξιολόγηση

Μήνυμα για συμμετοχή στην αξιολόγηση στέλνει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, καθώς το εγχείρημα συναντά αντιδράσεις, με ενορχηστρωτές τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και συνδικαλιστές που επισκέπτονται τα σχολεία. Μάλιστα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία σε όποιον εμποδίζει την αξιολόγηση μπορεί να επιβληθεί ποινή έως και φυλάκιση δύο ετών. Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ανεβάζει τους τόνους καταθέτοντας στον κλάδο πρόταση για διήμερη απεργία (16-17/4), ενώ οξείες είναι οι αντιδράσεις αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Υποστηρίζοντας το ίντερσεξ παιδί σας

ORAMA: Άτομα με αναπηρία εργάζονται ως επαγγελματίες και νιώθουν δημιουργικά .

Μία ξεχωριστή και καινοτόμα πρωτοβουλία έχει συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ελίνα Κεπενού: Πώς να διαχειριστούν οι γονείς τα «τρελά» επαγγελματικά όνειρα του παιδιού τους

 

Webinar: «Διαδίκτυο: Βοηθήστε τα παιδιά να περιηγηθούν με ασφάλεια».

Το Σωματείο Eliza – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού διοργανώνει webinar επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών με τίτλο «Διαδίκτυο: Βοηθήστε τα παιδιά να περιηγηθούν με ασφάλεια».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στις 17.00 – 19.30.

Πρέπει όντως να ανησυχούμε για τους νέους;

Οι νέοι βιώνουν την περίφημη «permacrisis» – αίσθηση τού να ζεις σε περίοδο πολέμου, πληθωρισμού και πολιτικής αστάθειας. Μήπως είναι διαχρονικό το πρόβλημα;

Η αστάθεια, η ανασφάλεια και η αδυσώπητη αναταραχή των τελευταίων ετών και της πανδημίας, έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά. Με κυρίαρχη τη Gen Z, οι νεότερες ηλικίες βίωσαν το πέρασμά τους από την παιδικότητα, μέσα σε ένα προβληματικό πλαίσιο, αν σκεφτεί κανείς ότι εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που τους έχει φέρει αντιμέτωπους με ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις.