Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Βοηθώντας το παιδί να κάνει μόνο του την τσάντα του για την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Πολλά παιδιά, ιδίως στις μικρότερες ηλικίες, δυσκολεύονται πολύ να φτιάξουν σωστά την τσάντα τους για την επόμενη μέρα στο σχολείο: παίρνουν λάθος βιβλία και τετράδια, ξεχνάνε κάποια από αυτά, δεν βάζουν μέσα την κασετίνα τους κα. Το γεγονός αυτό καθιστά προβληματική την συμμετοχή τους στο μάθημα, τα φέρνει σε δύσκολη θέση και συχνά έχει σαν αποτέλεσμα την επίπληξη από τον εκπαιδευτικό και τα πειράγματα των συμμαθητών τους. Κάποιοι γονείς θεωρούν ως λύση το να κάνουν εκείνοι την τσάντα του, κάποιοι άλλοι επιλέγουν να κάνουν απλά έναν τελικό έλεγχο, ενώ μερικοί δεν επεμβαίνουν, είτε γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του προβλήματος, είτε θεωρούν την όλη διαδικασία ιδιαίτερα απλή και πιστεύουν ότι τα παιδιά τους απλώς δεν την αντιμετωπίζουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα. 

Το θέατρο πάει σχολείο και ανεβάζει αυλαία καθε Σάββατο

«Δεν ξέρουμε αν όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες, ξέρουμε όμως πως όλοι μπορούν να είναι δημιουργικοί. Αυτή η δημιουργικότητα είναι κάτι σαν τη δύναμη της αγάπης που προσπαθεί να βγει προς τα έξω». Με ένα μότο που εμπνέει δράσεις ουσιαστικές συστήνεται σε όσους δεν το γνωρίζουν, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του εκπαιδευτικού δράματος και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση που ξεκίνησε το 1998.

Έρευνα: κινητή τηλεφωνία και σχολική απόδοση

Διαβάστε την έρευνα "Mobile Phones & Student Performance" των Louis-Philippe Beland  και Richard J Murphy (2013) αναφορικά με τη  σχέση της πολιτικής χρήσης κινητής τηλεφωνίας στα σχολεία και της  απόδοσης των μαθητών που φοιτούν  σε αυτά. Η έρευνα διεξήχθη σε σχολεία τεσσάρων αγγλικών πόλεων και, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία έχει θετικό αντίκτυπο στη σχολική απόδοση.

Επιμορφωτικά Προγράμματα της ΧΑΝΘ για παιδιά και εφήβους

Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα της ΧΑΝΘ, σας προσφέρουν την ευκαιρία να καλλιεργήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να απασχοληθείτε δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο σας, μέσα από ποικίλες προτάσεις. 
Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο θα είναι :

Θεσσαλονίκη: Τεστ IQ εισαγωγής στη MENSA

Η διεξαγωγή στην Θεσσαλονίκη του επόμενου ομαδικού τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στις 16:00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156.

Τα τεστ απευθύνονται:
Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών, 
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ (για φοιτητές και μαθητές 20 Ευρώ).
Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!!

Γίνε εθελοντής στον Αθλητικό Σύλλογο Τυφλών "ΗΦΑΙΣΤΟΣ"

Θέλεις να ασχοληθείς με τον αθλητισμό των ατόμων με τύφλωση και προβλήματα όρασης; Γίνε εθελοντής και ζήσε "απο μέσα" τις προσπάθειες των αθλητών του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου τυφλών. Συμπλήρωσε τη Φόρμα Εθελοντή και έλα κι'εσύ στη μεγάλη οικογένεια του Ηφαίστου.

Tracon project: Συνειδητή καταναλωτική συμπεριφορά για όλους

Ένα ενδιαφέρον διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από το 2011 με σκοπό την εκπαίδευση καθηγητών, μαθητών και γονέων, ώστε να γίνουν έξυπνοι και συνειδητοί καταναλωτές.